torsdag 6 oktober 2011

Välkommen till Sverige!

I tisdags morse satte vi oss i bilen, jag Fredrik och svärfar Göran, vi åkte ner till Malmö, över bron och genom Danmark till färjan Rødby -> Puttgarden.

Resan till Tyskland var ju för att hämta hem Balthazar, vår lilla Tibetanska Terrier valp, som fyllde 8 veckor i måndags.
Vi passade på att stanna till i Puttgarden och handlade lite vin och öl, som sig bör när man besöker Tyskland med bil... eller? =)

Ca 3,5 timmar senare var vi i en liten by som heter Wilsche, inte allt för långt ifrån Hannover, där Fredriks faster med make bor. Det lämpade sig så väl att bara 15 minuter från dem låg byn Meinersen där Balthazars kennel ligger! Perfekt!

Redan på tisdagskvällen åkte vi dit och jag fick se detta lilla underverk för första gången! Jag har haft en intensiv och nära, nästan daglig, kontakt med Sabine och Katja som har kennel Ti La Shu (Klicka på namnet) sedan Balthazar var knappt 2 veckor gammal... de har gett mig uppriktig information och varit måna om att jag ska få något fint! Allt de sagt stämde! Plus lite därtill! Balthazar är en välskapt och trevlig valp! Jag försöker vara ödmjuk, men det går inte... Han är fantastisk och underbar!!!

Han ser precis ut som jag hoppats och önskat! Jag fick även träffa hans föräldrar Nike & Stella, två underbara hundar! Pappan är ca 40 cm - massor med päls och underbar pälskvalité, när jag kände igenom honom så hade han en stark och kraftfull kropp och ett bra förbröst. Utöver det så var han otroligt lycklig och rolig! Hans mamma är ca 37-38 cm hög, henne blev jag glatt överraskad att se! Hon var en så fin hund och så trevlig! Även hon med en robust kropp. Båda två kompakta och fina.

Det var ju dessa två hundar som gjorde att jag var intresserad av en valp, och när jag känner på Balthazar nu så blir jag så lycklig! Stark och bra kropp med ett bra förbröst, ett jättefint maskulint huvud, utan att bli grovt, kort i länden och bra, stark rygg, lagom lång hals och en fantastisk resning, och så har han en typisk "tibbe-rumpa" - låter konstigt, men tibbefolk vet vad jag menar... och hans bakställ är super! Ett plant kors och rejält vinklade bakben! Dessutom rör han sig fantastiskt och har redan massor med päls!

Visst är jag ödmjuk i min beskrivning... haha Svårt att vara när man är kär... men han är faktiskt precis vad jag önskat.

Förutom allt detta fantastiska så är han glad, trevlig, orädd men studerande och vänlig. Idag t.ex fick han och Buddha (vår 9,5 åriga Rhodesian Ridgeback hane på 45 kg) träffas, Buddha gillar inte valpar speciellt mycket, men han gillar denna! Är inte det märkligt? Det MÅSTE bero på att Balthazar läser Buddhas signaler korrekt. Han är inte jobbig mot Buddha, de är nyfikna på varandra och verkar respektera varandra. Jag tappade hakan idag när Buddha nästan gick som en storebror ute och skulle visa och hålla koll på Balthazar... Hoppas det håller i sig! =)

Nåja, tillbaka till resan... vi körde tillbaka till Sverige igår, först 3,5 timmar i bil genom Tyskland - Balthazar sov, kissade och bajsade när vi rastade, sedan sov igen... Efter det åkte vi färja i 5,5 timmar - Balthazar sov så gott, helt oberörd, gick ute på däck, trots buller och gungningar, där kissade han och bajsade, sedan sov han igen... väl i Sverige hade vi 3,5 timmar kvar i bil, vilket spenderades sovande också. När vi kom hem fann han sig till rätta ganska omgående och inatt sov han i sin lilla bur, en sådan där i tyg, som stod öppen, tyst hela natten utan att göra inne - i morse lyfte jag ut honom och då kissade han! När jag skriver detta hör jag mig själv låta som en stolt pappa... att just min valp är en sådan undervalp!!! Sååå intelligent och duktig...

Ja, man är väl "lite" knäpp i huvudet, men det får nog ni andra lida av mer än jag själv... haha

Summa summarum av detta blogginlägget är alltså att min valp redan är Världsvinnare, Multichampion och Guldtibbe... vilken tur jag har haft! =)

Kolla själva liksom...

Tjusiga Balthazar - 8 veckor

Balthazar åker båt...