måndag 23 augusti 2010

VILL HA!!!

JAG VILL HA

* en ny bil... mest för att det är kul...
* en lägenhet där Buddha slipper gå i trappor...
* en MASSA pengar - onödigt mycket alltså - så jag kunde shoppa som en tok...
* en lyxig båt med privatkapten...
* en liten busunge som Fredrik och jag är pappor till...
* sångröst...

...vad mycket man vill ha... men man får väl vara glad över det man har istället, men lite får man väl drömma!!!???

Fredrik och jag har ju en dröm om att en vacker dag bli pappor... men det är inte det lättaste!
Vi vill båda två vara registrerade föräldrar, vi vill ha samma lagliga rättigheter alltså... hur gör vi då? Vilka är våra alternativ?

Det första vi tänkte är självklart att ta hand om ett barn som sitter någonstans i världen, kanske någon hittade det övergivna lilla barnet i en soptunna eller på gatan, men även om det är lagligt för homosexuella att adoptera i Sverige så har fortfarande ingen adopterat. Varför? Jo, för att adoptionscentrum i Sverige inte anstränger sig för att homosexuella par ska få adoptera (läs artikel HÄR från qx.se).

Då finns alternativet att skaffa barn genom surrogat. Det är dock olagligt i Sverige så då måste vi söka oss till ett annat land. Surrogat innebär att en kvinna bär på barnet, oftast utan genetiska band till barnet, och efter födseln för vi barnet till Sverige och då kan vi båda registreras som föräldrar, en av oss som biologisk förälder genom IVF (provrörsbefruktning). Det är en kostsam och känslomässigt påfrestande resa... men det är säkert värt det!

Tänk om vi hade mer rätt i samhället... varför får inte homosexuella hjälp av staten? Är homosexuella sämre föräldrar?

3 kommentarer:

 1. det borde vara en valfråga kan jag tycka..

  det knepigaste är att det finns personer som misshandlar sina barn psykiskt och fysiskt. personer som verkligen inte borde ha barn. men dom får barn ändå.. sen finns det varma människor som inget hellre vill än att få vara en del i ett barns liv och ta hand om det och älska det villkorslöst, men problemet är att dom två är homosexuella.. Ge mig ett vettigt argument till varför inte samkönta par ska få skaffa barn.. Det finns så många som växer upp med ensamstående föräldrar, utan mamma/pappa. Ett argument är ju att barnet behöver både en mamma och pappa.. kanske det. men vem säger att inte morfar/farfar, morbror/farbor, gudfar, Mormor/farmor. etc kan vara den gestalten.. om det nu verkligen behövs..
  Jag växte upp mer eller mindre utan min far.. Men jag hade min morbror att se upp till och vi har en far/son/vän relation idag. visserligen blev jag bög, men tror inte det hade så mycket med det att göra faktiskt^^

  Det finns så många underbara människor där ute som verkligen skulle bli bra föräldrar. och en sak är säker, världen behöver en till Markus Gisslén.. menar första blev ju sisådär.. andra kanske blir bättre=P

  SvaraRadera
 2. NEJ vi är inte sämre föräldrar!!!

  SvaraRadera