torsdag 27 maj 2010

Anna Bergendahls chanser i Eurovision...

Har Sverige någon chans i Eurovision Song Contest i år?

Detta är mina tankar om Anna Bergendahl, låten "This is my life" och chanserna ikväll och eventuellt på lördag...

Jag tycker personligen att denna låten är den bästa vi skickat på väldigt länge. Det är en skön låt med bra text och inte en "typisk" svensk schlager, detta är en låt som skulle blivit stor (eller ännu större) även om den inte varit med i festivalen. Kan hända att den till och med är lite för bra för Eurovision.

Den största nackdelen för oss är ju att det är ett ballad-år i Eurovision. Många riktigt bra ballader och ännu mer riktigt dåliga... jag anser att "This is my life" tillhör en av de topp 10 bästa balladerna, de andra i samma klass är Israels "Milim", Armeniens "Apricot Stone", Azerbajdzjans "Drip Drop", Georgiens "Shine", Belgiens "Me and my guitar", Irlands "It´s for you"... för att nämna några...

Ikväll är semifinalen väldigt tuff, men en av de 10 som går till final BORDE vi vara. Om vi tar oss till finalen så tror jag att Sverige får sin bästa placering på flera år på lördag.

Jag tror på Anna Bergendahl - en liten späd blond flicka på en jättestor scen med en röst som skulle kunna tillhört en stor svart kvinna... Underbart!

Jag skulle kunna sätta en bra slant på att vi går vidare... däremot skulle jag inte tro att vi vinner hela eurovision... topp 15 i finalen...


Share/Save/Bookmark

3 kommentarer:

 1. hoppas du har rätt Marcus men jag tror inte sverige går vidare

  Alfons

  SvaraRadera
 2. Ska titta på det i kväll tillsammans med vår gemensamma vän Eric Rusch. Ska heja på henne så vi i alla fall får vara med i finalen!

  SvaraRadera
 3. tur du inte satsade en bra slant... ;-p

  SvaraRadera