torsdag 26 mars 2009

Polen, Norge & Cyperns ESC bidrag 2009Lidia Kaponia - Polen (Överst), Alexander Rybak - Norge (Mitten) & Christina Metaxa - Cypern (Underst)


FÖRLÅT att jag inte hann lägga upp tre ESC bidrag igår! Vi tar dem idag istället.
Dagens tre bidrag kommer ifrån två grannländer, Norge & Polen, och ifrån ett av våra mest populära semestermål, Cypern.

You know the drill - lyssna genom att klicka på landet, kommentera & betygsätt!

Polen - Lidia Kaponia, "I Don´t Wanna Leave"

Som jag sagt förut... om detta bidraget hade tävlat i Melodifestivalen hade det inte kommit så långt. Jämfört med Sarah Dawn Finers "Moving On" är denna blek. Hon sjunger i och för sig ganska bra och hon har snygga ben, men där tog komplimangerna slut. Tråkigt. Mina öron vill inte lyssna! Islands ballad är resor bättre!
Mina poäng: 4

Norge - Alexander Rybak, "Fairytale"

För mig finns inget alternativ! Norge MÅSTE vinna ESC 2009 med detta fantastiska bidraget! Bra text, bra låt, bra artist! Detta går hem i alla länder och Alexander Rybak är en stjärna! Han spelar för övrigt fiolen helt själv! Norges Grand Prix avgörs via telefonröstning och detta bidraget vann en jordskredsseger med över 500 000 röster mellan 1:an & 2:an.
Jag blir arg och besviken om inte sveriges 12:a går till Norge! Jag vill se finalen av Eurovision Song Contest 2010 i Oslo! Detta är min absoluta favorit i hela tävlingen! My Number One!
Mina poäng: 10

Cypern - Christina Metaxa, "Firefly"

Usch vad trökigt! Blä vilka långa minuter... Christina Metaxa är endast 16 år gammal, jättegulligt. Verkligen. Det känns som om Cypern har gett upp. Varför skicka ett så här trist bidrag? Nä, jag tror t.o.m att Grekland ger sin 12:a till något annat land i år. Sorry Cypern.
Chanserna blir ju inte större för dem att gå ut på scenen efter Norges framträdande!
Mina poäng: 2

Bosnien, Norge, Sverige, Spanien 10 p

Island 9 p

Bulgarien, Montenegro, Rumänien 8 p

Kroatien, Malta, Ryssland, Serbien 7 p

Finland, Frankrike, Turkiet 6 p

Israel, Lettland 5 p

Andorra, Polen, Tyskland 4 p

Portugal, Schweiz 3 p

Armenien, Cypern, England 2 p

Irland, Makedonien, Tjeckien, Vitryssland 1 p

Belgien 0 p

5 kommentarer:

 1. POLEN
  Ett mellanting, bättre än Englands men sämre än Islands båda ballader. Isis Gee förra året, ni vet hon med Colgate-smilet, kunde ju sjunga i alla fall. Lidia sjunger "I´m not a child" och det är bara att hålla med. 3p.

  NORGE
  Blir det inte Lissabon 2010 så ska det fanimig bli Oslo. Jag fastnade för låten direkt redan när NRK släppte MGP-låtarna förra året. Låten har allt och är typisk för Eurovision. Alexander KAN spela fiol på riktigt minsann och charmen o glädjen syns i ögronvrån som den halv-vitryss han är. Full pott: 10p.

  CYPERN
  I händerna på rätt sångerska hade det här varit ganska ok. Men ska hon sjunga så här taskigt live i Moskva så blir det inget annat än 1p.

