söndag 29 mars 2009

Ungern, Azerbajdzjan & GreklandAdok Zoltan - Ungern (överst), Aysel & Arash - Azerbajdzjan (mitten) & Sakis Rouvas - Grekland (underst)...

Idag har vi tre starka bidrag att kommentera och betygsätta! Klicka på landet för att se video från YouTube på bidraget! Enjoy!

Ungern - Adok Zoltan, "Dance With Me"

Underbar video! Alla som tror att Adok Zoltan som sjunger är straight räcker upp en hand!!! Ingen?? Tänkte väl det... I alla fall så älskar jag låten. Nytänkande och skitbra! Frågan är bara hur 3-minuters versionen låter och hur det låter live. Har bara sett videon, så liveframträdandet kan ju bli pannkaka. Bästa från Ungern på länge tycker jag.
Mina poäng: 7 (hade gett 9 om jag sett honom sjunga live, och gillat det lika mycket)

Azerbajdzjan - Arash & Aysel, "Always"

Arash i all ära, men måste han stå på scenen? Kan någon snälla ta bort honom?! Han har ingen starquality alls. Always är en låt som jag tror de flesta i sverige direkt förknippar med Arash, för vi har hört det många gånger förr. Jag tror att bidraget kommer att komma långt. Det kommer att få många öst-röster. Direkt till final och rakt upp i toppen!
Mina poäng: 8

Grekland - Sakis Rouvas, "This Is Our Night"

Herregud! Oh my God!!! Han är en grekisk gud! Sakis tävlade 2004 med låten Shake It och kom 3a eller 4a eller nåt... ska han kamma hem rubbet i år? Det är inte mig emot! Detta är 2009 års motsvarighet till 2008 års 2:a - Shady Lady med Ani Lorak. Grekerna tar detta på dödligt allvar, och europa har varit med och röstat fram detta bidrag att representera Grekland. Smart! Jag tror att det blir en 1:a eller 2:a placering för Grekland i år.
Mina poäng: 10

Bosnien, Grekland, Norge, Sverige, Spanien 10 p

Island 9 p

Azerbajdzjan, Bulgarien, Montenegro, Rumänien, Slovenien 8 p

Danmark, Kroatien, Malta, Ryssland, Serbien, Ungern 7 p

Finland, Frankrike, Turkiet 6 p

Israel, Lettland 5 p

Andorra, Polen, Tyskland 4 p

Portugal, Schweiz 3 p

Armenien, Cypern, England 2 p

Irland, Makedonien, Tjeckien, Vitryssland 1 p

Belgien, Slovakien 0 p

JOBBIGT!!!

Idag är jag trött på att höra mitt namn, men hittade ett riktigt snyggt, coolt & häftigt skivomslag som gör att jag återigen tycker att Markus är ett fräsigt namn!

Fy för att vara bakis! Man blir seg i kolan, trött i benen, lättirriterad... bara negativa effekter. Försökte vara glad och positiv ikväll... det gick bra för våra gäster är fantastiska, men det finns en och annan som man - en dag som denna - kan bli lite lätt trött på!

När klockan var 02.45 (eller 03.45 enl. sommartiden) var det en tjej som stod i baren, precis framför mig där jag stod och spelade skivor. Hon började maniskt säga mitt namn om och om igen.... Markus! Markus! Markus! Markus! Markus!!!! Jag frågade vad hon ville och hon sa då att hon ville höra Lili & Susie, jag svarade artigt att jag spelat dem redan och vi stänger strax, sedan fortsatte jag att spela. Tror ni att hon gav upp? NEJ! Hon fortsatte ropa mitt namn hysteriskt, så fort jag tittade på henne så sa hon "Snälla Markus, kan du spela Lili & Susie? Snälla?" Då var jag tvungen att gå ner till köket och lugna ner mig lite, annars hade jag nog för första gången i mitt liv klappat till någon! Hur visste hon mitt namn? Jag hade ALDRIG sett henne förr. Varför ställer hon sig och rabblar mitt namn som ett mantra. Jag inser att jag har ett jobb där folk blir berusade, men ojojoj vad olika man blir på fyllan! Hoppas att hon läser detta och skäms!!!

I övrigt så hade jag ett vad med Ulf T ikväll angående låten "Bandido" (Lyssna HÄR) med Azucar Moreno som tävlade i Eusrovision Song Contest - vi slog vad om vilket årtal de var med. Jag är skyldig dig en öl Ulf. 1990 tävlade de för Spanien. Min gissning var 1999 och Ulf gissade 1991. Hatar att förlora, men det kommer aldrig att hända igen... =)

TACK alla gäster (utom tjatbruden) för ikväll!

God natt!