tisdag 28 september 2010

Hot och lurendrejeri

Vi sålde ju vår bil i förra veckan, han som köpte den har en bilfirma i Arvika. Dagen efter han köpt och hämtat bilen ringde han och sa att turbon på bilen höll på att gå sönder och det skulle kosta omkring 15 000 kronor att laga men att han hade lite kontakter och kunde köpa en begagnad turbo för 5000 kr och om vi betalade det skulle detta vara glömt...

Jag bad honom att återkomma dagen efter - jag ville kolla upp våra skyldigheter i ett sådant läge.

Hela helgen gick och även måndagen, inget samtal från mannen - IDAG däremot hade jag 6 missade samtal från honom och ett meddelande på min telefonsvarare där han i hotfull röst säger att jag ska ringa honom omgående och att han är i Göteborg.

Jag pratade med Fredrik och då hade han ringt även till honom och sagt att om inte jag ringde upp honom direkt så skulle saker och ting bli otrevliga!

Jag ringde upp honom och frågade vad han menar med att ringa och låta hotfull, t.o.m hota och vad han egentligen ville. Han vill ha pengar av oss. Han skrek och gapade och jag försökte få säga något men han skrek vidare och sa till mig att hålla tyst och lyssna jävligt noga på honom! Jag sa att om vi inte kunde föra ett samtal som två vuxna människor så kunde han istället vända sig till vårt juridiska ombud som jag skaffat under dagen, då blev han vansinnig och hotade mig med att han kunde skicka sina kontakter på mig - och att han hade både mjuka och hårda sådana... han sa också att om jag inte betalade honom så skulle det bli en mycket dyr historia för oss. Jag tolkade det som att han vill skada oss.

Jag ringde upp mitt ombud och frågade hur jag skulle gå till väga och han uppmanade mig att kontakta polisen, vilket jag också gjorde. Har suttit en bra stund på polishuset och gjort en anmälan om olaga hot.

Jag undrar hur många människor den här bilhandlaren ringer upp efter att han köpt bil av dem och kräver ynka 5000:-... det blir en rejäl summa i slutänden... DESSUTOM prutade han ner vår fina bil till 75 000:- (Vi hade begärt 87 000:-)... vilken otrevlig människa... han förstörde min lediga dag!