tisdag 29 december 2009

Lite för peronligt kanske...?

Vet inte vad jag ska skriva om... har bara lust att skriva av mig lite tankar...

Helt plötsligt blev det tomt i huvudet... vad kan man skriva om och vad kan man inte skriva om?

Vill inte skriva för personligt om mig själv, vill inte ge ut mina innersta tankar och funderingar... får hålla allt på en ganska ytlig och neutral nivå... Har ju så mycket jag skulle vilja dela med mig av, men förstår att det är lika bra att hålla det för mig själv...

Skulle bara vilja ligga på en solig strand, höra vågorna skölja in och bara vara... inga måsten, inga krav - bara sol, bad och avkoppling.

Inte för att jag på något vis jobbar ihjäl mig och att jag inte trivs med det jag gör, men jag måste erkänna att allt bråk med Gossip har tärt, svek ifrån "vänner" har gnagt och pressen att BarBee ska fungera bra... det gör att man blir lite trött i bollen.

Å andra sidan så har jag så många fantastiska och underbara människor omkring mig. En del ytligt bekanta och en del nära. Alla lika viktiga men med olika funktioner. Att känna stöd från en annan människa, vare sig den är nära eller ytlig, gör väldigt mycket. Det ger mig energi, lust att fortsätta och glädje!

Många tror att jag är stark, till viss del är jag det också, men hade jag varit det utan de människor som stödjer mig, som peppar mig och som älskar mig? Jag tror inte det!

Detta året har varit både bra och dåligt. Ändå har det varit ett av de bästa åren i mitt liv! Ibland måste vissa saker hända för att man ska gå vidare i sitt liv, att klättra till nästa nivå, att gå vidare.

Det sämsta med detta året måste nog vara att jag upptäckte svek från de jag trodde ha mig nära och kära. Det bästa är nog att jag insett att jag har ett egenvärde, att inte låta mig utnyttjas så som jag blivit. Det gör att jag känner mig starkare.

Jag har också funderat mycket på värderingar och meningen med olika saker. Beror nog på att jag börjar bli gammal, men familjen känns så otroligt viktig. Min älskade Fredrik. Mina underbara föräldrar. Min bror med fru och fantastiska syskonbarn. Mina kära kusiner och lille Matisse. Jag vill ha allihopa mycket närmre. Vill kunna krama dem precis när jag vill... Hade turen att få den bästa familjen någon kan önska. Älskar er allihopa!

Detta börjar låta som ett deprimerande självmordsbrev... det är det verkligen inte. Jag är väldigt levnadsglad och lycklig! Ville bara få ur mig några tankar... jobbigt att vara personlig. Kommer folk att se mig som en svag person nu? ÄR jag en svag person?

Glad att jag har er bloggläsare också - även ni ger mig en sorts styrka och energi... =)

2009 har varit ett bra år... men jag hoppas ändå på att 2010 blir ÄNNU bättre!

Share/Save/Bookmark

11 kommentarer:

 1. Du är bäst bror ! ibland måste man få skriva av sig lite ! :) Hoppas vi ses snart på en tur med buddhisten ! Love yah !

  SvaraRadera
 2. Du är en STARK person. Är du (som jag tror) som du var "förr" är du helt underbar och har en superduper personlighet. En sån där som lyser upp ett rum bara du sticker in näsan! Fortsätt vara du. Och bli gärna mer personligt i dina inlägg. Det är bara intressant. Stor kram!

  SvaraRadera
 3. En person som vågar berätta om sitt innersta är enligt mig en otroligt stark person.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Läser din blogg ofta och tycker du verkar vara
  en kille man vill ha som vän. Du bjuder på
  både medgång och motgång och en lagom mängd personliga tankar. Varje år som går är en
  utveckling och framgång, ofta två steg fram och ett steg bak men utan motgång växer man inte. Motgång skapar ofta styrka på sikt.
  Ett tips in för nya året. Börja skriv dagbok
  för det ger perspektiv på livet, man lämnar alltid ut sig till 100% till dagboken och det är befriande att skriva om allt i sitt eget fantastiska liv och alla de som finns omkring.
  Hörru mannen...ett gott nytt år och fortsätt blogga för du är en intressant kille...

  SvaraRadera
 5. TACK för era kommentarer, de värmer!!!

  SvaraRadera
 6. Fina fina Markus! Du är en stark, varm, härlig, omtänksam, rolig, fantastisk (skulle kunna rabbla upp en mängd positiva egenskaper) människa. Vi älskar dig med!!

  SvaraRadera
 7. Man är inte mycket utan familj och vänner omkring sig men för att kunna ha dessa måste man själv ha något som är fantastiskt... Och det har du! Du är en underbar person som är värd all kärlek i världen. <3

  SvaraRadera
 8. Det du har gjort för mig i år med att erbjuda dig att följa med på mina röntgenundersökningar och att du har följt med på dom betyder så otroligt mycket för mig. Du är en av mina absolut bästa vänner Markus och jag älskar dig så otroligt mycket. Inte bara i år har vi delat medgång och motgång och tomgång utan vi har varit vänner i många år nu och du är en av de finaste människorna som finns och jag är glad att vi får finnas för varandra. Stor kram till dig Mona och Gott Slut och Gott Nytt. Aaron

  SvaraRadera
 9. Enbart sunda tankar och värderingar. Familjen är viktig och den skall man vara rädd om. Och som du säger så har man ju vänner som fyller en del av sitt liv oavsett om det är nära eller bara ytliga bekanta. Men tror man på sig själv så kan man gå hur långt som helst. Och jag tycker nog att du är på väg dit. Avundsjuka människor kommer det alltid att finnas men den som är stark reser sig och går vidare med en ny erfarenhet i ryggsäcken. Önskar dig lycka till med dina projekt och ha ett riktigt gott nytt år.

  SvaraRadera
 10. Låt aldrig den du är Markus stå i vägen för den du kan bli. Vi gillar dig!!

  Puss och Kram
  //Emil

  SvaraRadera
 11. Det var ett fint inlägg!!! Övertygad om att du är en stark person och omtyckt av alla!!! Gott nytt 2010!!! /Niclas

  SvaraRadera