måndag 23 augusti 2010

VILL HA!!!

JAG VILL HA

* en ny bil... mest för att det är kul...
* en lägenhet där Buddha slipper gå i trappor...
* en MASSA pengar - onödigt mycket alltså - så jag kunde shoppa som en tok...
* en lyxig båt med privatkapten...
* en liten busunge som Fredrik och jag är pappor till...
* sångröst...

...vad mycket man vill ha... men man får väl vara glad över det man har istället, men lite får man väl drömma!!!???

Fredrik och jag har ju en dröm om att en vacker dag bli pappor... men det är inte det lättaste!
Vi vill båda två vara registrerade föräldrar, vi vill ha samma lagliga rättigheter alltså... hur gör vi då? Vilka är våra alternativ?

Det första vi tänkte är självklart att ta hand om ett barn som sitter någonstans i världen, kanske någon hittade det övergivna lilla barnet i en soptunna eller på gatan, men även om det är lagligt för homosexuella att adoptera i Sverige så har fortfarande ingen adopterat. Varför? Jo, för att adoptionscentrum i Sverige inte anstränger sig för att homosexuella par ska få adoptera (läs artikel HÄR från qx.se).

Då finns alternativet att skaffa barn genom surrogat. Det är dock olagligt i Sverige så då måste vi söka oss till ett annat land. Surrogat innebär att en kvinna bär på barnet, oftast utan genetiska band till barnet, och efter födseln för vi barnet till Sverige och då kan vi båda registreras som föräldrar, en av oss som biologisk förälder genom IVF (provrörsbefruktning). Det är en kostsam och känslomässigt påfrestande resa... men det är säkert värt det!

Tänk om vi hade mer rätt i samhället... varför får inte homosexuella hjälp av staten? Är homosexuella sämre föräldrar?

Filmtips: Paranormal ActivityIgår hyrde Fredrik och jag några filmer, bland annat "Paranormal Activity", en lågbudgetfilm som legat etta på filmlistor runt om världen. Den är filmad som om det var en heminspelad film.
Den handlar om ett lyckligt ungt par där tjejen sedan hon var liten haft besök av något övernaturligt, ett spöke eller en demon... nu har de införskaffat en videokamera med rätt belysning och mikrofon mm för att ta reda på vad som händer...

Vi hade inga höga förväntningar på denna filmen, vi har många gånger till och med valt att inte hyra den för att vi trott den skulle vara så dålig... Både Fredrik och jag gillar skräckfilmer, men det är sällan, nästintill aldrig som man blir rädd på riktigt...

Jag kan säga att den var riktigt läskig, det var så det gick en kall kår längs ryggraden och håret reste sig på armarna... Otroligt bra skådespelare och riktigt bra gjord film... kanske det är på riktigt??? ;)

Se den säger jag, men skyll inte på mig om du inte kan sova efteråt...