onsdag 6 maj 2009

VILKET FRAMTRÄDANDE!

Det är något speciellt med kombinationen Ukraina & Eurovision Song Contest!

Jag är övertygad om att årets bidrag från Ukraina kommer att bli farligt! Sångerskan heter Svetlana Loboda och är ännu sexigare är förra årets Ani Lorak. Ukraina satsar mycket på sexappeal och ett coolt framträdande. De provocerar och tänker utanför ramarna.

För tre år sedan skickade Ukraina transvestiten som var utklädd till en discoboll - Verka Serduchka med låten "Danzing Lasha Tumbai", de hamnade på andra plats. Förra året skickade de skönheten Ani Lorak med låten "Shady Lady" och kom åter igen på andra plats. Hur ska det sluta i år? Jag tror att det kan bli tredje gången gillt för Ukraina att kamma hem silvermedaljen.

Svetlanas röst är inte den allra bästa, hennes engelska uttal är under all kritik, men vem bryr sig?! Kolla in hennes första repetition på scenen i Moskva HÄR

DESSUTOM fixar Ukraina alltid snygga videos till alla europas "Inför ESC" program - du kan se videon till "Be My Valentine", Ukraina 2009, HÄR

NÄR SKA SVERIGE LÄRA SIG ATT FRAMTRÄDANDET & INFÖR VIDEON ÄR JÄTTEVIKTIGA!!!???

Malena Ernman är kanske tävlingens mest begåvade sångerska, låten kanske är en av tävlingens bästa... men så länge framträdandet är lamt och tråkigt, vilket det är just nu, så kommer Sverige inte att sticka ut och ragga telefonrösterna!

GÖR OM FRAMTRÄDANDET så kanske vi har vinstchans.

Se Malenas första repetition på scenen i Moskva HÄR
Se Malenas musikvideo HÄR

Välkommen till GOSSIP ikväll!

Som ALLTID på Gossip så är det öl, vin & cider från 29:-
HELA KVÄLLEN - VARJE KVÄLL
!

Vardagar har vi en åldersgräns på 20 år, på helgerna är det 23 år.

VI SES IKVÄLL PÅ SVERIGES BÄSTA GAYSTÄLLE - GOSSIP!!!

Öppet kl 18-01 ikväll!

"Bourgie" lampa från Kartell

Idag ska jag äntligen hämta våran älskade lampa, det var något glapp någonstans, men igår ringde lampaffären och sa att den var lagad och klar. Det är en lampa från Kartell som heter "Bourgie" - du kan hitta den på www.adevo.nu, finns i färgerna transparant, svart, krom, vit/guld & guld. Det var Fredrik som tjatade om att vi skulle köpa den för länge sedan, då gillade jag den sådär mycket, nu ÄLSKAR jag den! Har saknat den...

"Bourgie" lampa från Kartell

Fick ett mail - MISSA INTE DETTA!

nu vankas det kalasigheter utöver allt som är vardagligt!
För tredje året i rad är det dags för HBT-Festivalen att ta över Göteborg. Självklart kickas den igång med en invigningsfest utan dess like och i år har Ladyfest Göteborg ett finger med i spelet! För att bjuda på en kväll sent att förglömma har vi tillsammans med flera av Göteborgs klubbarrangörer gått ihop och planerat en helt oslagbar eklektisk afton på Världskulturmuseet.
Till att börja med presenterar vi stolt det Brooklynbaserade konst-musik-performanceprojektet MEN med JD Samson - känd från Le Tigre - i spetsen. MEN säger sig vilja dra nytta av den radikala potentialen i dansmusik och behandlar ämnen som ekonomi i krigstider, sexuella kompromisser och kräver frihet genom texter och en energisk scenshow. Helt enkelt - det är elektroniskt, det är dans och det är politik!
En ny älskling att hylla har vi funnit i Kutterfugel. Ett elektroniskt enmansband med Anna Giertz som utlovar en känsla av medeltid och gånglåtar, lite synt, lite psalm, lite punk, lite garagerock och gammal populärmusik blandat med minnen av Trackslistor, Svensktopp och Karlavagnen. Mycket orgel och en hel del småstadsångest.
Ännu ett nytt stjärnskott att förgylla kvällen är Jonathan Fagerlund som deltog i årets Melodifestival med låten Welcome To My Life. Jonathan Fagerlund är trots sin unga ålder inte en nybörjare på scen, på sin meritlista har han till exempel medverkan i Super Troupers på TV4 och det internationella pojkbandet StreetWize.
RFSL har även sin årliga prisutdelning under kvällen.
För att göra kvällens blandning helt perfekt är det även hög rotation i DJ-båset, det blir ett maraton med DJ:s från Gossip, Ladyfest Göteborg, Ny tid Ny Strid, Klubb Svett och SLM Göteborg.
Som konferencier och humörhöjare för denna fantastiska baluns har vi transfeministiska femmeaktivisten Andy Candy samt Henrik Torehammar, känd för sin vassa värmländska tunga från Brunchrapporten i P3.
Det här är helt enkelt årets bästa och mesta fest, kom och fira och svira med oss!
DATUM: 15 Maj
TID: 21 - 03
PRIS: Förköp: 100 kr (via http://www.varldskulturmuseet.se) vid dörren 130 kr, 20 kr för under 18.
I samarbete med HBT-Festivalen, Världskulturmuseet, Ny tid Ny Strid, Gossip, Klubb Svett, Zappho, RFSL ungdom Göteborg, RFSL Göteborg och SLM Göteborg
Eventet på Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=89782897785&ref=mf

det är bara att boka in, skriva upp, komma!

En skön Tisdagskväll på Gossip

Det var en riktigt skön kväll att jobba ikväll på Gossip!

Först kom Anna, Henrik & Johnny och hälsade på, vi lyssnade på ESC bidragen, kommenterade dem och planerade att kolla semifinalerna och finalen tillsammans på Gossip. Fasen, det är en hel del bra bidrag med i år... Gabbe & Daniel kom sedan också.

Johnny åt ostgratinerade nachos med salsadip - gott gotti gott gott...

Ja, i övrigt kom det lite olika gäster... ganska lugn och stillsam kväll. Passade mig perfekt faktiskt. Jobbigt var att vår kortautomat har strulat hela helgen, så ALLA kortköp som gjordes torsdag-lördag måste efterregistreras - manuellt... Puh... hann inte med så många... har det att se fram emot imorgon också... BLÄ!

När hela gänget gått kom det ett nytt! =) Mikael och Elina, Nando & Agron (eller Piff & Puff kan man kalla dem), Peter Paris, Frank & Mikaela... ja lite olika trevliga gäster... En RIKTIGT skön kväll...

Piff & Puff hälsade på