tisdag 30 november 2010

DJ:ar i Västerås 29 December


Onsdagen 29/12 ska ni bege er till Västerås tycker jag och festa loss på Club KAK´s fest på klubb KONRAD mitt i stan! Jag ska DJ:a och arrangören Daniel Larsson utlovar lika bra partystämning som på gaykryssningen!

Hoppas att vi ses där!

På nyårsafton spelar jag i Stockholm... mer info om det snart...

Bilderna som togs...

Blev intervjuvad av tidningen QX... mycket smickrande och roligt!

Här är tre av de bilder fotografen Christer Hedberg tog. Reportaget kan du läsa i det nya numret av QX (QX December 2010 som PDF)- eller under bilderna (mest för din skull mamma)!
”Jag är en ganska ödmjuk människa vill jag tro”

Markus Gisslén är mannen bakom succéerna Gossip och BarBee. 
AV Ronny Larsson FOTO Christer Hedberg

Göteborgs Markus Gisslén är klubbsveriges svar på Heather Locklear. Ni vet, när tv-klassikern Melrose Place inte lockade nog med tittare så kallades Dynastin-kexet Locklear in och gjorde såpan till en hit. På samma sätt gick Markus från succén med Gossip till att frälsa Bee Bar med succéklubben BarBee.
Karlskronafödde Markus halkade egentligen in på klubbfixarspåret av en slump när han tillsammans med en kompis drog igång klubben Lollypop 2004. Då hade han bott i Göteborg i drygt fem år och jobbade som säljare.
– Jag tyckte mest att det var kul att gå ut att festa och hade inget intresse av att fixa klubbar. Men en kompis övertalade mig. Så vi körde Lollypop på Gossip ett år, och det gick bra.
Efter det året fick Markus erbjudande om att på heltid försöka locka gaypubliken till Gossip. Säljarjobbet fick stå åt sidan när Markus satsade på att göra Gossip till Göteborgs nya samlingsplats för gaypubliken.
– Det var motigt i början, för det fanns inga pengar att satsa. Men sen lossnade det, gästerna kom och vi vann flera priser på Gaygalan. Det var en otroligt kul bekräftelse att gå från ingenting till att bli utsedd till den populäraste gayklubben i Sverige.
Markus tycker att gaygalavinsterna även var viktiga för hemstaden ur ett gayperspektiv. Göteborg har en dyster historia av flera hatbrott, och har länge setts som en inte helt homovänlig stad att bo i. 
– "Men situationen ser annorlunda ut i dag, och två av Sveriges äldsta gayklubbar ligger ju här, Queer och Gretas. Och på BeeBar skyltar vi mer än någonsin med att vi är gayägt. Det känns på det stora hela som att Göteborg har blivit mer tolerant med åren."
Hösten 2009 slutade Markus på Gossip då han och ägaren inte kom överens (utan Markus vid rodret slog Gossip slog igen fyra månader senare).
– Det var såklart tråkigt eftersom Gossip inneburit fem år av glädje för mig. När det här hände tänkte jag lägga av med festfixandet. Jag kände att jag inte riktigt hade orken att fortsätta. Det tar på både mig och mitt förhållande att jobba varje kväll och helg, och i princip aldrig ha semester.
Men bara tre veckor efter att Markus sagt upp sig på Gossip satt han i möte med Bee Bars ägare Ulf & Sten om att dra igång en klubb på lördagarna. De hade en vision och önskan om att BeeBar skulle låta sin restaurang- och barverksamhet övergå i ett välbesökt barhäng och klubb med dj:s. Markus antog utmaningen, och den första kvällen med klubbkonceptet BarBee den 14 november 2009 blev en succé.
– Att en ny gayklubb öppnade i Göteborg var en stor grej för många, så vi hade massor av gäster. Det är nog en av mina absolut lyckligaste kvällar. All oro och nervositet jag haft innan släppte. Gästerna kom! skrattar Markus.
Idag kör BeeBar klubb BarBee med dj:s och fullt drag på lördagarna, och på fredagarna är det lugnare barhänget BusyBee. Resten av veckan är det restaurangverksamhet.
Men trots ett år av lyckade partykvällar med kö var och varannan lördag, erkänner Markus att han fortfarande är nervös.Varje lördag.
– Ja... tänk om det blir tråkig stämning eller tjafs. Jag vet att det är lite ologiskt, men jag vill verkligen att man ska känna sig trygg och bara kunna slappna av och ha kul när man är på BarBee.
– Även om jag är lyckligt lottad att ofta få höra bra saker så vill jag veta vad gästerna inte gillar och hur vi kan bli bättre.
Varför tror du att klubbkvällarna på BarBee blev så lyckade från start?
– Vi kom i precis rätt tidpunkt, då folk ville att det skulle hända nåt. Och vi har precis rätt läge, mitt i stan. Och personalen är fantastisk! Inte ens den roligaste kvällen på Gossip var lika kul som varje lördag på Bee. Det har varit så lätt och så rätt.
Idag jobbar Markus heltid som eventansvarig på BeeBar och har hand om vissa inköp och kundmöten. Och att ta hand om personalen.
– För mig är personalen alltid viktig.Vi vill ta hand om de som är våra ansikten utåt, och vi bjuder med dem på till exempel Gaygalan och Pride för att visa vår uppskattning.
När Markus inte är på BeeBar är han hemma i lägenheten i centrala Göteborg med sin man Fredrik och hunden Buddha. Paret gifte sig i somras, då det hade gått tre och ett halvt år sedan de träffades på Gossip.
– Jag såg honom direkt, och tänkte att ”där är Han”. Men jag fick jobba lite, han ville inte bli ihop med en bartender, skrattar Markus.
Han beskriver bröllopsdagen som den lyckligaste i hans liv.
– Känslan att stå inför familjen och släkten och gifta sig med den man älskar går inte att beskriva, det kändes bara så rätt. När man växte upp var det ingen rimlig tanke att det skulle gå att göra. I Karlskrona var inte attityden mot homosexuella så tillåtande, och det var inte helt lätt för pappa när jag kom ut. Jag trodde aldrig den dagen skulle komma då pappa höll tal då jag gifte mig med en annan man. Men det gjorde han, och alla som var där var helt tårögda. Det var en fantastisk dag.


De flesta i Göteborgs gayvärld vet nog vem Markus är, och i och med det kommer det också en del snack och förutfattade meningar.
– Om folk har negativa tankar om mig så motbevisar jag dem gärna. Jag är en ganska ödmjuk människa vill jag tro.
Helt ärligt så tycker jag inte att jag har gjort något speciellt alls. Jag har ju bara gjort det jag själv skulle ha uppskattat.


 Och det är Göteborgs gayvärld jäkligt glada för.