tisdag 10 mars 2009

Några schlagerfrågor till Jonathan Fagerlund


Jonathan Fagerlund, stjärnskottet som redan varit med i ett pojkband på Irland och tävlat i Melodifestivalen 2009 med låten "Welcome to my life", vi kommer att kunna se & höra honom på invigningsfesten till HBT-Festivalen i Göteborg 15 Maj. Jag ställde några frågor till Jonathan:

Vilken låt i finalen av Melodifestivalen på lördag 14/3 tycker du ska representera Sverige i ESC Moskva?


- Jag är helt otroligt såld på Malena Ernman, jag tycker låtens titel räcker långt, scenframträdandet längre och låten i sig ända till Moskva!

Vilken är din favorit schlager genom tiderna?

- Jag hade en total besatthet av Eloise när jag var liten, den spelades dag och natt om och om igen hemma hos oss, så att säga någon annan skulle kännas fel.

Vad var din första tanke när du blev tillfrågad att delta i Melodifestivalen 2009?

- Alltså.. Det var ganska oklart om jag skulle få vara med eller inte. Jag sjöng låten på demon, låten kom med, efter det hade jag ett möte med Christer där jag fick sjunga låten. När själva låtsjungandet var över sa vi hej då och koreografen Tine (underbar kvinna) kom in och började planera numret. Jag förstod ingenting förens efteråt när jag sprang ut och frågade resten av teamet som satt utanför om jag verkligen var med - vilket jag var! Det var heeeelt galet!

Har du lyssnat på några av de övriga deltagarländernas bidrag, i så fall finns det något du gillar?

- Jag brukar hålla mig från att göra det. Ett par bidrag brukar jag inte kunna hålla mig borta ifrån, men jag vill så gärna ha all spänning kvar tills "the big night" (då jag naturligtvis har schlagerparty med så många kompisar som möjligt!) :)

Jonathans hemsida
Jonathans blogg
Welcome to my life - Jonathans låt i Melodifestivalen 2009

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar