måndag 16 mars 2009

3 ESC bidrag varje dagBilderna: Överst - Jade (ESC UK 2009). Mitten - Patricia Kaas (ESC Frankrike 2009). Nederst - Oscar Loya (ESC Tyskland 2009)

Jag tänkte presentera 3 ESC bidrag varje dag och kommentera dem, men jag vill självklart att DU som läser ska skriva dina åsikter också... annars blir det tråkigt... =) Tycker även att vi kan poängbedömma bidragen på en skala 1-10 där 10 är sketabra och 1 urkasst, ok?

Kom igen nu!

Vi börjar med dessa tre (Klicka på landet för att se bidraget):

Storbritannien - Jade "It´s My Time"

ZZzzZZZZzzzz Britterna själva har fått för sig att bidraget är jättebra... jag tycker det är tråkigt, trist och förfärligt! Det låter som om det är 3 minuter med en jävla massa text... hon hinner ju inte ens andas... England kommer att hamna i undre halvan, tur för dem att de inte behöver kvala... Mina poäng: 2

Frankrike - Patricia Kaas "Et S´il Fallait Le Faire"

Detta är RIKTIGT bra. Snygg video, bra låt. Franska i sig är ju vackert även om jag inte förstår ett jota, men det verkar ha med kärlek och karlar att göra. Jag tror att Frankrike får många röster i år, eftersom jurygrupper kommer att vara med och styra i år.
Mina poäng till Frankrike: 6

Tyskland - Alex C feat. Oscar Loya "Miss Kiss Kiss Bang"

Förutom att Oscar Loya ser ganska bra ut... eller gör han det? Han är ganska sliskig... hmm... vad är då bra med detta bidraget... tja, det svänger ju... men inte tillräckligt va? Kolla hur publiken "diggar" haha Snygg scen... men inte som den svenska... Äsch, det är ganska dåligt det här. Ingen topp-placering för Tyskland... i år heller... tut mir leid Deutschland... Mina poäng: 4

Resultat TOTALT:

Frankrike 6 p
Tyskland 4 p
England 2 p

8 kommentarer:

 1. Jade (UK)
  Det märks att engelsmännen år efter år fullständigt skiter i denna tävling. Långtråkigt, intetsägande; gäääääsp. 0 poäng från mig

  Patricia Kaas (Frankrike)
  Jag älskar fransk pop och chanson. Lyssnar på fip nästan dagligen (http://www.radiofrance.fr/chaines/fip/endirect/) Tillhör mina favorit-radiostationer. Bidraget är sensuellt, tjejen har en vacker röst. Får 7 poäng av mig.

  Oscar Loya (Tyskland)
  Håller med om, att han är lite sliskig; men han har en fantastisk röst! Maffigt med ett storband på scen. Undrar hur framförandet blir i Moskva, eftersom man där bara får lov att ha sex personer på scenen. Bra val av NDR-juryn. Tyskland hade ju ingen uttagstävling i år, utan bidraget valdes ut av en särskild jury på Norddeutscher Rundfunk. 8 poäng (2 extrapoäng, eftersom jag trots mina 24 år som naturaliserad svensk, fortfarande är liiiite patriot med mitt gamla hemland, lol)

  SvaraRadera
 2. Ooops, glömde underteckna mitt inlägg:
  Christian Schickhardt, Mölndal

  SvaraRadera
 3. UK
  Först hatade jag denna låt trots att jag är väldigt förtjust i musikaler. Men faktum är att den inte är så avskyvärd som jag trodde. Jag finner den charmfull och avkopplande. Absolut ingen favorit men dock bra nog för 4 poäng.

  France
  Välkommen till en 80-tals deckare. Till detta en dam som försöker sitt bästa att vara sensuell. Nej, jag gillar inte detta ens lite. 0 poäng

  Germany
  Charmigt bidrag och väldigt trallvänligt (får den inte ur huvudet)Har troligen inte någon chans i tävlingen men har en mysfaktor stor nog att få 5 poäng av mig.

  UK 4
  France 0
  Tyskland 5

  SvaraRadera
 4. UK
  Det skulle ju bli så fantastiskt med Andrew Lloyd Webber och nu skulle UK ta ESC på allvar igen...Men det han fick fram var en sömnig och fruktansvärt tjatig låt. Tror det är nästan lika många "My time" i texten som det är antal "Snälla snälla" i af Ugglas låt. Inte min kopp, 2p

  FRANKRIKE
  Det är cabaret på en bar i någon mörk gränd i Paris. Påminner till viss del om det som legenden Piaf levererade på sin tid. Detta gillar jag, det sticker ut och är proffsigt framfört, 7,p

  TYSKLAND
  Han sjunger bra, storband och jazz i ett. Som en upphottad version av Johan B Lund, ni vet Svante Thuressons hit från 70-talets Melodifestival :-)), 5p.

  FRA: 7p
  GER: 5p
  UK: 2p

  SvaraRadera
 5. Just two points for Jade??? How very dare you! She deserves more than that for the big hair, fab frocks and especially the purple eye shadow she had on in Russia!

  SvaraRadera
 6. Sorry boys... haha She is beautiful, that´s why she got 2 points... the song is really not good... It´s 3 minutes filled with words, it´s like she is stressed to say as many words as possible in jut 3 minutes.

  SvaraRadera
 7. Putte alias Schlagerbögen18 mars 2009 23:14

  Haha tro inte jag missar det här Marcus, jättekul verkligen! :)

  UK
  Lite Disney-känsla över låten, men inte en som skulle bli en av mina favoriter. Smått tråkig och tjatig. Sorry UK! Tur för er som slipper kvala...
  BETYG: 3

  Frankrike
  ZzzzZ SNARK! Deppigt, jättetråkigt och ja... Nej skärp er Frankrike, bättre kan ni, titta på förra årets! Nej tack för mig.
  BETYG: 1

  Tyskland
  Oh me like!!! Swing it! :) Skönt svängig låt med en snygg kille dessutom. Refrängen sätter sig lätt på hjärnan även om mellandaddlet är lite småtöntigt. Go Tyskland!
  BETYG: 6

  SvaraRadera
 8. Micke Hjernestam19 mars 2009 14:01

  UK
  Engelsmännen gjorde ett riktigt tappert försök med Graham norton & The Lord bakom spakarna i årets uttagningshow. 'You're A Cunt, We Need You' ; ) Jade är bättre än låten, texten är så fjompigt banal. "I'm not gonna let go of eeeet". Man skäms. MEN den vinner i längden och dansmixarna är inte alls pjåkiga!
  BETYG: 6

  Frankrike
  Gôr snyggt! Megastjärna som inte haft en riktig superhit sen sent 80-tal men ändå. Chanslöst såklart, men säger som Viveka Andebratt: Stil och klass!
  BETYG: 8

  Tyskland:
  Lite larvig titel som Dionne Warwick redan använt i en sen länge gammal bortglömd Bond-låt. Svänger ändå på rätt bra, och bilderna på Oscars hemsida verkar tagna på nån av Berlins svartare läderklubbar. Hamnar troligen lite oförtjänt långt ner på nedre halvan.
  BETYG: 4

  SvaraRadera