söndag 8 mars 2009

UKRAINA 2009 & Melodifestivalens final...

Foto: dn.se Malena Ernman, "La Voix" - Vinnare Melodifestivalen 2009????

Här kan du lyssna på Ukraina 2009 bidrag till ESC

Jag hade höga förväntningar på både Ryssland & Ukraina inför ESC 09, men är besviken på båda bidragen, även om jag tror att Ukrainas bidrag kommer att växa ju mer jag lyssnar på det.

Nu är det ju klart vilka som tävlar i Melodifestivalens final på lördag (14/3). Så här tycker jag om bidragen - klicka på artistens namn om du vill se bidraget igen (OBS! Bidragen i korrekt startordning på lördag):

1. Måns Zelmerlöw - "Hope & Glory":
Jag ÄLSKADE "Cara Mia", tror det är därför jag blev besviken på detta bidraget. Hade förväntat mig mer. Om vi skickar Måns till Moskva tror jag vi gör en repris av förra året. Låten är annars en bra typisk Fredrik Kämpe schlager! (Tycker "Hero" är bättre)

2. Caroline af Ugglas - "Snälla, Snälla":
Hur mår Caroline af Ugglas tror ni? Jag tror att hon mår FANTASTISKT! Vilken annorlunda människa! Jag kan inte låta bli att älska henne! Hon sjunger med passion och inlevelse, texten och låten är jättebra! Tillräckligt bra för att vinna? Jag hoppas inte det, men lyssnar gärna och ofta på låten!

3. Agnes - "Love Love Love":
Anders Hansson har skrivit denna låten och Stay The Night med Alcazar. Skönt med ett bryt från Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Ingela Pling Plong, Fredrik Kämpe och alla andra som skriver 98% av bidragen varje år! Gillar Agnes som artist, låten är bra, men tror att den skulle försvinna i ESC tyvärr.

4. H.E.A.T - "1000 Miles":
Schlagerrock... nja... för några år sedan kanske. Inte min grej och skulle bli pinsamt i ESC. Men roligt med variation...

5. Emilia - "You´re My World":
Hon är ju så söt! Hon kan gå långt bara på att använda sin charm! Jag blir dessutom väldigt glad av denna låten. Annorlunda, skön och speciell... skulle inte ha något emot att denna vann.

6. Alcazar - "Stay The Night":
Bra partylåt. Snyggt framträdande. Tror den skulle kunna gå ganska bra ute i Europa. Jag kan inte riktigt bestämma mig vad jag tycker. Först älskade jag den, sedan tyckte jag sådär, nu börjar den växa igen... tror de har stor vinstchans på lördag.

7. Sarah Dawn-Finer - "Moving On":
Denna kvinnan är ju fantastisk! T.o.m med taskig röst sjunger hon som en gudinna! Låten ger mig gåshud och jag blir alldeles uppspelt över våra vinstchanser om vi skickar Sarah till Moskva! Den påminner lite om "Molitva" som vann för Serbien 2007 - en av tidernas mest värdiga vinnare.

8. E.M.D - "Baby Goodbye":
Varför är det en EMD hype i Sverige? Vad är det med EMD (förutom Danny som faktiskt KAN sjunga)? Låten är redan en plåga... jag hatar den inte, men jag är inte heller tokig i den. Tror inte den skulle göra bra ifrån sig i ESC. Vinstchansen på lördag däremot är ju hög...

9. Sofia - "Alla":
Jag blir nästan irriterad, nej förresten, jag BLIR irriterad! VARFÖR ska vi ha en internationell jury? Jag skulle verkligen skämmas om sveriges representant i ESC sjöng på grekiska. Inte för att jag inte gillar grekiska, men hur låter Sofias grekiska? Jämför det med att en grek i grekland skulle sjunga på svenska med brytning... näää... men jag gillar låten i övrigt... =)

10. Molly Sandén - "Så Vill Stjärnorna":
Denna låten är ju faktiskt ganska bra, och Molly är ju faktiskt ganska duktig. Tänk att hon är ett år YNGRE än Amy Diamond!!! Tror det blir en bra placering för Molly på lördag, men hon vinner inte... hoppas jag!

