torsdag 27 maj 2010

Anna Bergendahls chanser i Eurovision...

Har Sverige någon chans i Eurovision Song Contest i år?

Detta är mina tankar om Anna Bergendahl, låten "This is my life" och chanserna ikväll och eventuellt på lördag...

Jag tycker personligen att denna låten är den bästa vi skickat på väldigt länge. Det är en skön låt med bra text och inte en "typisk" svensk schlager, detta är en låt som skulle blivit stor (eller ännu större) även om den inte varit med i festivalen. Kan hända att den till och med är lite för bra för Eurovision.

Den största nackdelen för oss är ju att det är ett ballad-år i Eurovision. Många riktigt bra ballader och ännu mer riktigt dåliga... jag anser att "This is my life" tillhör en av de topp 10 bästa balladerna, de andra i samma klass är Israels "Milim", Armeniens "Apricot Stone", Azerbajdzjans "Drip Drop", Georgiens "Shine", Belgiens "Me and my guitar", Irlands "It´s for you"... för att nämna några...

Ikväll är semifinalen väldigt tuff, men en av de 10 som går till final BORDE vi vara. Om vi tar oss till finalen så tror jag att Sverige får sin bästa placering på flera år på lördag.

Jag tror på Anna Bergendahl - en liten späd blond flicka på en jättestor scen med en röst som skulle kunna tillhört en stor svart kvinna... Underbart!

Jag skulle kunna sätta en bra slant på att vi går vidare... däremot skulle jag inte tro att vi vinner hela eurovision... topp 15 i finalen...


Share/Save/Bookmark

SEMIFINAL 2 - DESSA 10 GÅR VIDARE IKVÄLL!

SEMIFINAL 2 av Eurovision ikväll! Det är en tuff semifinal, men eftersom jurygruppernas röster är baserade på genrepen där Anna gjort väldigt bra ifrån sig så är jag övertygad om att hon tar oss vidare... Ok, inte övertygad, men hoppfull!
Så här ser min gissning ut vilka 10 som går till final, betygsatt bidragen också på en femgradig skala! =) HÅLL TUMMARNA FÖR SVERIGE IKVÄLL!

SVERIGE - Anna Bergendahl - This Is My Life
(Mitt betyg 5)


ARMENIEN - Eva Rivas - Apricot Stone
(Mitt betyg 5)


ISRAEL - Harel Skaat - Milim
(Mitt betyg 5)


AZERBAJDZJAN - Safura Alizadeh - Drip Drop
(Mitt betyg 4)


KROATIEN - Feminnem - Lako Je Sve
(Mitt betyg 4)


SCHWEIZ - Michael Von Der Heide - Il Pleut De l´or
(Mitt betyg 4)


GEORGIEN - Sopho Nizjaradze - Shine
(Mitt betyg 3)


TURKIET - MaNga - We Could Be The Same
(Mitt betyg 3)


DANMARK - Chaneé & N´Evergreen - In A Moment Like This
(Mitt betyg 3)


IRLAND - Niamh Kavanagh - It´s For You
(Mitt betyg 3)

Share/Save/Bookmark