tisdag 10 mars 2009

Några schlagerfrågor till Andrés Esteche.


Andrés Esteche slog igenom 2002 i dokusåpan FAME FACTORY, 2003 tävlade han i Melodifestivalen med låten "Just Like A Boomerang" och 2004 med låten "Olé Olé".
Jag ställde några schlagerfrågor till Andrés;

Har du någon favorit inför finalen av Melodifestivalen på lördag?

- Ja, Agnes

Vad tycker du om årets Melodifestival?

- Många bra, många dåliga som vanligt men röstningssystemet suger tycker jag, ta bort alla oändliga duellerna och den "internationella juryn", låt folket rösta!
Har du någon favoritschlager genom tiderna?

- Många favoriter, en är Nothing at all, med Lagaylia Fraiser.

Vilken låt gillar du bäst av dina två bidrag i MF, Olé Olé eller Just Like A Boomerang?

- Oj, det var svårt att svara på, jag gillar dem på olika sätt och de betyder olika saker för mej, de är som 2 barn som man älskar lika mycket, men på olika sätt.

Har du hört några av de övriga deltagarländernas bidrag till ESC 09 och i så fall finns det något bidrag du tror på?

- Ja många, tycker det mesta suger men det brukar jag tycka, inget jag tror på än.

Andrés MySpace
Andrés blogg
Just Like A Boomerang
Olé Olé

Några schlagerfrågor till Jonathan Fagerlund


Jonathan Fagerlund, stjärnskottet som redan varit med i ett pojkband på Irland och tävlat i Melodifestivalen 2009 med låten "Welcome to my life", vi kommer att kunna se & höra honom på invigningsfesten till HBT-Festivalen i Göteborg 15 Maj. Jag ställde några frågor till Jonathan:

Vilken låt i finalen av Melodifestivalen på lördag 14/3 tycker du ska representera Sverige i ESC Moskva?


- Jag är helt otroligt såld på Malena Ernman, jag tycker låtens titel räcker långt, scenframträdandet längre och låten i sig ända till Moskva!

Vilken är din favorit schlager genom tiderna?

- Jag hade en total besatthet av Eloise när jag var liten, den spelades dag och natt om och om igen hemma hos oss, så att säga någon annan skulle kännas fel.

Vad var din första tanke när du blev tillfrågad att delta i Melodifestivalen 2009?

- Alltså.. Det var ganska oklart om jag skulle få vara med eller inte. Jag sjöng låten på demon, låten kom med, efter det hade jag ett möte med Christer där jag fick sjunga låten. När själva låtsjungandet var över sa vi hej då och koreografen Tine (underbar kvinna) kom in och började planera numret. Jag förstod ingenting förens efteråt när jag sprang ut och frågade resten av teamet som satt utanför om jag verkligen var med - vilket jag var! Det var heeeelt galet!

Har du lyssnat på några av de övriga deltagarländernas bidrag, i så fall finns det något du gillar?

- Jag brukar hålla mig från att göra det. Ett par bidrag brukar jag inte kunna hålla mig borta ifrån, men jag vill så gärna ha all spänning kvar tills "the big night" (då jag naturligtvis har schlagerparty med så många kompisar som möjligt!) :)

Jonathans hemsida
Jonathans blogg
Welcome to my life - Jonathans låt i Melodifestivalen 2009

Skönt....

Bild: Bettan & jag i Aten mars 2008

....idag hade jag en ordentlig sovmorgon! Vad skönt!!! Vaknade vid kl 11 ca och hörde att Fredrik satt i vardagsrummet och tittade på TV, sedan kom han in och frågade om jag ville ha kaffe... vilken lyx!!! Jag röstar för flera sådana här morgnar!

Alldeles strax ska vi åka till Härlanda tjärn och gå med Buddha. Ca 45 minuters rask promenad runt en sjö, jättefint! Hoppas bara att det inte är "Alla-mammor-ska-promenera-runt-Härlanda-tjärn-dagen"... ibland när man går där så finns det mammor som går med sina barnvagnar, ibland 5st i bredd, jag måste altså gå ner i diket för att kunna möta dem, för tro inte att de flyttar på sig, nej, nej, nej, nej....

Saknar min bästis Bettan, vi brukade alltid ut och gå ihop innan hon flyttade till Aten. BETTAN - KOM HEM!!! I MISS YOU!!!

Ikväll jobbar jag på Gossip... kom och ta en fika, eller en drink... eller kanske sju...?? =)