onsdag 6 oktober 2010

Humor?

Sveriges roligaste kvinnor har samlats ihop för att göra en komediserie på TV 4.

Antingen hade jag för höga förhoppningar, kanske har jag dålig humor eller också så är serien pinsamt dålig! Som mest har jag dragit på smilbanden men över lag tycker jag det är riktigt kasst.

Usch så besviken jag är...Välkommen åter

TV4:s nya komediserie Välkommen åter utspelar sig på ett varuhus. Tittarna får möta märklig butikspersonal, konstiga chefer och följa aviga situationer som uppstår mellan kunder och expediter. Det bjuds på skruvade sketcher med hög igenkänning och galen slapstick.

Sveriges humorelit samlas i ett varuhus fullt av komiska konflikter
I Välkommen åter medverkar Sveriges främsta kvinnliga komiker i olika roller och konstellationer. Serien utspelar sig på ett varuhus och här arbetar de ständigt rivaliserande sminktanterna Rose-Marie (Pia Johansson) och Ann-Marie (Sissela Kyle), den impulsiva och frustrerade vd:n Maj (Christina Schollin), den plågade mellanchefen Karin (Alexandra Rapaport) och den spåniga sekreteraren Ingegerd (Christine Meltzer).
 
I varuhuset arbetar också olycksfågeln Iris Skarp (Annika Andersson) och hennes hårt prövade kollega Eva (Katrin Sundberg), den elaka personal shoppern Monique (Petra Mede) samt väktarna Jenny (Babben Larsson) och Lisa (Liv Mjönäs) som har annorlunda metoder för att ta fast snattare.
 
Tittarna lär också känna vinnarskallen Viktoria på sportavdelningen (Josephine Bornebusch) som ser allt i livet som en tävling. En annan bekantskap är de tre generationerna Norén på elektronikavdelningen: Viktoria (Claire Wikholm), Janet (Petra Mede) och Moa (Nour El-Refai) som löser sina familjekonflikter framför kunderna.
 
I varuhusets butiker går den snälla kleptomanen Gunnel (Birgitta Andersson) omkring, ständigt på jakt efter nya prylar. Och utanför varuhuset, i rökrutan, står de arbetsskygga bolmande tjejerna (Anna Blomberg och Christine Meltzer) som ideligen tycks ha rast.
 
För regin står Staffan Lindberg. Han har skrivit manus tillsammans med Ola Norén, Roland Ulvselius, Katrin Sundberg, Stefan Wiik och Andreas Tottie.

Texten om serien hittade jag här: http://tv4admin.bosbec.se/programs/204/print/

Mitt kontor

Sitter på Bee och jobbar... vi har ju liksom inga utrymmen utöver restaurangen och köket, toaletter och personalrum... ingenstans jag kan sitta ifred och jobba alltså så jag har ett bord längst uppe vid köket som jag använder, men fick lämna det en stund för folk behövde ju någonstans att sitta... detta innebar att jag var TVUNGEN att gå på stan... och jag var TVUNGEN att köpa en halsduk... =)

Lunchen är ännu inte över och fortfarande strömmar det in folk i den redan fulla restaurangen... helt otroligt!! Idag är det hemgjorda köttbullar med lingon, potatismos och gräddsås på menyn...

Det som är mysigast är att vi har så många stammisar och att vi har många damer som unnar sig en lyxig lunch med sin väninna, några glas vin till lunchen så fnissas det friskt... =) Så vill jag också ha det när jag blir pensionär!

Nu ska jag jobba vidare... måste ringa vår bredbandsleverantör på Bee, det här går ju för sakta...