torsdag 19 mars 2009

Dagens 3 ESC bidrag, bl.a SVERIGE!

Malena Ernman, Sverige (överst)
Inga & Anush, Armenien (Mitten)
Susanna Georgi, Andorra (Underst)

Varje dag presenteras 3 bidrag som ska delta i ESC (Eurovision Song Contest). Jag tycker det är roligt om DU som läser detta lämnar dina åsikter om bidragen, ESC-fan, eller ej! Poäng sätts enligt skalan 1-10, där 1 räknas som värdelöst och 10 skitbra - är det värre än värdelöst kan 0 poäng delas ut!
För att lyssna på låten så är det bara att klicka på landet så visas video från YouTube!
Dagens 3 bidrag:

Sverige - Malena Ernman, "La Voix"

Nu är det svårt att inte vara partisk... men vilken FANTASTISK sångerska Malena är! Hon är internationellt känd mezzo-sopran och hela hon utstrålar pondus! Låten är en Kempe låt av högsta klass. För andra året i rad är det ett bidrag skrivet av Fredrik Kempe som representerar Sverige. Jag vill påstå att detta är ett av de svenska bidrag någonsin som jag är mest stolt över att vi skickar! Tveksamt om det tar oss till vinst, men jag tror definitivt att vi först och främst kvalar till final. Väl där tror jag att vi kommer att hamna nära 5-i-topp... kanske 6:a? Jag hoppas på seger, men det räcker att den svenska pressen kommer att segertippa bidraget, jag tror att några andra länder kommer före, däribland Norge, Grekland, Azerbaijdjan, Ukraina... bl.a. Men jag HOPPAS och tror någonstans att vi har en chans. Detta var det bästa vi kunde skicka i år! OM vi ska vinna så tror jag dock att scenframträdandet måste ändras! Varför inte använda sig av Sarah Dawn-Finers hiss?
Mina poäng: 10 +

Armenien - Inga & Anush, "Jan Jan"

Inga & Anus? Jan Jan? hmmm... Inga & Jan anus? Jag fattar ingenting...
Ni som känner mig vet att jag brukar gilla konstig "plinka-plonka" musik, men detta är inte bra. Låter som en talangjakt i en högstadieskola... Roliga timman på fredagar! Nä, Armeniens bidrag 2008 med Sirusho och låten "Qele Qele" var något av tidernas bästa i ESC! Detta året tror jag inte det hjälper med goda grannar som röstar... Samma semifinal som Sverige.
Mina poäng: 2

Andorra - Susanna Georgi, "La Teva Decisió"

hahaha jämför deras scen med Melodifestivalen... deras uttagning är ju i en källarlokal...
I alla fall, låten är trallvänlig men platt. Ingenting händer! Inte ens en tonartshöjning!!! *chockad* Susanna ser ju sympatisk ut och jag tycker att låten är lite gullig. Vad mer kan jag säga, jag tror att den kommer att stanna i Semifinalen... tyvärr. Andorra behöver fler goda grannar... Samma semi som Sverige!
Mina poäng: 4

MINA POÄNG TOTALT:

Sverige 10 +
Spanien 10 p

Montenegro 8 p
Ryssland 7 p
Frankrike 6 p
Andorra 4 p
Tyskland 4 p
Armenien 2 p
England 2 p
Tjeckien 1 p
Vitryssland 1 p
Belgien 0 p

4 kommentarer:

 1. Hejsvejs
  Jag tror att Malena kommer att göra succé i Moskva - bidraget sticker ut, numret är snyggt och Malenas utstrålning är outstanding =)

  Andra bidrag som är mina favoriter är:
  *Albanien
  *Turkiet,Spanien,Rumänien som alla får en hård
  match mot varandra då de har samma stil.
  *Norge
  *Malta
  *Azerbaijan
  *Estland
  *Bosnien

  Det är många bra i år =)
  Kram -Stoffe

  SvaraRadera
 2. Sverige
  Att Malena skulle bli min favorit i år kom som en överaskning för mig. Faktiskt inte alls min typ av musik alls men jag är helt såld på låten verkligen. Hon har en otrolig röst och Kempes musik är fantastisk. Jag tror faktiskt att hon har en stor chans att placera sig åtminstone topp 10. Det verkar som om det är ett bidrag som verkligen berör. Jag hör folk som avskyr och som älskar men ingen som ställer sig neutral. Malena får 10 poäng av mig.

