onsdag 2 september 2009

GRYM LÅT

Ayo Technology är en skitbra låt - ÄNNU bättre när Katerine Avgoustakis sjunger den!Ikväll på Gossip kommer vi att köra den senaste musiken, massa remixer och bl.a Ayo Technology med Katerine... Öppet 19-01 - du kommer väl?

Ålder 20 år - Fri entré - öl, vin & cider 29:-

Share/Save/Bookmark

TVÅ JÄTTEBRA VINTIPS

Brukar du bli förvirrad när du står vid vinhyllorna på systemet? Det brukar jag bli. Har nyligen insett att smaken varierar oerhört mycket mellan viner. Därför lägger jag upp vintips ibland på viner vi testat och gillat. Dessa två som jag skriver om idag var riktigt goda. Amarone vinet var troligen det godaste jag druckit på väldigt länge, men vi lät det luftas i mer än 2 timmar innan vi drack det.i Castei Amarone della Valpolicella (ca. 250:-)
Beskrivning
Komplex, koncentrerad och fruktig doft med inslag av mörka bär, mörk choklad, nejlika och läder. Smakrik och eldig, med en liten sötma, och toner av mörk choklad, körsbär, nejlika och fat. Balanserad med lång eftersmak.
Passar till
Smakrika och kraftigare rätter av nötkött och vilt samt smakrika ostar.
Övrigt
Amarone della Valpolicella är ett vin som görs av de sockerrika druvorna på druvklasens övre del. Efter skörd torkas druvorna och när de halvskrumpna druvorna sedan pressas ger de en must, som på grund av sin höga sockerhalt behöver lång tid på sig att jäsa. Vinerna blir ofta alkoholrika, musten koncentrerad och smaken upplevs ofta som särpräglad och kraftfull. "i Castei" är namnet på det odlingsläge där druvorna har vuxit.

Penfolds Rawson´s Retreat Shiraz (ca. 60:-)

Ett jättegott rött vin som framförallt är väldigt prisvärt! Vi blev förvånade över smakrikheten i vinet. Fick tipset av min kära svägerskas syster... TACK!

Share/Save/Bookmark

tisdag = Lill-Fredag

Fasen alltså... tisdagarna på Gossip är riktigt sköna... man har tid att snacka med gästerna, alla umgås... Förstår inte varför inte fler går ut på en Lill-Fredag...

Några av samtalsämnena under kvällen var t.ex en i personalen från Greta´s som tyckte att jag skulle börja hänga där på helgerna... Anna och jag pratade om festen hon var på i lördags där det gick åt 4o flaskor champagne på 50 pers - sedan kom spriten fram... Kjell och jag snackade om ifall han var på Gossip i lördags eller inte (det var han...)... Mufsan berättade att han varit i Köpenhamn och pussats med en Bushman... en man från Holland som bott i Göteborg ett år och varit stammis hela tiden kom och drack cocktails och tog adjö då det var hans sista kväll i Sverige... En tjej blev överlycklig då jag frågade henne om legitimation och hon var född 1979... Mattias & Johan från Uddevalla sjöng jättefalskt till Carola´s "Evighet"... en kille med långt hår och konstiga glasögon med nät för ögonen och mystiska kläder berättade att han en gång hade provat en keps, men kunde inte ha den för "han såg inte klok ut" i den... öööhhh... Dansken och hans söta tjej kom och pratade om något jag inte fattade, danskar sluddrar ju så... Jocce kom förbi på sin tvåhjuling som jag fick testköra... Ja, som ni förstår hade jag en underhållande kväll på jobbet... Ja, just det, en panikslagen Mattias från Chez Amiz (krogen på andra sidan gatan) stormade in och lånade en kvittorulle, de hade 350 studenter på nollning där... I love Gossip!


Share/Save/Bookmark