fredag 20 mars 2009

Schweiz, Turkiet & Israel

Lovebugs, Schweiz (Överst)
Hadise, Turkiet (Mitten)
Noa & Mira, Israel (Underst)

Kommentera & sätt poäng! Klicka på landet för att höra låten.

Schweiz - Lovebugs, "The Highest Heights"

Ganska tillintetsägande låt, lite Pet Shop Boys influerat, men inte tillräckligt bra. Jag tycker låten är OK, men den kommer nog dessvärre inte att komma långt. Västeuropa klagar på att östeuropa kör svågerpolitik, men vad ska de rösta på? Väst gör ju inte något nytt. Hört det förr. Inte imponerad. (Samma semi som Sverige)
Mina poäng: 3

Turkiet - Hadise, "Düm Tek Tek"

Bra låt, kommer säkert att få många röster. Personligen tycker jag att Turkiet haft många bättre bidrag. Sångerskan behöver en stylist och en bra frisör. Ska man anspela på sex så ska det vara sexigt också, inte tacky. Tyvärr tror jag att detta bidrag kommer att placeras högt, men jag ger det 6 poäng. (samma semi som Sverige)

Israel - Noa & Mira, "There Must Be Another Way"

Som vanligt handlar Israels bidrag om fred. Jättebra. Låten sjungs på tre språk. Hebreiska, arabiska & engelska. Sedan jag bodde i Israel 1996-97 så har Noa varit en stor artist i landet. Jag förväntade mig mer. Låten är fin, har ett fantastiskt syfte, men den är ganska trist. Kanske en del sympatiröster, men inte mer. Jag gillar den, men jag är inte överväldigad.
Mina poäng: 5

Sverige 10 +
Spanien 10 p

Montenegro 8 p
Ryssland 7 p
Frankrike 6 p
Turkiet 6 p
Israel 5 p
Andorra 4 p
Tyskland 4 p
Schweiz 3 p
Armenien 2 p
England 2 p
Tjeckien 1 p
Vitryssland 1 p
Belgien 0 p

5 kommentarer:

 1. Micke Hjernestam20 mars 2009 12:43

  SCHWEIZ
  Är ju inget stort fan av ylande gitarrer. Visst låter Coldplay så här ungefär? Känns ändå rätt proffsigt och hyfsat modernt i sin genre. Bandet är stort i Schwejsch. Svejs. Tsveisch. Mot alla odds, I like.
  BETYG: 6

  TURKIET
  Älskar ju nästan all Türkpop. Håller med dock, Hadise har gjort betydligt bättre än så här. Tycker dock det slår Soraya med hästlängder. Merhaba!
  BETYG: 8

  ISRAEL
  Sånger om fred från Israel MÅSTE ovillkorligen framföras av en solist uppbackad av 5 vitklädda människor som promenerar taktfast i snygga formationer över scenen. Har en känsla av att det inte kommer bli så i Moskva. Bakläxa. Och fy satan sicken trist låt.
  BETYG: 0

  TOTALT:
  Sverige: 9
  Frankrike: 8
  Turkiet: 8
  England: 6
  Armenien: 6
  Schweiz: 6
  Spanien: 5
  Tyskland: 4
  Belgien: 4
  Montenegro: 4
  Ryssland: 1
  Andorra: 1
  Tjeckien: 0
  Vitryssland: 0
  Israel: 0

  SvaraRadera
 2. Schweiz
  Detta är svåer att bedömma. Spontant vill jag gilla låten då den ligger väldigt i stil med min musiksmak men tyvärr är det inte toppkvalitet i den genren. Lite för brötiga gitarrer och lite för dålig text. Trots allt så ger jag 6 poäng

  Turkiet
  Jag går verkligen igång på detta.Tror helt ärligt att den kommer att slåss i toppen. Modern etno, det finns inte mycket som slår det.Jag ger lätt 9 poäng på gränsen till mer...

  Israel
  Fred och kärlek i all ära men faktum är att om man sjunger om dessa saker är det bra om folk förstår... Jag ska erkänna att min behållning av låten är meningen "there must be another way". Inte speciellt bra melodi som annars hade kunnat rädda upp eländet. 3 poäng

  Sverige 10
  Turkiet 9
  Montenegro 9
  Spanien 8
  Andorra 7
  Schweiz 6
  Tyskland 5
  Armenien 5
  Ryssland 4
  England 4
  Israel 3
  Vitryssland 2
  Belgien 1
  Tjeckien 0
  Frankrike 0

  SvaraRadera
 3. Israels bidrag gav mej rysningar.. in a good way :)

  SvaraRadera
 4. SCHWEIZ
  Snyggt "proddat" och "paketerat" som branschen brukar säga. Proffsigt från början till slut, typ av musik som saknas i Eurovision. Borde gillas av norra EUropa! 5p.

  TURKIET
  kan man lita på nu igen. Efter förra årets tråkiga rock åter tillbaka till en genre jag tilltalas av, minns turkiska bidragen med Sibel "Superstar" 06 och Kenan "Shake it up shekerim" 07, från mig 8p.

  ISRAEL
  Det fanns en annan låt i uttagningen som var fan så mycket bättre än det här utstuderade fredsbudskapet (de sjunger alltid om fred men gör ingen...) Sådana budskap har Israel använt förut utan större success, precis som 2002 även i år 12:e plats (i semin), 2p.

  TOTALT
  SWE: 8p
  TUR: 8p
  FRA: 7p
  ESP: 7p
  MON: 6p
  GER: 5p
  SUI: 5p
  BEL: 3p
  AND: 3p
  ISR: 2p
  UK: 2p
  ARM: 2p
  CZE: 1p
  BLR: 1p
  RUS: 0p

  SvaraRadera
 5. Schweiz- gillar inte låten, inte direkt min stil

  Turkiet- älskar låten och hon får min röst i år

  Israel- det här känns falskt och är enligt mig
  det sämsta bidraget i år.

  Min top 3

  1. Turkiet
  2. Spanien
  3 Finland

  Nu räknar inte jag med Sverige!

  Jimpa

  SvaraRadera