torsdag 19 mars 2009

Dagens 3 ESC bidrag, bl.a SVERIGE!

Malena Ernman, Sverige (överst)
Inga & Anush, Armenien (Mitten)
Susanna Georgi, Andorra (Underst)

Varje dag presenteras 3 bidrag som ska delta i ESC (Eurovision Song Contest). Jag tycker det är roligt om DU som läser detta lämnar dina åsikter om bidragen, ESC-fan, eller ej! Poäng sätts enligt skalan 1-10, där 1 räknas som värdelöst och 10 skitbra - är det värre än värdelöst kan 0 poäng delas ut!
För att lyssna på låten så är det bara att klicka på landet så visas video från YouTube!
Dagens 3 bidrag:

Sverige - Malena Ernman, "La Voix"

Nu är det svårt att inte vara partisk... men vilken FANTASTISK sångerska Malena är! Hon är internationellt känd mezzo-sopran och hela hon utstrålar pondus! Låten är en Kempe låt av högsta klass. För andra året i rad är det ett bidrag skrivet av Fredrik Kempe som representerar Sverige. Jag vill påstå att detta är ett av de svenska bidrag någonsin som jag är mest stolt över att vi skickar! Tveksamt om det tar oss till vinst, men jag tror definitivt att vi först och främst kvalar till final. Väl där tror jag att vi kommer att hamna nära 5-i-topp... kanske 6:a? Jag hoppas på seger, men det räcker att den svenska pressen kommer att segertippa bidraget, jag tror att några andra länder kommer före, däribland Norge, Grekland, Azerbaijdjan, Ukraina... bl.a. Men jag HOPPAS och tror någonstans att vi har en chans. Detta var det bästa vi kunde skicka i år! OM vi ska vinna så tror jag dock att scenframträdandet måste ändras! Varför inte använda sig av Sarah Dawn-Finers hiss?
Mina poäng: 10 +

Armenien - Inga & Anush, "Jan Jan"

Inga & Anus? Jan Jan? hmmm... Inga & Jan anus? Jag fattar ingenting...
Ni som känner mig vet att jag brukar gilla konstig "plinka-plonka" musik, men detta är inte bra. Låter som en talangjakt i en högstadieskola... Roliga timman på fredagar! Nä, Armeniens bidrag 2008 med Sirusho och låten "Qele Qele" var något av tidernas bästa i ESC! Detta året tror jag inte det hjälper med goda grannar som röstar... Samma semifinal som Sverige.
Mina poäng: 2

Andorra - Susanna Georgi, "La Teva Decisió"

hahaha jämför deras scen med Melodifestivalen... deras uttagning är ju i en källarlokal...
I alla fall, låten är trallvänlig men platt. Ingenting händer! Inte ens en tonartshöjning!!! *chockad* Susanna ser ju sympatisk ut och jag tycker att låten är lite gullig. Vad mer kan jag säga, jag tror att den kommer att stanna i Semifinalen... tyvärr. Andorra behöver fler goda grannar... Samma semi som Sverige!
Mina poäng: 4

MINA POÄNG TOTALT:

Sverige 10 +
Spanien 10 p

Montenegro 8 p
Ryssland 7 p
Frankrike 6 p
Andorra 4 p
Tyskland 4 p
Armenien 2 p
England 2 p
Tjeckien 1 p
Vitryssland 1 p
Belgien 0 p