tisdag 27 april 2010

Åt lunch på suspekt restaurang idag...

Idag blev jag bjuden på lunch av Anneli... på en besynnerlig restaurang i Hammarkullen, en förort till Göteborg där jag nog aldrig förr varit... det kändes som en resa både i tid och kultur.
Husen var inte jättefina direkt och det hela såg ganska deprimerande ut, men Anneli var fast besluten att ta mig till just denna speciella restaurangen - Jenin Grill.

Mitt i ett bostadsområde, i ett av de grå husen såg jag skylten... det såg ut som om restaurangen skulle ligga i en av lägenheterna, men det gjorde den inte. Vi gick in genom dörren med spräckt ruta och en hysteriskt blinkande skylt med texten "Open".

Anneli blev genast igenkänd av personalen som hälsade på henne på arabiska - "Salam aleikum".

Vi satte oss ner och jag beställde shish kebab och Anneli tog kyckling spett, till maten tog jag en alkoholfri öl från Dubai (som smakade som läsk, inte så god...).

Spännande! In kommer en jätteportion med mat, sallader och grönsaker. JÄTTEGOTT!

Jag ÄLSKAR olika kulturer, speciellt pga maten i olika kulturer.
Ibland är det inte läget på en restaurang som avgör kvalitén. Detta var något av det godaste jag ätit på länge.

Har du vägarna förbi Hammarkullen så ska du absolut besöka Jenin Grill!

Suspekt läge...

Inbjudande entré...

GIGANTISK portion med fantastiskt vällagad och god mat!

Alkoholfri öl importerad från Dubai... inte att rekommendera!!!
MEN - kolla namnet... "Barbican" (BarBee-Can)

Share/Save/Bookmark

Stressig vecka med mycket resande

Känner mig lite stressad... i övermorgon drar jag till Stockholm för att spela på gaykryssningen "Gaynight on Galaxy". Innan dess har jag en hel del jobbgrejor att fixa.

På torsdag på förmiddagen går tåget (trist att de bokat ett InterCity tåg som tar 5 timmar och stannar i varenda liten håla...) och på eftermiddagen kastar Galaxy loss från Värtahamnen. Kryssningen är på 23 timmar. Lite olika artister kommer att uppträda, bl.a Fredrik Kempe, Shirley Clamp, Paula Lobos mfl.

Fredag eftermiddag lägger båten till i Stockholm igen och då är det snabba ryck till Scandic Malmen på Söder där jag ska göra en kort spelning, blir som en förfest till den officiella efterfesten som bl.a Navid Kabiri styr upp på Kolingsborg.
På lördagen blir det lite lugnare... den hade jag tänkt att spendera med min bror och hans familj som bor på självaste Stuuureplaaan... tjusigt värre!

Hemma på söndag igen...
Share/Save/Bookmark