fredag 10 april 2009

Konstigt... men trevligt....

Jag har barnslig humor... denna bilen stod på gatan utanför idag... rolig nummerskylt.

Buddha är cool

Ester med den ena av sina bollar i munnen.

Skogssällskapets lilla hus...

Jag var med om något lite märkligt idag. Jag körde ut till gamla SVT-huset och parkerade bilen som jag brukar göra, släppte ut Buddha och påbörjade min promenad runt golfbanan. Efter ca 200 meter träffar jag ett trendigt par med sin lilla vovve, en lätt hysterisk liten vallhund av rasen Australian Shepherd. En söt liten svart/vit/brun sak som sprang runt runt runt med två bollar i munnen och en pinne och försökte hetsa upp Buddha genom att plumsa i vatten, hoppa över grenar, stå på stenar mm. Buddha är en ganska cool kille och brydde sig inte ett smack över hennes tappra försök att vinna hans gunst. Jag var en mycket stolt husse!

Vi började i alla fall prata och gick tillsammans genom skogen. Paret som var i min ålder bodde också i Vasastan och hade skaffat sin hund för ca 2 år sedan. Hon var nog deras ögonsten. Hela tiden pratades det om deras lilla "Ester". När Ester sprang iväg ropade husse & matte direkt "ESTER!!!! BOLLEN! BOLLEN!! BOLLEN!!! HÄR ÄR BOLLEN! JA, KOM HIT DÅ!!!" och när hunden kom flygande så tittade de på varandra och sa nästan i kör "Man måste muta henne, då kommer hon. Kanske ska vi träna lite närhet med henne nu?" Att träna närhet innebar då alltså att båda två i mun på varandra uppmuntrade Ester, kastade med bollen i luften utan att kasta iväg den, och när träningen var över, DÅ kastade de iväg bollen så Ester kunde ränna runt igen.

Hundfolk är speciella, på ett märkligt sätt, men på ett charmigt sätt. De lever för sin hund och så fort hunden gör något passande så strålar stoltheten i husse & mattes ögon.

Jag måste erkänna att jag är likadan. Så fort Buddha gör något som jag tycker är duktigt så tittar jag mig lite omkring och hoppas att någon såg hur bra han var! Man lever lite som ordspråket "Sådan herre, sådan hund" - om hunden uppför sig dåligt så tittar folk på MIG och skakar på huvudet, om hunden beter sig bra så tittar folk med beundran på MIG och nickar med huvudet. Jag gör likadant.

Det var en fantastiskt trevlig bekantskap och jag hoppas att jag stöter på Jenny, Christoffer & Ester snart igen!

SOL & VÅR!!!


Utsikt från vår balkong

Vaknade precis, håller på och brygger kaffe... det finns inte mycket som slår doften från nybryggt kaffe och en solig varm balkong med grym utsikt!

Vi ser en stor del av Göteborg från vår balkong.

Ska strax åka ut i skogen och ta en långrunda med Buddhisten.

ÄLSKAR VÅREN!

Fullt ös...

Gabbe, Johnny & Filip


Vichy & Klas

Skärtorsdagen är avklarad!

Schlager var temat för kvällen och det uppskattades verkade det som. Det var mycket folk och framför allt så var det BRA folk!

Jag har sagt det förut, vi har nog VÄRLDENS bästa gäster!

Ikväll fick jag en skitsnygg ring av en gäst, nåt nytt svenskt designmärke... så fin i alla fall! En annan gäst dricksade 500 kr!

Materiella ting och pengar i all ära, men det är MINST lika kul att höra alla positiva kommentarer och alla som gillar Gossip så mycket - det är de orden som gör att man orkar fortsätta! =)

JAG ÄLSKAR VÅRA GÄSTER!

Tyvärr hann jag inte ta så mycket kort under kvällen, men ni får hålla tillgodo med några i alla fall...

Långfredagen har redan börjat... snart dags för festligheter igen!