  TOTALT;
  NOR:10p
  SWE: 8p
  BOS: 8p
  POR: 8p
  TUR: 8p
  SER: 7p
  FRA: 7p
  ESP: 7p
  FIN: 6p
  MON: 6p
  ISL: 5p
  GER: 5p
  SUI: 5p
  POL: 3p
  BEL: 3p
  AND: 3p
  MAL: 2p
  ISR: 2p
  UK: 2p
  ARM: 2p
  ROM: 2p
  CRO: 1p
  CYP: 1p
  CZE: 1p
  BLR: 1p
  IRE: 0p
  LAT: 0p
  RUS: 0p
  BUL: 0p
  MAK: 0p

  SvaraRadera
 2. Polen
  Tjejen försöker tappert att lägga in så mycket känsla att en tråkig låt ska bli bra. Tyvärr lyckas hon inte speciellt bra. Den kommer att sätta sig på hjärnan om man hör den några gånger till men den kommer knappast att växa. 5 poäng

  Norge
  Måste erkänna att första gången jag hörde den så sa jag, bra låt men någon riktig känsla gav den mig inte. Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig. Jag tycker att låten är fantastisk och den gör mig glad. Jag hoppas och tror att Norge tar hem detta. 10 poäng

  Cypern
  Aj, det låter mest surt i mina öron faktiskt. Försöker bortse från detta för att höra låten men det är där hela tiden. Jag tror faktiskt inte att NÅGON kommer att komma ihåg Cypern 2009 efter hennes framträdande. 1 poäng
  Norge 10
  Sverige 10
  Turkiet 9
  Montenegro 9
  Spanien 8
  Rumänien 8
  Island 8
  Andorra 7
  Bulgarien 7
  Finland 7
  Bosnien 7
  Schweiz 6
  Irland 6
  Malta 5
  Tyskland 5
  Armenien 5
  Lettland 5
  Polen 5
  Ryssland 4
  England 4
  Kroatien 4
  Makedonien 4
  Portugal 4
  Israel 3
  Serbien 3
  Vitryssland 2
  Belgien 1
  Cypern 1
  Tjeckien 0
  Frankrike 0

  SvaraRadera
 3. Kom tilfeldigvis innom denne siden og må bare si: Dere er så søte! Så fint at dere snakker så pent om Alexander.Han er virkelig en stjerne!:)Hilsen Norge ;)

  SvaraRadera
 4. POLEN
  Det är så vansinnigt förvillande att bara lyssna in sig på studioversionerna av låtarna. Och nu försöka bedöma det hela efter hur det faktiskt kan tänkas ta sig ut live. Lidia från Polen gav kråkorna från Gubbängen på tafsen i polska finalen med en ballad som faktiskt är rätt snygg. Live blir det sursång så det står härliga till och då blir det poängavdrag i min bok. Ytterligare ett poäng ryker för uttalet. Sjunger man "live" istället för "leave" blir det liksom lite annan innebörd av texten. Typ Georgiens "Piss Will Come" från ifjol.
  BETYG: 5

  NORGE
  Om det finns någon som helst rättvisa och logik så hamnar finalen 2010 i Oslo. Alexander har knåpat ihop nåt som har alla ingredienser som krävs för att sopa hem massvis med röster från alla länder. Jättekul och killen käkar kamera med samma glöd som han gnider fiolen. Lite skakig sång kanske, men med lite vocal coaching innan Moskva så är det bäddat för jordskredsseger. Heja Norge!
  BETYG: 10

  CYPERN
  Och hur tänkte man här? Så vansinnigt mesigt, könlöst och såsigt. Blir perfekt paus för att hinna slänga in en ny laddning av Lill-Babs Parmesanchips i ugnen. Recept lämnas på begäran. : )
  BETYG: 1

  TOTALT:
  10 p: Norge
  9 p: Sverige
  8 p: Frankrike, Turkiet, Bosnien
  6 p: England, Serbien, Armenien, Schweiz, Bulgarien, Finland, Kroatien
  5 p: Spanien, Polen
  4 p: Island, Tyskland, Belgien, Montenegro, Malta
  3 p: Rumänien, Portugal
  1 p: Ryssland, Andorra, Irland, Cypern
  0 p: Tjeckien, Vitryssland, Israel, Makedonien, Lettland

  SvaraRadera
 5. polen är grym, men de borde satsa på mer folkmusik och så borde de sjunga på polska som e ett sånt vackert språk

  SvaraRadera