fredag 14 augusti 2009

Rekommenderas!

Fan vilken bra skådis Sean Penn är! Grät en skvätt i slutet... Se den om du inte redan gjort det!

Nu: Marley & me

Share/Save/Bookmark

Skön musik, god mat, gott vin...

Sååå nice! Lagade fläskkarré med klyftpotatis och hemmagjord tzatziki, till det öppnade vi en flaska rött, Coto de Imaz 2004, ett jättegott Rioja - rekommenderas! Vi fick det av söta Petra, svägerskans kusin... TACK!

Till middagen ville jag ha lite lugn, skön musik, gick självklart in på spotify och skrev in Sophie Zelmani i sökrutan och började spela... såååå skön musik och en underbar röst! Hon sjöng för övrigt på min brors bröllop...

Fastnade speciellt för låten "Going home", lyssna här nedan! För att se Sophies hemsida, klicka på bilden!

Mycket nöje... nu ska vi dricka mer vin och kolla på "Milk"...
Share/Save/Bookmark

Rajraj i Malmö imorrn!


Var precis nere på Gossip och hämtade mina skivor inför morgondagens spelning på Malmös gayklubb no 1 - WONK!

Jag ska spela på schlager- & popdansgolvet. Blir nog en hel del schlager, men även en del r&b, pop, etno mm. beror på vad publiken kan tänkas gilla... tänk om de bara vill höra Peps Persson, Danne Stråhed eller Kvinna Böske Band... då får jag packa ihop och gå... haha Har i alla fall en hel del dansk schlager med mig... skåne, danmark... same same, but different... ;)

Håll tummarna för att det går bra imorgon, eller ännu bättre - kom till WONK och festa och dansa!!! Det ligger på Adelgatan 2 i Malmö.

Share/Save/Bookmark

Fixat & trixat!

Har fixat och trixat lite idag. Känns riktigt bra!!! ...klarade mig utan fläskläpp!

...men det rynkar väl ingen pannan åt, jag är ju STÅLMANNEN!

Konstigt inlägg... inte ens jag fattar vad jag menar eller vad jag skriver om... och ändå är jag nykter... det är nog bara att inse - jag är lite (med betoning på LITE) konstig...

Idag är det i alla fall Fredag och vi hyrde lite filmer igår som vi kan kolla på ikväll. Älskar filmkvällar! Blir i alla fall den kritikerrosade "Milk"...

De filmer vi har är:Milk handlar om den första homosexuella mannen som blev folkvald till ett viktigare ämbete i USA, Harvey Milk. Sean Penn spelar huvudrollen som han vann en Oscar för.

Det är ett varmt och intressant porträtt. Till största del ligger filmens styrka i Sean Penn som lyckas göra marginella förändringar av karaktären Harvey Milk under filmens gång på ett fullt trovärdigt sätt. I detta ryms både hippie, affärsman, frihetskämpe och seriös politiker. Det kunde gått väldigt fel, men med en skådespelare som Sean Penn gör det inte det.

James Franco och Josh Brolin gör också minnesvärda insatser. Diego Lunas karaktär som pojkvän till Harvey blir dock lite för mycket.

Med klipp från verkliga personer och händelser från den tiden förstärks allvaret i det som hände och vad han kämpade mot. Det var sannerligen ingen lätt match och är det inte än idag. Just därför har filmen fått extra uppmärksamhet. I Kalifornien pågår en ständig kamp och olika val för att stärka eller försvaga homosexuellas rättigheter. I höstens val genom "Proposition 8" tog man ett steg tillbaka och det ledde till att denna film uppmärksammats extra mycket.

Vid kampanjmöten hade politikern Milk en öppningsfras som han använde sig av: Jag är Harvey Milk och jag är här för att rekrytera dig. ”Rekryterar” bögar "anhängare" tex via lärare som är bögar? Det är en av frågorna som ställdes till sin spets då när man försökte avskeda homosexuella från den typen av jobb. Än idag är det inte ok att som öppet homosexuell tjänstgöra i det militära.

Filmen är oväntat mainstream för att vara regisserad av Gus van Sant och uppnår inte samma närvarokänsla som starkare Paranoid Park tex. Det är också en av få invändningar mot denna inspirerande film om en viktig frihetskämpe. Kampen fortsätter.

När Max Skinner förlorar sitt jobb på en finansbyrå i London flyttar han till Provence och en vingård han ärvt av en bortgången släkting. Just som han börjat finna sig tillrätta med sin nya tillvaro dyker en kvinna upp som också gör anspråk på egendomen.

Nygifta John och Jennifer Grogan skaffar sig en hund, Marley. Men Marley har inga planer på att snällt foga sig som husdjur och paret Grogan får kämpa med en hund som gör lite som han själv vill, men som till slut kanske kan lära dem något om livet.

Share/Save/Bookmark

WONK på lördag!

Malmö sjuder av fest och party just nu! Malmöfestivalen är i full gång och på lördag åker jag ner för att vara DJ på Malmös största gayklubb, den gayklubb som också vunnit öresundspriset och varit nominerade till Årets Gayställe på QX Gaygala (hela sverige)!

En dansk DJ spelar på house-golvet och jag spelar på schlager- & pop-golvet!

Ska verkligen bli jättekul. Malmö var ju min hemstad i 4 år, kanske känner igen ett ansikte eller två...
Share/Save/Bookmark