måndag 23 mars 2009

Maltas, Bosniens & Kroatiens bidrag till ESC 2009

Chiara, Malta (Överst)
Regina, Bosnien (Mitten)
Igor Cukrov, Kroatien (Underst)

Dagens tre ESC låtar som presenteras är Malta, Bosnien & Kroatien. De två första i samma semifinal som Sverige, medan Kroatien startar som nr 1 i semifinal 2.

Lyssna på bidraget genom att klicka på landet! Kommentera & betygsätt!

Malta - Chiara, "What If We"

Jag har hört många som säger att de ÄLSKAR Maltas bidrag i år! Personligen så tycker jag att det är en vacker ballad, men jag tycker nog inte att den är fantastisk. Islands ballad är fortfarande bättre t.ex. Malta var det enda, DET ENDA, landet förra året som gav Charlotte Perrelli & Sverige 12 poäng, bara det gör att jag håller tummarna och hoppas att Malta tar sig till final!
Mina poäng: 7

Bosnien - Regina, "Bistra Voda"

Detta blir farligt! Detta är årets balkan-bidrag (dvs. det bidrag som kommer att få flest röster av sina forna Jugoslavien grannar) - det kan ta Bosnien till en riktigt bra placering. Låten är väldigt vacker och kraftfull. Kvalité! Deltar i samma semi som Sverige.
Mina poäng: 10

Kroatien - Igor Cukrov, "Lijepa Tena"

MEN VAD I HERRANS NAMN HETER HAN I EFTERNAMN!!!???
Jag gillar ju sån här musik! Jag drömmer mig bort till varmare breddgrader! Tyvärr förstörs låten av lite falska toner här och där som skär i mina små öron. Jag tror dessvärre att detta inte kommer så långt. Synd på en bra låt. Inte i närheten så bra som Kroatiens bidrag förra året, den ÄLSKADE jag! =)
Mina poäng: 7

Bosnien 10 p
Sverige 10
p
Spanien 10 p


Island 9 p

Bulgarien 8 p
Montenegro 8 p
Rumänien 8 p

Kroatien 7 p
Malta 7 p
Ryssland 7 p

Finland 6 p
Frankrike 6 p
Turkiet 6 p

Israel 5 p

Andorra 4 p
Tyskland 4 p

Portugal 3 p
Schweiz 3 p

Armenien 2 p
England 2 p

Makedonien 1 p
Tjeckien 1 p
Vitryssland 1 p

Belgien 0 p

4 kommentarer:

 1. Malta
  Vacker ballad som får mig att gäspa. Inget nytt inget roligt. Det är absolut inget fel på låten men inte heller något som är bra.... 5 poäng

  Bosnien
  Jag kommer att drömma om den där melodislingan i natt. Jag har svårt att bestämma mig för om jag gillar resten av låten eller inte. Om inte annat så tror jag att jag kommer att gilla den om några lyssningar. 7 poäng

  Kroatien
  Visserligen etnoinspirerat men det hjälper tyvärr inte upp detta bidraget. Tråkigt och falsksjungande. 4 poäng

  Sverige 10
  Turkiet 9
  Montenegro 9
  Spanien 8
  Rumänien 8
  Island 8
  Andorra 7
  Bulgarien 7
  Finland 7
  Bosnien 7
  Schweiz 6
  Malta 5
  Tyskland 5
  Armenien 5
  Ryssland 4
  England 4
  Kroatien 4
  Makedonien 4
  Portugal 4
  Israel 3
  Vitryssland 2
  Belgien 1
  Tjeckien 0
  Frankrike 0

  SvaraRadera
 2. MALTA
  Det verkar som om man SKA gilla Chiara, men jag tycker både låten och hennes sång är jättesömnig. Visst är det konstigt med så mycket kvinna och sån liten röst? Bara längtar efter att hon ska bröla loss med lite power, men icke. Finalplatsen har hon dock som i en liten ask.
  BETYG: 4

  BOSNIEN & HERCEGOVINA
  Håller med Markus fullständigt. Det här blir livsfarligt. Bäst i klassen av de forna juggeländerna. Supersnygg låt, proffsigt framförande och bra sångare. Ingen superhit såklart men topplats i finalen lär det bli. BETYG: 8

  KROATIEN
  Hahaha. Bara efternamnet borde såklart ge extra poäng. Han har sjungit in den på spanska också och det passade som hand i handsken. Eller som Cuk i Rov. Vacker melankolisk melodi som han tyvärr slaktar genom alldeles för mycket sursång. Hellre fria än fälla dock, tror han och bruden fixar det hela live och därför blir det...
  BETYG: 6

  TOTALT:
  Sverige: 9
  Frankrike: 8
  Turkiet: 8
  Bosnien: 8
  England: 6
  Armenien: 6
  Schweiz: 6
  Bulgarien: 6
  Finland: 6
  Kroatien: 6
  Spanien: 5
  Island: 4
  Tyskland: 4
  Belgien: 4
  Montenegro: 4
  Malta: 4
  Rumänien: 3
  Portugal: 3
  Ryssland: 1
  Andorra: 1
  Tjeckien: 0
  Vitryssland: 0
  Israel: 0
  Makedonien: 0

  SvaraRadera
 3. MALTA
  Klarar inte människan längre, det här är kopior av hennes ESC-låtar 98 och 05. Dessutom sämsta låten av de tre. Vi kan Chiara nu och har fattat budskapet, kan hon inte göra annat än den här typen av musik? 2p.

  BOSNIEN
  Vacker balkan-etno-ballad av en rockgrupp. Helt i klass med "Leila" som ju kom trea i ESC 06, men så mycket bättre och mer dramatisk. Skulle inte förvåna om den här hamnar i topp tillsammans med Norge och Portugal, 8p.

  KROATIEN
  Det här påminner mig om kroaten som sjöng om vargar eller va det var för några år sedan i Eurovision. Griper inte tag riktigt och näst sämst från balkan i år (behöver jag säga att Makedonien är sämre?), 1p.

  TOTALT;
  SWE: 8p
  BOS: 8p
  POR: 8p
  TUR: 8p
  FRA: 7p
  ESP: 7p
  FIN: 6p
  MON: 6p
  ISL: 5p
  GER: 5p
  SUI: 5p
  BEL: 3p
  AND: 3p
  MAL: 2p
  ISR: 2p
  UK: 2p
  ARM: 2p
  ROM: 2p
  CRO: 1p
  CZE: 1p
  BLR: 1p
  RUS: 0p
  BUL 0p
  MAK: 0p

  SvaraRadera
 4. Men seriöst e ni efterblivna? Han heter fan inte KUKROV utan Cukrov :S Sens när började man utala bokstaven "C" som ett "K"? Herregud det uttalas TSUKRÅV, och jag är faktiskt kroat och jag tycker det är ganska så skämmigt när ni gör narr utav någonting som ni inte ens vet om. Och by the way, bosniens bidrag kommer ta hem hela grejen iår.

  SvaraRadera