onsdag 8 december 2010

"Det var inte jag"

Buddha

Sedan vi flyttade för drygt en månad sedan så har Buddha blivit en mycket piggare och gladare hund! Jag tror att trapporna där vi bodde förut tog mycket på hans krafter och leder.
Nu har vi en större lägenhet där han kan leka och springa och hiss i huset. Dessutom fick vi en hel 12 kg säck med nytt foder av City Hund & Katt. Mycket vänligt eftersom säcken annars kostar omkring 7-800 kr. Det är ett specialfoder för hundar som förbättrar leder och rörelser. Utöver detta ger vi honom naturtabletter som heter "Aktiv Hund".

Han har fått en ny livsgnista i blicken och det är lite mer "jävlar anamma" i honom. Han kan vara lite trotsig och busig, vilket var ett tag sedan han var. Det känns så skönt och även om det inte är helt rätt av mig, så uppmuntrar jag hans hyss. Jag älskar att se honom hitta på saker, man ser riktigt hur han tänker och planerar...

Idag när jag kom hem var det sönderriven plast i hallen. Jag hade nämligen lagt en liten påse med hundgodis på en bänk och den hade han hittat. Detta är första gången på de snart 4 år som vi haft honom som han gjort något sådant. När jag såg det fick jag ett leende på läpparna för mitt i allt satt Buddha med öronen tätt mot huvudet och en skamsen blick, ungefär som att han sa "Det var inte jag..."

Jag kunde inte hålla mig för skratt och då exploderade Buddha av glädje! Tänk att man kan älska ett djur så mycket! Hur ska det bli om jag en vacker dag blir pappa...