söndag 21 juni 2009

Marstrand

Fredrik, Jessica & Caprice vid Marstrands fästning

Jag tror att jag skriver det varje söndag - men jag ÄLSKAR söndagar!

Idag åkte jag, Fredrik, Buddha, Jessica & Caprice till Marstrand. När vi lämnade Göteborg ösregnade det, men så fort vi närmade oss havet så sprack det upp och solen tog över. Vi tog oss en glass direkt när vi stigit iland på ön.
Marstrand är en jättevacker ö, en typisk svensk idyll. Gästhamnen var full med fina båtar och kajen myllrade av wanna-be båtfolk, de flesta stadsbor iklädda Henri Lloyd´s seglarkläder för att smälta in, men i själva verket tror jag inte ens att 85 % av alla som strosade runt visste att golvet på en båt heter "durk".

Vi promenerade längs med kajen, tittade på båtar och folk, till slut var vi uppe vid fästningen där utsikten är svårslagen. Man ser ut över havet, båtarna som seglar och öarna med små hus på. Nästan overkligt vackert! Sveriges skärgård är verkligen unik.

Utsikt ut över havet från Marstrands fästning

Vi satt där i solen och njöt en stund av utsikten, solen och sällskapet, sedan gick vi tillbaka ner till kajen och köpte lite mat. Jag körde på en Fish´N´Chips - jättegott - flottigt och onyttigt, men gott! Jag har verkligen tryckt i mig onyttig mat hela helgen... känner mig som en fläskpadda...

Marstrands fästning

Min älskling

Ett av många fina hus på Marstrand

VILL HA!

Hade Pippi Långstrump ett hus på Marstrand också???

Vissa lever verkligen i sin egen lilla bubbla...

Idylliska små gator och hus på Marstrand

Marstrand sett från fastlandet

På väg hem genom Göteborg kryllade det av raggare med långt hår och tattoos... AC DC spelar ju på Ullevi ikväll. Inte riktigt min musiksmak, så jag håller mig nog inne ikväll... =)