fredag 11 mars 2011

IRRITERAD!

Vanligt hyfs tycker jag är viktigt och jag är uppfostrad på ett sätt där det är värdefullt att man visar uppskattning och tackar för sig men också att man  ser varandra och lyssnar på varandra. Jag är glad att jag har detta med mig sedan barnsben.

Jag blir irriterad när folk saknar vanlig hyfs. För att generalisera så kan jag ta unga mödrar, eller, mödrar med barnvagn... De går gärna i bredd och får de möte, då är det väl upp till mötet att väja för de ofta fyra mammorna med barnvagnar i bredd har så mycket att prata om plus att de kör vagnen med en hand och håller sin take-away latte i andra handen. För dem är det en självklarhet att man ska väja för en barnvagn, eller fyra...

 Hittade bilden på nätet - kvinnor och barnvagnar på bilden har inte med detta inlägg att göra...

Idag skulle jag gå in på Seven Eleven och en mamma kommer gående med sin barnvagn i ena handen och pratar intensivt och ljudligt i telefon med andra handen. SJÄLVKLART öppnar jag dörren för henne och väntar tills hon och barnvagnen kommit in - vanligt hyfs - tror ni hon ens tittar på mig eller säger "tack"? Icke sa nicke... inte ett ord, bara babblar vidare i telefonen som att det är en självklarhet att man bara kan köra på, hon hade ju trots allt en barnvagn! Jag var inte sen med att titta på henne, fånga uppmärksamheten och säga "Varsågod, det var så lite..." - då talar hon om för sin vän i telefonen "Men Gud! Bara för jag glömde säga tack behöver man inte bli sur!"

I den stunden önskade jag att jag tittat på henne när hon närmade sig dörren, gått in själv och låtit henne öppna bäst hon ville...

Jag gick irriterat och hämtade vad jag skulle ha, kommer fram till kassan - och som vanligt på denna Seven Eleven som ligger tvärs över gatan från vår lägenhet - så stod småtjejerna och pratade ivrigt bakom kassan, utan att titta upp när någon kommer fram med varor, med huvudet snett bakåt och fortfarande i samtal med kollegan om vad som ska hända i helgen och vad "han" hade sagt så scannar hon vant in varorna - allt utan att ens titta åt mitt håll...

Min elaka hämnd för att visa mitt missnöje var att inte tacka för att jag fått handla... och det värsta är att jag skäms över att jag inte gjorde det...

Tänk vad lite som kan få mig upprörd... för att styra in mina tankar på att bli glada igen så tänker jag på när jag var på gymmet idag, ställde mig på vågen och inser att jag gått ner 2 kg bara denna veckan!!! 2 KG DENNA VECKAN!!!
 Fy fan vad jag är bra! Jag firade det med att göra 50 sit-ups till (gjorde 50 innan gymmet också...)!

TREVLIG HELG - Och kom ihåg! Vanlig hyfs är inte så mycket begärt... 

11 kommentarer:

 1. Gör som jag, tro på Karma! Det blir så mkt lättare att ta alla idioter ute i samhället när man vet att livet kommer bli allt annat än roligt för dem!

  SvaraRadera
 2. Kan inte annat än att instämma! Barnvagnsmaffia och otrevliga, ohyfsade människor. Ha en fin helg i huvudstaden och grattis till minus 2.

  SvaraRadera
 3. Helt otroligt!!
  Jag har varit med om att lyfta upp barnvagn på spårvagn och sedan tagit för givet att de ska hjälpa mig ner när jag ska av. Men då står de och tittar åt andra hållet...Galet!

  SvaraRadera
 4. Usch!!!! Jag LOVAR att jag absolut inte ska bli sån!!!! Skulle jag visa upp några sådana konstiga tendenser så säg till mig för guds skull!!!

  SvaraRadera
 5. En barnvagn + ett stycke Ridgeback i bredd är Ok va? ;)/Sofia med Akello, numera oftast släpande på en barnvagn på promenaderna

  SvaraRadera
 6. Hej,

  oj det känner jag mycket väl igen från Berlin... verkar vara en ny tidsproblem med unga... liksom nyss körde en vän upp en privat gatan och kunde inte köra vidare pga barnen som lekte där... men deras mödrar brydde sig inte ens att ta dem bort eller att be dem gå på sidan så att bilen kan köra förbi.... de pratade vidare medan bilen måste vänta när barnen själv upptäckte att det vore bättre att lämna bilen förbi.. då tänkte jag: "vill de att vi kör över barnen... vad är deras barn värd ..."

  Seppbln

  SvaraRadera
 7. Stina: Sant! Men jag tror faktiskt till viss del på karma...
  Lizzy: TACK! Så lycklig över -2 kg!
  Cicki: Ärligt talat... det är ju elakt... ont...
  Malin: Din blivande make har lovat att jag ska få låna barnvagnen och bete mig illa... =)
  Sofia: Har man en Ridgeback ursäktar det allt! GRATTIS! =) Hur tar Akello det hela?

  SvaraRadera
 8. Skicka hit han bara ;) Du får låna våran barnvagn med tillhörande bebis när du vill sen!!!

  SvaraRadera
 9. Verkar som om du haft en dålig dag! Jag är en barnvagnsmamma, men jag tackar alltid för mig när jag får hjälp men tackar även lika många gånger om inte mer NEJ tack, till hjälp att komma i och ur spårvagnen! JAg är en ung mamma men tycker att man faktiskt många gånger kan klara sig själv men sin vagn och man bör inte ta det som en självklarhet att folk ska hjälpa en man har ju faktiskt själv valt att skaffa barnen! Till er alla som hjälper men inte får något för det säger jag bara TACK för att ni finns och hjälper till, ni förtjänar alltid ett tack även om folk anser många gånger att det är deras rättighet att få hjälp utan att tacka för den!

  SvaraRadera
 10. Du är grym, Mackan! 2 kg på en vecka, jag sa ju det!

  Vad lustigt, jag surnade till ordentligt igår när jag, sötsambon och en kompis var på väg från t-banan vid Slussen, och ut ur en hiss backar en ung mamma med barnvagn, utan att se sig om, precis som om hon vore den enda i världen. Hon gick rakt på Zina, men sa inte ett ljud. Ingen ursäkt, ingenting. Och jag bara: "Men va fan!", och hon tittar på mig helt oförstående. Vanlig hyfs och respekt för andra människor borde vara medfött hos alla, men ack nej!

  SvaraRadera
 11. Oooooh vad jag känner igen mig: http://minavardagsbetraktelser.wordpress.com/2010/08/21/signe-i-fonstret/

  SvaraRadera