lördag 8 januari 2011

Buddhas utställningsdebut!

Idag utställningsdebuterade Buddha - nästan 9 år gammal - i veteranklass på My Dog utställningen här i Göteborg.

Jag var orolig för det krävs ganska mycket träning innan en utställning och det har vi inte gjort.
Domaren hette Birgitta Svarstad och var ganska hård i sin bedömning.

När det var dags för veteranklassen med Buddha och en hund till med så många vinst titlar att man inte orkade läsa dem, bland annat världsvinnare 2008, Köpenhamnsvinnare 2008, Nordisk vinnare 2009 och championtitlar i alla nordiska länderna... jag kan erkänna att jag förstod redan innan jag sett den hunden att den skulle vinna... och det gjorde den också!

Men det roliga är att domaren tyckte Buddha var JÄTTEFIN, trots att han inte stod stilla och uppförde sig lika bra som den andra med alla titlarna. Hon tilldelade Buddha ett "CK", vilket innebär att hon anser att Buddha håller en standard likt en champion. Endast de bästa tilldelas detta!

8 stycken av alla hanhundarna tilldelades CK sammanlagt så för er som inte förstår kan jag säga att det är en jäkla bedrift att debutera som 9-åring och att det går så bra!

Är så stolt över lillen och han tyckte det var jättekul. Domaren sa till och med att han uppträdde som en unghund... hahaha

Domaren skriver ett omdöme om varje hund. Om Buddha skrev hon så här:

"9 år, beter sig som en unghund, bra form på huvud, vackra ögon, väl ansatta öron, god hals och rygg, bra djup i kroppen, god bröstkorg, välvinklat bakställ, kraftig benstomme, bra tassar, använder sina bakben mycket väl, tillräckligt steg fram."

Nu ska vi nog träna lite och kanske anmäla till någon mer utställning... nu jävlar!!!! haha

TACK Sten, Bettan & Stavve för att ni kom och supportade oss! Till och med Fredrik fick lite blodad tand nu... =)