11. Malena Ernman - "La Voix":
ÄNTLIGEN! FINALLY!!! Det här tror jag på! Detta är vad som behövs i ESC! En välkänd och erkänd operasångerska som sjunger helt fantastiskt! Snyggt som fanken! ÄÄÄÄÄLSKAR låten. Jag tvekade länge mellan denna och Sarah Dawn-Finer, och än idag spelar det mig ingen större roll vem av dem som vinner, men det lutar mer åt Malenas låt. Denna skulle ge Sverige så mycket uppmärksamhet i Europa, även i östländerna. HEJA MALENA!!!

Alltså, så här hoppas jag det blir:

1. Malena Ernman - La Voix (Klicka på Malenas namn om du vill se framträdandet)
2. Sarah Dawn-Finer - Moving On
3. Alcazar - Stay The Night
4. Agnes - Love Love Love
5. Emilia - You´re My World
6. Caroline af Ugglas - Snälla, Snälla
7. EMD - Baby Goodbye
8. Måns Zelmerlöw - Hope & Glory
9. Sofia - Alla
10. Molly Sandén - Så vill Stjärnorna
11. H.E.A.T - 1000 Miles

Ledig lördag - vart går man ut???

Foto: Pether Engström, Aftonbladet - Caroline af Ugglas, Sarah Dawn-Finer & Sofia


Jag ÄLSKAR restaurang Manana på Kungshöjd! Så god mat och bra service!

Först var vi där igår och firade Angelas födelsedag, sedan vid midnatt tänkte vi att vi skulle gå vidare någonstans... jag som inte är ledig lördags kvällar/nätter i vanliga fall fick mig en rejäl upplevelse! Först gick vi till ett sunkigt litet stenkastarställe som heter Lokal... trevlig bartender, men hej baburiba vilka människor och vilken inredning!!! HJÄLP!

ALL inredning såg ut som i min mellanstadieskola, alltså gamla äckliga möbler från 1986 eller nåt! Fruktansvärt!!! Nu kan jag bocka av LOKAL på min krogguide, kommer nog inte att hamna där igen, hoppas jag!

Större delen av sällskapet trivdes inte där, så vi tänkte att vi skulle gå och kolla in ett ställe nära Kungsportsplatsen som heter RITZ. Har hört att det skulle vara ett snyggt och trevligt ställe... när vi kom fram och såg vilka som stod i kön så ändrade vi oss... Jag undrar om ens hälften av alla i kön hade ett giltigt id på 18 år!? Nä, inget för oss "gamlingar", så vi gick till Storan... samma sak där! Men ÄNNU yngre klientel! Killar med målbrottströster och tonårsfinnar i hela ansiktet och tjejer som är alldeles för fulla och kjolen har fastnat i trosan efter att hon kissat bakom en buske... TRAGISKT!

Vi lämnade även detta stället, och nu var så trötta på att hela Göteborg är ett stort KNATTEDISCO!

Jag, Fredrik och Betty gav inte upp riktigt än, vi gick upp längs Avenyn, tittade på alla tragiska fulla tonåringar som skrek och drack öl - i BURK!!!

Vi kom upp till Park Lane och gick in. Vad man än tycker om Park Lane så vet man vad man får, det var helt OK, även om vi kände oss ganska gamla där också, men kanske vi får inse sanningen... vi ÄR ju ganska gamla...

På väg hem vid 3-tiden, knappt berusad, tänkte jag att Gossip är nog bäst ändå... jag älskar lilla Gossip!!! Ledig lördag på Avenyn är inget för mig...

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

JAG ÄR SÅÅÅ GLAD ATT SARAH DAWN-FINER & CAROLINE AF UGGLAS GICK TILL FINAL!

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Igår kväll blev bidragen för Estland & Ryssland till ESC klara, varsågoda:

RYSSLAND

ESTLAND

DESSUTOM - rösta HÄR på vilken låt DU tycker ska vinna MELODIFESTIVALEN 2009!