tisdag 28 september 2010

Hot och lurendrejeri

Vi sålde ju vår bil i förra veckan, han som köpte den har en bilfirma i Arvika. Dagen efter han köpt och hämtat bilen ringde han och sa att turbon på bilen höll på att gå sönder och det skulle kosta omkring 15 000 kronor att laga men att han hade lite kontakter och kunde köpa en begagnad turbo för 5000 kr och om vi betalade det skulle detta vara glömt...

Jag bad honom att återkomma dagen efter - jag ville kolla upp våra skyldigheter i ett sådant läge.

Hela helgen gick och även måndagen, inget samtal från mannen - IDAG däremot hade jag 6 missade samtal från honom och ett meddelande på min telefonsvarare där han i hotfull röst säger att jag ska ringa honom omgående och att han är i Göteborg.

Jag pratade med Fredrik och då hade han ringt även till honom och sagt att om inte jag ringde upp honom direkt så skulle saker och ting bli otrevliga!

Jag ringde upp honom och frågade vad han menar med att ringa och låta hotfull, t.o.m hota och vad han egentligen ville. Han vill ha pengar av oss. Han skrek och gapade och jag försökte få säga något men han skrek vidare och sa till mig att hålla tyst och lyssna jävligt noga på honom! Jag sa att om vi inte kunde föra ett samtal som två vuxna människor så kunde han istället vända sig till vårt juridiska ombud som jag skaffat under dagen, då blev han vansinnig och hotade mig med att han kunde skicka sina kontakter på mig - och att han hade både mjuka och hårda sådana... han sa också att om jag inte betalade honom så skulle det bli en mycket dyr historia för oss. Jag tolkade det som att han vill skada oss.

Jag ringde upp mitt ombud och frågade hur jag skulle gå till väga och han uppmanade mig att kontakta polisen, vilket jag också gjorde. Har suttit en bra stund på polishuset och gjort en anmälan om olaga hot.

Jag undrar hur många människor den här bilhandlaren ringer upp efter att han köpt bil av dem och kräver ynka 5000:-... det blir en rejäl summa i slutänden... DESSUTOM prutade han ner vår fina bil till 75 000:- (Vi hade begärt 87 000:-)... vilken otrevlig människa... han förstörde min lediga dag!

10 kommentarer:

 1. Alexandra Jerdén28 september 2010 20:51

  Tyvärr så är ju inte den sista idioten född än.
  Tragisk människa!!!!

  SvaraRadera
 2. Att människor kan vara så dumma, hota någon på det sättet, han får väl skylla sig själv om han inte hade undersökt bilen ordentligt innan han köpte den, och han har väl försäkring för oförutsätta händelser eller??? man kan ju lura på hur många han har lurat på det sättet som du skrev, det är väl kankse inte alla som vågar anmälla det.

  SvaraRadera
 3. Fy fan !!! vilket svin !!! både hårda och mjuka ? han skall få se på andra bullar !

  SvaraRadera
 4. Hoppla, jag trodde den typen av människor utrotades samtidigt som inlandsisen försvann

  SvaraRadera
 5. Claes-Göran - turbon är det inget fel på... det är ren bluff och ett sätt att försöka pressa pengar - men OM den varit kaputt borde han som bilhandlare undersökt bilen innan kanske...

  SvaraRadera
 6. Men herregud, markus!? Detta låter verkligen otrevligt. Håller tummarna att allt går vägen. :/

  SvaraRadera
 7. Vilken tråkig person. Men du gjorde helt rätt, jag hade gjort likadant.

  Ha en bra dag
  A.Bertsdotter

  SvaraRadera
 8. Bra att du inte lät honom skrämma dig! Att han vågade tro att du var ett lätt byte. Du har ju både muskler och hjärna. Fast det är klart, han verkade ju sakna åtminstone endera. :)
  Hoppas det går bra.

  SvaraRadera
 9. Kanske på sin plats att lägga ut namn på mannen, så han inte kör med detta på fler, skulle tro att detta är en vanlig "affärsmetod" för den dåren.
  Skulle också vara kul att veta vad polisen tänker göra åt saken, brukar väl inte alltid vara så tjänstvilliga.

  Kram/Carina W

  SvaraRadera
 10. Usch och fy! Det finns fan folk till allt! Hoppas det gick bra hos polisen i alla fall.
  Puss

  SvaraRadera