onsdag 6 maj 2009

Fick ett mail - MISSA INTE DETTA!

nu vankas det kalasigheter utöver allt som är vardagligt!
För tredje året i rad är det dags för HBT-Festivalen att ta över Göteborg. Självklart kickas den igång med en invigningsfest utan dess like och i år har Ladyfest Göteborg ett finger med i spelet! För att bjuda på en kväll sent att förglömma har vi tillsammans med flera av Göteborgs klubbarrangörer gått ihop och planerat en helt oslagbar eklektisk afton på Världskulturmuseet.
Till att börja med presenterar vi stolt det Brooklynbaserade konst-musik-performanceprojektet MEN med JD Samson - känd från Le Tigre - i spetsen. MEN säger sig vilja dra nytta av den radikala potentialen i dansmusik och behandlar ämnen som ekonomi i krigstider, sexuella kompromisser och kräver frihet genom texter och en energisk scenshow. Helt enkelt - det är elektroniskt, det är dans och det är politik!
En ny älskling att hylla har vi funnit i Kutterfugel. Ett elektroniskt enmansband med Anna Giertz som utlovar en känsla av medeltid och gånglåtar, lite synt, lite psalm, lite punk, lite garagerock och gammal populärmusik blandat med minnen av Trackslistor, Svensktopp och Karlavagnen. Mycket orgel och en hel del småstadsångest.
Ännu ett nytt stjärnskott att förgylla kvällen är Jonathan Fagerlund som deltog i årets Melodifestival med låten Welcome To My Life. Jonathan Fagerlund är trots sin unga ålder inte en nybörjare på scen, på sin meritlista har han till exempel medverkan i Super Troupers på TV4 och det internationella pojkbandet StreetWize.
RFSL har även sin årliga prisutdelning under kvällen.
För att göra kvällens blandning helt perfekt är det även hög rotation i DJ-båset, det blir ett maraton med DJ:s från Gossip, Ladyfest Göteborg, Ny tid Ny Strid, Klubb Svett och SLM Göteborg.
Som konferencier och humörhöjare för denna fantastiska baluns har vi transfeministiska femmeaktivisten Andy Candy samt Henrik Torehammar, känd för sin vassa värmländska tunga från Brunchrapporten i P3.
Det här är helt enkelt årets bästa och mesta fest, kom och fira och svira med oss!
DATUM: 15 Maj
TID: 21 - 03
PRIS: Förköp: 100 kr (via http://www.varldskulturmuseet.se) vid dörren 130 kr, 20 kr för under 18.
I samarbete med HBT-Festivalen, Världskulturmuseet, Ny tid Ny Strid, Gossip, Klubb Svett, Zappho, RFSL ungdom Göteborg, RFSL Göteborg och SLM Göteborg
Eventet på Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=89782897785&ref=mf

det är bara att boka in, skriva upp, komma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar