fredag 11 juni 2010

Beenie Man´s konsert INSTÄLLD!

Fan vad bra vi är!

Tillsammans lyckades vi få arrangörerna på KB att ställa in konserten med Beenie Man!

...ibland hjälper det att engagera sig!

En eloge till Kristian Pehrsson (Klubb Darkroom) i Malmö som tog tag i detta!!!

Share/Save/Bookmark

Uppmanar att mörda homosexuella - ska uppträda i Malmö!

Beenie Man heter mannen på bilden. En riktigt tuff och cool kille - han uppmanar nämligen alla att på vidriga sätt avrätta homosexuella. JÄVLA IDIOT!

En man 2010 ifrån ett land där 96% av befolkningen stödjer lagen om förbud mot homosexuella. Ja, i Jamaica är det nämligen förbjudet att vara homosexuell...

Text från Sydsvenskan:

"Beenie Man har bland annat sjungit om att "I'm dreamin of a new Jamaica, come to execute all the gays" ("jag drömmer om ett nytt Jamaica, där alla homosexuella avrättas"). Han förhördes nyligen om sina homofobiska texter av brittisk polis. Både Beenie Man och kollegan Bounty Killer har fått konserter inställda, i England respektive Belgien, på grund av sina texter."


KB (KulturBolaget) i Malmö har bokat Beenie Man för ett uppträdande den 22 juni. HUR tänker man om man bokar en artist som är öppet homofobisk och har fått inställda konserter i andra länder till följd av sina uttalanden och åsikter.

Jag har gått med i GRUPPEN på facebook och jag har skickat ett protestbrev till arrangörerna som heter CTS EVENTIM Sweden AB och VD Lars Aadde. Kopiera gärna protestbrevet och maila till lars.aadde@eventim.se:

"Hej

Jag kräver att CTS EVENTIM AB abryter all försäljning och samarbete med Bennie Man!

Jag är fruktansvärt besviken på CTS EVENTIM Sweden AB.

Att ni har valt att förmedla biljetter till Beenie Mans spelning på Kulturbolaget i Malmö den 22 juni 2010 är under all kritik.

Beenie Man är känd för att i sina texter sprida homofobiska budskap fyllda med hat riktade speciellt mot hbt-personer. Buskapen går ofta ut på uppmaningen att homosexuella människor ska brutalt mördas.

Detta är inte första gången Beenie Man har fått kritik. 2004 ställdes en konsert in i Storbritannien efter påtryckningar från hbt-aktivister. I december i fjol rapporterade brittiska the Sun, att Pepsi avbrutit ett samarbete med stjärnan, då denne sjungit om att skära halsen av homosexuella under ett gig i Uganda. Han ströks då även från festivalen Big Day Out i Nya Zeeland.

Jag ifrågasätter starkt utifrån vilken värdegrund CTS EVENTIM AB jobbar?

Jag kan inte tänka mig att ni vill vara förknippade och tjäna pengar på en artist som uppmanar till olika sorters av hatbrott?

Jag slutar som jag började. Av ovanstående skäl kräver jag att ni avryter det samarbete och den försäljningen ni har med Beenie Man.

/Markus Gisslén"

JU FLER SOM SKICKAR - DESTO MER KAN VI PÅVERKA!

Jag hoppas att konserten ställs in och att Beenie Man förstår att Sverige är ett land där hets mot folkgrupp inte är tillåtet OCH att oavsett sexuell läggning är varje individ lika värd!


Share/Save/Bookmark