söndag 8 mars 2009

UKRAINA 2009 & Melodifestivalens final...

Foto: dn.se Malena Ernman, "La Voix" - Vinnare Melodifestivalen 2009????

Här kan du lyssna på Ukraina 2009 bidrag till ESC

Jag hade höga förväntningar på både Ryssland & Ukraina inför ESC 09, men är besviken på båda bidragen, även om jag tror att Ukrainas bidrag kommer att växa ju mer jag lyssnar på det.

Nu är det ju klart vilka som tävlar i Melodifestivalens final på lördag (14/3). Så här tycker jag om bidragen - klicka på artistens namn om du vill se bidraget igen (OBS! Bidragen i korrekt startordning på lördag):

1. Måns Zelmerlöw - "Hope & Glory":
Jag ÄLSKADE "Cara Mia", tror det är därför jag blev besviken på detta bidraget. Hade förväntat mig mer. Om vi skickar Måns till Moskva tror jag vi gör en repris av förra året. Låten är annars en bra typisk Fredrik Kämpe schlager! (Tycker "Hero" är bättre)

2. Caroline af Ugglas - "Snälla, Snälla":
Hur mår Caroline af Ugglas tror ni? Jag tror att hon mår FANTASTISKT! Vilken annorlunda människa! Jag kan inte låta bli att älska henne! Hon sjunger med passion och inlevelse, texten och låten är jättebra! Tillräckligt bra för att vinna? Jag hoppas inte det, men lyssnar gärna och ofta på låten!

3. Agnes - "Love Love Love":
Anders Hansson har skrivit denna låten och Stay The Night med Alcazar. Skönt med ett bryt från Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Ingela Pling Plong, Fredrik Kämpe och alla andra som skriver 98% av bidragen varje år! Gillar Agnes som artist, låten är bra, men tror att den skulle försvinna i ESC tyvärr.

4. H.E.A.T - "1000 Miles":
Schlagerrock... nja... för några år sedan kanske. Inte min grej och skulle bli pinsamt i ESC. Men roligt med variation...

5. Emilia - "You´re My World":
Hon är ju så söt! Hon kan gå långt bara på att använda sin charm! Jag blir dessutom väldigt glad av denna låten. Annorlunda, skön och speciell... skulle inte ha något emot att denna vann.

6. Alcazar - "Stay The Night":
Bra partylåt. Snyggt framträdande. Tror den skulle kunna gå ganska bra ute i Europa. Jag kan inte riktigt bestämma mig vad jag tycker. Först älskade jag den, sedan tyckte jag sådär, nu börjar den växa igen... tror de har stor vinstchans på lördag.

7. Sarah Dawn-Finer - "Moving On":
Denna kvinnan är ju fantastisk! T.o.m med taskig röst sjunger hon som en gudinna! Låten ger mig gåshud och jag blir alldeles uppspelt över våra vinstchanser om vi skickar Sarah till Moskva! Den påminner lite om "Molitva" som vann för Serbien 2007 - en av tidernas mest värdiga vinnare.

8. E.M.D - "Baby Goodbye":
Varför är det en EMD hype i Sverige? Vad är det med EMD (förutom Danny som faktiskt KAN sjunga)? Låten är redan en plåga... jag hatar den inte, men jag är inte heller tokig i den. Tror inte den skulle göra bra ifrån sig i ESC. Vinstchansen på lördag däremot är ju hög...

9. Sofia - "Alla":
Jag blir nästan irriterad, nej förresten, jag BLIR irriterad! VARFÖR ska vi ha en internationell jury? Jag skulle verkligen skämmas om sveriges representant i ESC sjöng på grekiska. Inte för att jag inte gillar grekiska, men hur låter Sofias grekiska? Jämför det med att en grek i grekland skulle sjunga på svenska med brytning... näää... men jag gillar låten i övrigt... =)

10. Molly Sandén - "Så Vill Stjärnorna":
Denna låten är ju faktiskt ganska bra, och Molly är ju faktiskt ganska duktig. Tänk att hon är ett år YNGRE än Amy Diamond!!! Tror det blir en bra placering för Molly på lördag, men hon vinner inte... hoppas jag!

11. Malena Ernman - "La Voix":
ÄNTLIGEN! FINALLY!!! Det här tror jag på! Detta är vad som behövs i ESC! En välkänd och erkänd operasångerska som sjunger helt fantastiskt! Snyggt som fanken! ÄÄÄÄÄLSKAR låten. Jag tvekade länge mellan denna och Sarah Dawn-Finer, och än idag spelar det mig ingen större roll vem av dem som vinner, men det lutar mer åt Malenas låt. Denna skulle ge Sverige så mycket uppmärksamhet i Europa, även i östländerna. HEJA MALENA!!!

Alltså, så här hoppas jag det blir:

1. Malena Ernman - La Voix (Klicka på Malenas namn om du vill se framträdandet)
2. Sarah Dawn-Finer - Moving On
3. Alcazar - Stay The Night
4. Agnes - Love Love Love
5. Emilia - You´re My World
6. Caroline af Ugglas - Snälla, Snälla
7. EMD - Baby Goodbye
8. Måns Zelmerlöw - Hope & Glory
9. Sofia - Alla
10. Molly Sandén - Så vill Stjärnorna
11. H.E.A.T - 1000 Miles

4 kommentarer:

  1. Mackan, vilket skönt och påläst inlägg! Jag håller med - jag ryser när Malena spänner stämbanden i refrängen. Syster C tycker den är gräslig. Men jag älskar den! Tror också att hon har stor chans i ESC. Tycker mycket om Dawn Finers låt också, men jag ÄLSKAR Lili och Susies låt - kanske mest av alla. Synd att de inte gick hela vägen till Globen ...

    SvaraRadera
  2. blee...nej takk! Fi ! Fi FI!

    SvaraRadera
  3. Heja E.M.D!!!...hahaha!

    SvaraRadera