måndag 30 mars 2009

Litauen, Moldavien & AlbanienSasha Son, Litauen (Överst). Nelly Ciobanu, Moldavien (Mitten). Kejsi Tola, Albanien (Underst)

Idag tittar vi på bidragen från dessa tre länder: Litauen, Moldavien & Albanien.

Klicka på bidraget för att lyssna på det, kommentera gärna och betygsätt (från 1 till 10).

Litauen - Sasha Son, "Love"

Förvånansvärt bra för att vara ifrån Litauen, men inte spektakulärt. Han sjunger väldigt otydligt och fastän det sjungs på engelska så snappar jag inte upp många ord. Trist framträdande. Låten är 4 minuter, kan bara bli bättre när de kortar ner den till 3 minuter. Nja, inte mycket att hänga i granen tycker jag.
Mina poäng: 5

Moldavien - Nelly Ciobanu, "Hora Din Moldova"

Jag borde gilla detta... dessvärre så förstörs hela bidraget av han mannen som envisas med att sjunga hela tiden. Hade han bara hållt tyst så hade det här bidraget fått höga poäng av mig eftersom jag i vanliga fall älskar sådan här musik! Han drar ner hela bidraget tyvärr.
Mina poäng: 6

Albanien - Kejsi Tola, "Carry Me In Your Dreams"

Ett av mina favoritbidrag detta året! Älskar låten! Tror att den kan gå långt! Kejsi är endast 16 år gammal, det märks på hennes karisma, vilken är ganska obefintlig. Hon kan totalsabba framträdandet... hoppas hon gör ett snyggt framträdande när det gäller. Jag hoppas på detta!
Mina poäng: 9

10 p - Bosnien, Grekland, Norge, Sverige, Spanien

9 p - Albanien, Island

8 p - Azerbajdzjan, Bulgarien, Montenegro, Rumänien, Slovenien

7 p - Danmark, Kroatien, Malta, Ryssland, Serbien, Ungern

6 p - Finland, Frankrike, Moldavien, Turkiet

5 p - Israel, Lettland, Litauen

4 p - Andorra, Polen, Tyskland

3 p - Portugal, Schweiz

2 p - Armenien, Cypern, England

1 p - Irland, Makedonien, Tjeckien, Vitryssland

0 p - Belgien, Slovakien

3 kommentarer:

 1. Litauen
  Vad sjunger han egentligen? Sången drunknar i en väldigt enformig musikslinga. Ingen refräng som sätter sig. Nej, jag gillar det inget vidare trots att det egentligen inte är jättedåligt. 5 poäng

  Moldavien
  Orientaliskt till max men absolut inte något som tilltalar mig. Lite för hysteriskt och osammanhängande. Ingen harmoni mellan sångarna och mest skrikigt faktiskt. 4 poäng

  Albanien
  Detta är första gången jag hör den engelska versionen av detta bidraget. Tycker nog faktisk ännu bättre om det på Albanska. Detta har varit en favorit sedan första gången jag hörde den och den blir bara bättre. Jag blir förvånad om den inte går direkt till final. 8 poäng.

  10 Norge, Sverige, Grekland
  9 Turkiet, Montenegro
  8 Spanien, Rumänien, Island, Azerbaijan, Albanien
  7 Andorra, Bulgarien, Finland, Bosnien, Danmark, Slovenien, Ungern
  6 Schweiz, Irland
  5 Malta, Tyskland, Armenien, Lettland, Polen, Litauen
  4 Ryssland, England, Kroatien, Makedonien, Portugal, Moldavien
  3 Israel, Serbien
  2 Vitryssland
  1 Slovakien, Belgien, Cypern
  0 Tjeckien, Frankrike

  SvaraRadera
 2. LITAUEN
  Det börjar som en korsning av 'Julia' med Myrra Malmberg och introt till 'We Are The Champions' med Queen. Hyfsat säker sångare och låten är rätt snygg och vinner faktiskt i längden. Tror tyvärr att den drunknar någonstans mellan den grekiska sexchocken och nästa bidrag.
  BETYG: 5

  MOLDAVIEN
  Jag vet. Jag är extremt omogen. Och det är inte första gången H-ordet finns i titeln på en ESC-låt. Fnissar ändå. Ett av dom starkare bidragen i hoppsan-studsan-etno-klassen. Hoppas dock att farbrorn som skriker 'R-V' i varannan takt får inreseförbud till Ryssland. Moldavien har många grannar och får alltid en hel del pity-votes, men p g a skrikhalsen i den här versionen dras betyget ner.
  BETYG: 5

  ALBANIEN
  En riktig pärla till låt som kortats med någon minut för att passa det obligatoriska ESC-formatet. Som brukligt med en del östbidrag är den engelska översättningen klumpig och lite för 'wordy', hade varit roligare med originalspråket. Duktig sångerska som dock blir aningen för nasal i refrängen. Men ni måste bara kolla in liveklippet från finalen i Tirana. Tösabiten står och försöker vicka lite på höfterna i det långa stråkintrot och ser mer än lovligt obekväm ut. Sätt'na i hårdträning till Moskva och det kommer bli toppoäng. Bre betyg här också.
  BETYG: 8

  TOTALT:
  10 p: Norge
  9 p: Sverige, Ungern
  8 p: Frankrike, Turkiet, Bosnien, Grekland, Albanien
  7 p: Danmark, Slovenien
  6 p: England, Serbien, Armenien, Schweiz, Bulgarien, Finland, Kroatien
  5 p: Spanien, Polen, Azerbajdzjan, Litauen, Moldavien
  4 p: Island, Tyskland, Belgien, Montenegro, Malta
  3 p: Rumänien, Portugal
  1 p: Ryssland, Andorra, Irland, Cypern
  0 p: Tjeckien, Vitryssland, Israel, Makedonien, Lettland, Slovakien

  SvaraRadera
 3. LITAUEN
  Ska tydligen sjungas på engelska "Love" istället för "Prkxasasda lelr el" eller vad det nu var. Gör ingen större skillnad för mig, ner i balladträsket och 2p.

  MOLDAVIEN
  Eftersom jag tror vi går mot ett etno år i ESC, lär den här ligga bra till tillsammans med Norge och Portugal. Enkel låt som det är lätt att ta till sig. Jo, förresten "Hora" betyder "dans" i sammanhanget, moldavisk dans alltså, 8p.

  ALBANIEN
  Men rör på dig människa tänkte jag efter att ha sett finalen i december. I videon rör hon bara lite mer på sig, men även om hon sjunger bra och det är en hyfsat snygg låt tar stelheten över. Och i dag vinner man väl Eurovision på helheten eller?!?! 5p.

  TOTALT;
  NOR: 10p
  MDA: 8p
  GRE: 8p
  SWE: 8p
  BOS: 8p
  POR: 8p
  TUR: 8p
  UNG: 7p
  AZE: 7p
  SER: 7p
  FRA: 7p
  ESP: 7p
  DEN: 6p
  FIN: 6p
  MON: 6p
  ALB: 5p
  ISL: 5p
  GER: 5p
  SUI: 5p
  SLO: 4p
  POL: 3p
  BEL: 3p
  AND: 3p
  MAL: 2p
  LIT: 2p
  ISR: 2p
  UK: 2p
  ARM: 2p
  ROM: 2p
  CRO: 1p
  CYP: 1p
  CZE: 1p
  BLR: 1p
  SVK 0p
  IRE: 0p
  LAT: 0p
  RUS: 0p
  BUL: 0p
  MAK: 0p

  SvaraRadera