  Armenien
  Oj, detta är verkligen etno och det brukar jag gilla väldigt mycket. Dock inte i detta fallet. Jag gillar rytmen och kan leva med refrängen men värsen är riktigt dålig. Låten blir dock väldigt tjatig i längden men får faktiskt 5 poäng av mig

  Andorra
  Min musiksmak är ganska barnslig och detta tilltalar den sidan av mig. Nej, det är inte fantastiskt och mitt förnuft säger att det nog inte ens är särskilt bra men jag gillar det. Jag kommer nog att lyssna på denna låten i smyg och digga järnet då ingen ser på. Jag ger den 7 poäng

  Totalt:
  Sverige 10
  Montenegro 9
  Spanien 8
  Andorra 7
  Tyskland 5
  Armenien 5
  Ryssland 4
  England 4
  Vitryssland 2
  Belgien 1
  Tjeckien 0
  Frankrike 0

  SvaraRadera
 3. Micke Hjernestam20 mars 2009 12:35

  SVERIGE:
  Ja det är ju svårt att vara opartisk här, särskilt bara en vecka efter att Malena sopade hem vinsten i Globen. Älskar det förbehållslöst och ryser när hon klipper typ 4 oktaver på 2 sekunder blankt. Tror inte på någon topplacering i finalen, för där hamnar vi. Om inte annat tack vare juryns wild card.
  BETYG: 9

  ARMENIEN
  Inga & Anus! Hahaha. Redan från introt när dom boxar sig igenom rispappret förstår man att det här blir nåt extra. Och i etnoklassen är det här kalasbra. Hoppas dom har på sej dom fräsiga armenska folkdräkterna man sett cirkulera på andra bilder. Då blir det här en låt att se upp för! Sanna mina oooord!
  BETYG: 6

  ANDORRA
  Att lilla Andorra bara orkar! Anonym Bangles-kopia med gitarr med en låt som inte har nån hook alls.
  BETYG: 1

  TOTALT:
  Sverige: 9
  Frankrike: 8
  England: 6
  Armenien: 6
  Spanien: 5
  Tyskland: 4
  Belgien: 4
  Montenegro: 4
  Ryssland: 1
  Andorra: 1
  Tjeckien: 0
  Vitryssland: 0

  SvaraRadera
 4. SVERIGE
  Med mer bas (lite för mesigt just nu) skulle La voix kunna gå väldigt långt i ESC. Jag menar inte bas från Malenas sida utan själva musiken. Men eftersom startfältet i semi 1 är rätt svagt i jämförelse med semi 2 kan vi räkna med final utan juryhjälp det här året. Låten sticker ut med sitt operatema och Malena har en pondus och trygghet på scenen som Perrelli saknar, 8p.

  ARMENIEN
  Etno som är lite kul men ingen låt jag alls kommer ihåg efteråt, vilket gör den ointressant, 2p.

  ANDORRA
  Inte helt igenom dåligt som någon sa! Typisk radiopop som funkar men lika gärna kan användas som bakgrundsmusik, ni vet sån som ingen noterar, 3p.

  TOTALT
  SWE: 8p
  FRA: 7p
  ESP: 7p
  MON: 6p
  GER: 5p
  BEL: 3p
  AND: 3p
  UK: 2p
  ARM: 2p
  CZE: 1p
  BLR: 1p
  RUS: 0p

  SvaraRadera