torsdag 1 april 2010

April april din dumma sill...

...jag kan lura dig vart jag vill!

Att Maria Montazami skulle komma till Bee för att spela in TV var ett aprilskämt, men många på facebook mm gick på det. Roligast var när min käre pojkvän som ÄLSKAR Maria kom hem från jobbet idag och jag sa till honom att kolla in bloggen... han satte sig och läste mitt inlägg, vände sig mot mig med öppen mun och psykotisk blick och utbrast "NÄHÄ!!! ÄR DET SANT!!!! KOMMER HON!!!!???" - jag nickade och svarade "Japp, 15 maj i samband med HBT festivalen" ännu en gång reagerade han likadant sedan kom han på sig själv och jag bröt ihop av skratt... vilket fantastiskt lyckat skämt!!! Så nöjd!!!

Vi har nu precis kommit hem från en underbar påskmiddag hemma hos min morbror Lars och hans fru Ann-Britt. Det var lyxig och god mat - svartrot med något grönt och smulad och stekt kavring till förrätt - varmrätt lax med en bädd av örter med citronris och yoghurt, till det en morot- och spenatsallad - till efterrätt en hemmagjord passionfrukts glass. Det var så himmelskt gott!!!

Mina kusiner Anna & Jakob var där också - Anna med sin 9 månader gamla son Matisse och Jakob med sin höggravida flickvän Sofia (som ska föda om en vecka...) och självklart var Buddha med - vår hund alltså!

När vi skulle åka hem fick alla varsin present av Lars & Ann-Britt - vi fick påskägg med godis!!!

Hade tänkt att jag skulle gått ner till Bee ikväll och därefter en sväng till premiären av Klubbkampen på Park och kanske en sväng till Code, men jag är faktiskt ingen ungdom längre...

Share/Save/Bookmark

Maria Montazami till BEE!


FAN vad coolt!

Nya avsnitt av "Svenska Hollywoodfruar" ska spelas in! Maria Montazami har en bror som är stammis hos oss på Bee och hon ska komma till Göteborg, då ska de komma till BEE och spela in!

Har suttit i samtal med TV3 precis och spikat datum!!!

Share/Save/Bookmark

GLAD PÅSK

Glad påsk!!!

Share/Save/Bookmark

Vad är "Skärtorsdagen"?

Jag är 34 år och visste inte riktigt vad Skärtorsdagen stod för... tack Wikipedia!

"Skärtorsdagen är en högtidsdag som infaller torsdagen före påsk (2010 innebär detta den 1 april), dagen före långfredagen. Denna dag firarkristenheten att Jesus instiftade nattvarden. Bakgrunden var att Jesus den natten firade den judiska påskmåltiden tillsammans med sina lärjungar. Vissa exegeter menar att han då förklarade symboliken hos ett av bröden och en av bägarna (de som judarna menade tillhörde den stundande Elia), som sin kropp respektive sitt blod.

Namnet kommer av "skära" som förr betydde "rena", vilket syftar på att Jesus tvättade lärjungarnas fötter före deras sista måltid, sefottvagning.

Under Skärtorsdagens mässa sjunges Lovsången Gloria den enda gången under Fastan. Efter att klockorna har ringt samman till mässan förblir de tysta till Gudstjänsten under Påsknatten/Påskdagen.

Altaret kläds på kvällen i regel av efter avslutad mässa; ljus, blommor, vaser, dukar - allt bärs bort. Den gudstjänstfirande församlingen kan be Psaltaren 22, "De delade mina kläder mellan sig". Altaret står bart och utblottat som Kristus denna natt.

Skärtorsdag är helgdag i Norge och Danmark."

Share/Save/Bookmark