lördag 19 februari 2011

Recioto Della Valpolicella

Igår var jag med Anna & Henke på vinprovning på Palace. Hade fått det i födelsedagspresent FÖRRA året så det var hög tid!!! =)

Det var intressant och det var 4 st viner från norra Italien och vindistriktet Valpolicella, där Amaronevinerna tillverkas, absoluta favoriten i mitt tycke! Tyvärr var det bara ett av de fyra vinerna som var just ett Amaronevin.

Jag hade kanske hoppats på lite fler viner och lite gott till vinerna som t.ex ost eller parmaskinka, men det var intressant att höra om vad som ska stå på etiketterna, vilka druvor som används, tekniken för att framställa olika viner mm.

Vi provade ett Ripasso vin, något lättare än Amarone, bra till mat. Ett annat Valpolicella, ett Amarone och ett dessertvin som heter Recioto som var betydligt sötare. De två första vinerna skulle jag nog aldrig köpa personligen, men de var OK. Amaronevinet var gott, men långt ifrån det godaste jag smakat. Det som överraskade mest var Recioto vinet. Hade aldrig testat ett sådant och blev glatt överraskad.

Måste inhandlas!


Ikväll blir det Melodifestivalen med förhandstippade Eric Saade. Mycket möjligt att han tar hem rubbet i år... ska visst vara en bra låt och ett snyggt nummer. Jag hoppas dock mycket på SIMON som åkte med oss på BEE-flaket i Stockholm pride! Ring och rösta ikväll på "TID ATT ANDAS"!
Efter det visas QX Gaygala på TV4. Jag tror inte att det kommer med när jag var på scenen och tog emot mitt pris i Årets Keep Up The Good Work. Galan var 2 timmar och 40 minuter men TV 4 visar bara 68 minuter så mycket klipps ju bort och det som är viktigast för dem att visa är ju kändisarna och artisterna. Däremot ska ni hålla utkik efter ett bröllopsfoto på två vissa herrar som gifte sig i Augusti...

Ha en trevlig kväll allihopa!