tisdag 24 mars 2009

Irland, Lettland & SerbienSinead Mulvey & Black Daisy - Irland (överst), Intars Busulis - Lettland (mitten), Marko Kon & Milan Nikolic - Serbien (underst)

3 nya ESC bidrag! Ni vet vad som gäller! =)

Irland - Sinead Mulvey & Black Daisy, "Et Cetera"

Tänk om denna låten skulle ha tävlat i Melodifestivalen. Ingen hade kommit ihåg den. Ingen skulle röstat på den. Det är därför svenska låtskrivare med kassa låtar vänder sig till andra länder och får lite uppmärksamhet. Detta bidraget är alltså till viss del svenskt, inget för oss att vara stolta över. Jag tycker det här är så tråkigt så klockorna stannar. Inget Irland i finalen i år!
Mina poäng: 1

Lettland - Intars Busulis, "Sastregums"

Början av den här låten är kass och får mig att vilja stänga av oljudet, men mot slutet blir den riktigt bra! Överraskande. Jag tror att detta bidraget kan få en del röster ifrån sina goda grannar faktiskt och finalplatsen tror jag att de har klar.
Mina poäng: 5

Serbien - Marko Kon & Milan Nikolic, "Cipela"

När jag hörde detta bidraget första gången hade jag höga förväntningar, Serbien är ju kända för sina seriösa låtar med mycket gråt och tandgnissel, men så var det en låt med en krulltott som stoppar pengar i dragspelet och verkar ha humor och självdistans. Dessutom älskar jag (ja, jag skäms lite för att erkänna detta) dragspel! Det är så coolt! Serbisk folkmusik när den är som bäst! Detta kommer att gå bra, många forna Jugoslav-länder och andra öststater kommer att rösta. SJÄLVKLART i final säger jag!
Mina poäng: 7

Bosnien, Sverige, Spanien 10 p

Island 9 p

Bulgarien, Montenegro, Rumänien 8 p

Kroatien, Malta, Ryssland, Serbien 7 p

Finland, Frankrike, Turkiet 6 p

Israel, Lettland 5 p

Andorra, Tyskland 4 p

Portugal, Schweiz 3 p

Armenien, England 2 p

Irland, Makedonien, Tjeckien, Vitryssland 1 p

Belgien 0 p

3 kommentarer:

 1. LETTLAND
  Näääe. Lettlands svar på Markoolio hoppar runt i vad jag bara tycker är ett jädra oväsen. Men visst, den blir bra i slutet. Typ dom sista 2 sekunderna : ) Han lär visst sjunga på ryska i finalen, blir säkert lite bonuspoäng där men för mig är det bara bort bort bort.
  BETYG: 0

  IRLAND
  Irland testar nåt annat än ballader och folkmusik. Blev väl sådär va? Dustin The Turkey - kom tillbaka, allt är förlåtet!
  BETYG: 1

  SERBIEN

  Anna Mourou från Dansbandskampen ringde och vill ha sin frisyr tillbaka! Det här hamnar nog i facket humorbidrag, eller hur? Måste motvilligt erkänna att jag blir väldigt charmad av hela numret. Knappast någon Lane Moje eller Molitva men i dagens trio av trista låtar piggade det onekligen upp.
  BETYG: 6

  TOTALT:
  Sverige: 9
  Frankrike: 8
  Turkiet: 8
  Bosnien: 8
  England: 6
  Serbien: 6
  Armenien: 6
  Schweiz: 6
  Bulgarien: 6
  Finland: 6
  Kroatien: 6
  Spanien: 5
  Island: 4
  Tyskland: 4
  Belgien: 4
  Montenegro: 4
  Malta: 4
  Rumänien: 3
  Portugal: 3
  Ryssland: 1
  Andorra: 1
  Irland: 1
  Tjeckien: 0
  Vitryssland: 0
  Israel: 0
  Makedonien: 0
  Lettland:0

  SvaraRadera
 2. Irland
  Ett inte så lyckat försök till girlpower. Inget fel på låten och sången förutom att det inte händer någonting. Gitarrpop som är ganska meningslös om du frågar mig. 6 poäng

  Lettland
  Lite experimentellt och "modernt" från våra lettiska vänner. Hör enligt mig inte hemma i tävlingen. Finns partier som helt klart har kvalitet men mest blir det bara ett virrvarr av röster och ljud. 5 poäng

  Serbien
  Så käck och glad! Ingen direkt bra melodi och än sämre sång. Trallvänligt dock. Detta är nog låten jag vill höra om jag super ner mig på slibovitsa (eller hur det stavas) men det är nog bara då... 3 poäng

  Sverige 10
  Turkiet 9
  Montenegro 9
  Spanien 8
  Rumänien 8
  Island 8
  Andorra 7
  Bulgarien 7
  Finland 7
  Bosnien 7
  Schweiz 6
  Irland 6
  Malta 5
  Tyskland 5
  Armenien 5
  Lettland 5
  Ryssland 4
  England 4
  Kroatien 4
  Makedonien 4
  Portugal 4
  Israel 3
  Serbien 3
  Vitryssland 2
  Belgien 1
  Tjeckien 0
  Frankrike 0

  SvaraRadera
 3. IRLAND
  På ett sätt föredrar jag nästan kalkonen från i fjol framför det här. Kiss i trosan, äta snor-tjejer allihop (hjääälp) ser de ut och låter som oxå. På fritiden är de typ militanta veganer som eldar upp korvkiosker eller nåt. Nä, inte min musik, 0p.

  LETTLAND
  Se ovan höll jag på att säga...Nej, går fetbort som det brukar heta, 0p

  SERBIEN
  Aah, Serbien gör en Kroatien 08? Det kan jag inte tacka nej till. Jag går igång på denna form av musik och detta är vad som alltid lockat med ESC: etnicitet och speciella, eller om ni vill, utflippade människor på scenen, 7p.

  TOTALT;
  SWE: 8p
  BOS: 8p
  POR: 8p
  TUR: 8p
  SER: 7p
  FRA: 7p
  ESP: 7p
  FIN: 6p
  MON: 6p
  ISL: 5p
  GER: 5p
  SUI: 5p
  BEL: 3p
  AND: 3p
  MAL: 2p
  ISR: 2p
  UK: 2p
  ARM: 2p
  ROM: 2p
  CRO: 1p
  CZE: 1p
  BLR: 1p
  IRE: 0p
  LAT: 0p
  RUS: 0p
  BUL: 0p
  MAK: 0p

  SvaraRadera