onsdag 19 augusti 2009

SKRIV PÅ UPPROPET!

Läs nedanstående och klicka sedan in på länken HÄR för att skriva på du också!

HBT-personer i Irak mördas, förföljs och utsätts för systematiskt våld, inte sällan av rent bestialisk art. Detta har klargjorts i en rapport frrån Human Rights Watch, HRW, måndag 17 augusti. Våldet utförs av milisgrupper och drabbar främst homosexuella män, samt män som i sitt utseende eller uppträdande avviker från den gängse mansrollen.

Hundratals homosexuella män har hittats döda, dumpade på gator och avfallshögar, i många fall stympade på groteska sätt, exempelvis med avskurna könsorgan. Homosexuella män som HRW har intervjuat talar om att de numera måste hålla sig gömda för att inte rövas bort av böghatare. Uppenbarligen torteras infångade homosexuella för att de ska avslöja andra personer med samma sexuella läggning.

Sverige måste agera nu. Vi kräver att den svenska regeringen stoppar alla avvisningar till Irak av personer som sökt asyl på grund av sexuell läggning och könstillhörighet. Migrationsmyndigheterna måste ta den irakiska situationen på allvar. Vi uppmanar Sverige att även undersöka möjligheterna att evakuera homosexuella, bisexuella och transpersoner som riskerar att utsättas för "sexuell rensning" i Irak.

Det räcker inte med att fördöma det som sker i Irak i ord - Sverige måste också sätta handling bakom orden. Sverige kan inte stå vid sidlinjen och låta en grupp människor mördas. Situationen är akut och vi har ett ansvar att agera. Det handlar om att rädda liv.
"

Share/Save/Bookmark

Semestern slut...

Vad fort 10 dagar gick... det var min semester det... har hunnit en del dock...

* TV inspelning i Karlskrona med Simon & Tomas
* Stuga i Kristianopel med Fredrik & Buddha
* Rundtur på Öland & Ölands djurpark
* TV inspelning med Simon & Tomas IGEN
* DJ:at på WONK i Malmö

...inte konstigt det gick så snabbt...

Ikväll jobbar jag kl 19-01 på Gossip - kom gärna och hälsa på!!!

Share/Save/Bookmark

...en tavla till...

En bekant, Anders, målar tavlor som hobby och häromdagen såg jag en bild på en av dem och jag blev kär i den direkt. Jag frågade om jag kunde få köpa den och ikväll fick jag det glada beskedet att JA det får jag!!! Tänk - två tavlor inom "ramen" av ett dygn! Jag är så lycklig över detta.

Tavlan vi fick av Janna idag är helt fantastisk! Hur kunde jag leva utan den innan?

Fasen vad glad jag är... undrar när jag får hämta Anders tavla... Längtar!

Så här ser den nya tavlan ut (0.7 x 1 m):Share/Save/Bookmark