tisdag 11 januari 2011

Hundhotellet i Kungsbacka - VARNING

När vi skulle lämna Buddha på ett hundpensionat över nyår var jag orolig. Jag kollade runt bland de olika som fanns i närheten och fastnade för ett som heter Hundhotellet i Kungsbacka (www.hundhotelletikba.se) "En trygg plats för din bästa vän" är deras slogan och bilderna var jättefina. Perfekt tänkte jag och ringde dit. En väldigt trevlig kvinna vid namn Elisabeth svarade och vi fick en bra kontakt. En sten trillade från min axel och vi erbjöds att komma dit och hälsa på, dels för att Buddha skulle få känna in sig lite och dels för att vi skulle få se om vi gillade stället. Sagt och gjort - vi åkte dit och allt kändes fortfarande bra!


Vi pratade lite och jag fick förklarat om att Buddha tar medicin eftersom han opererat sin sköldkörtel, att han äter ett specialfoder eftersom hans leder inte är de bästa, att han är snart 9 år och aldrig bott på pensionat - det oroade mig eftersom jag vet att han kan bli stressad av nya miljöer - Elisabeth lovade att det inte var några problem. Jag berättade också att han har en känslig mage, därför ville jag att han bara skulle få sitt foder, inget annat.

Vi gick runt på området och tittade, Buddha sprang lös med mig som han alltid gör.

Dagen kom då vi skulle lämna honom, det var tungt, Buddha ville springa med mig när de skulle ta honom på en promenad så vi tog till en ny taktik att Buddha och jag tillsammans kollade in hans box och hans säng, därefter gick en av personalen ut med honom på promenad och jag åkte.

Dagen efter fick jag ett mms av Elisabeth med en bild på Buddha i en säng och texten "Gott nytt år :-) mår ganska bra i viph.rum. Hjälper Elisabeth på receptionen ;-) nospussar Buddha"

Gulligt tycket jag och kände mig trygg. Han hade fått flytta ut ur hundhuset och bodde nu i ett rum vid receptionen istället, anledningen var fick jag höra per telefon att han varit lite ledsen.

Jag kopplade av och kände att jag kunde lita på Elisabeth. Dock for en tanke i mitt huvud om varför han kunde bo i det rummet för när vi lämnade honom sa hon att det rummet var bokat till två små hundar som absolut skulle bo i det rummet... men släppte den tanken och tänkte att det var ju bara bra om hon prioriterade Buddha.

På nyårsdagen lämnade Fredrik och jag Stockholm där vi firat nyår och körde mot Göteborg. Vi hade betalat i förskott till pensionatet och vi skulle inte hämta Buddha förrän dagen efter, men när vi närmade oss Göteborg ringde vi och frågade om vi fick hämta honom redan samma kväll, det fick vi.

Vi åkte ner till Kungsbacka och Hundhotellet, kom in och möttes av en Buddha jag inte riktigt kände igen. Han var helt matt, helt slut. Han hoppade upp i sängen och låg och gnydde. Jag tyckte det var konstigt men Elisabet försäkrade mig om att det inte var någon fara - han var så trött för att han hade haft så roligt på Hundhotellet sa hon. Hon berättade också att hon sprayat in hela honom i Aloe Vera spray, det skulle vara bra för honom, hon sa också att han har svamp på tassarna och att hon sprayat dem också. Det kom lite som en nyhet, men jag hade full tillit till Elisabeth och reagerade mest med att "kan man köpa sprayet här?" - Jajamensan, jag köpte ett spray också...

I rummet där Buddha bodde låg en stor rökt tjurmuskel (för er som inte vet vad det är, så är det en tjurpenis) som Buddha fått att tugga på. Det störde mig lite eftersom jag sagt att han har känslig mage, men av artighet sa jag inget om det, hon skickade med oss den hem + en påse som var mer än halvtömd av små rökta grisknorrar eller nå´t som hon sa att han tyckte så mycket om... ännu en gång reagerade jag, men sa inget.

Vi ville bara hem!

Väl hemma var Buddha inte sig själv på några dagar och var väldigt dålig i magen. Han sov och sov och sov... jag pussade på honom och lovade att inte lämna bort honom till okända igen. Jag sprayade honom med aloe veran och undersökte hans tassar. Han hade sår på insidan av trampdynorna på två tassar, de varade lite och jag behandlade dem. Jag såg också att hans klor flisat sig, men fortfarande full av tillit till Elisabeth så tänkte jag inte så mycket mer på det, utan behandlade tassarna, även med salva från veterinären.

Efter ca en vecka fick jag två brev från Polisen. Min första tanke var att en fartkamera måste tagit mig på vägen hem från Stockholm, men så kom jag på att jag kört lugnt eftersom det var snökaos... jag öppnade breven och fattade INGENTING!

Så här stod det:

"Brottsplats: Barnamossevägen, Kungsbacka
Brottstid: 1/1 kl 08.00 t.o.m 1/1 kl 08.40

Brott/händelse: Förlorat gods

Målsägande: Markus Gisslén
Anmälare: Hundhotellet i Kungsbacka

Fritext: Anmälaren Elisabeth berättar att målsäganden Markus hund under ovanstående tid sprungit bort. Elisabeth berättar att Markus hund är väldigt snäll och en eventuell upphittare behöver inte vara rädd för den. Elisabeth berättar att hon önskar att Polisen kontaktar henne om hunden hittas. Det går även bra att lämna ut Elisabeths telefonnummer till en eventuell upphittare."

Jag läste detta och blev helt kall i kroppen, men så kollade jag tiden "08.00-08.40", inte så farligt tänkte jag, men varför informerade inte Elisabeth mig om detta?

Jag ringde upp henne och jag var upprörd. Elisabeth svarade och började gråta och säga att hon inte ville oroa oss och att hon mådde så dåligt över det som hänt och att hon valt att inget säga eftersom Buddha hade kommit tillbaka. Hon sa också att hon tyckte Polisen var falska som hade skickat brev till mig då hon tydligt hade sagt till dem att hon skulle hantera situationen. Hon berättade också om hur hon sagt till sin personal att hon ville berätta vad som hänt till Fredrik och mig, men hennes personal hade sagt åt henne att inget säga och att hon påverkades av det.
Jag ångrade att jag gått på så hårt så jag sa att det kunde hända vem som helst och jag förstod att hon inget sagt eftersom det bara handlade om att Buddha varit borta i 40 minuter. Elisabeth svarade inte på det om tiden utan tackade för min förståelse och sa att hon inte förstod att jag kunde vara så förlåtande. Vi lade på luren och jag började kolla lite mer noggrannt på det andra brevet jag fick från Polisen...

Där stod en tid som jag inte sett innan... kl 12.15 den 1/1 2011... och texten "Hunden inlämnad på polisstationen i Kungsbacka. Personal från Hundhotellet hämtade den."

Alltså... han måste varit borta MER än bara 40 minuter och vaddå "kom tillbaka", han blev ju inlämnad på polisstationen. Han borde ju varit borta i mer än 4 timmar...

Bilderna jag fick i mitt huvud om hur Buddha kunde gått igenom isen och drunknat eller hur han blev påkörd av en bil for runt... Jag var tvungen att ringa upp Elisabeth igen!

Hon svarade inte, istället svarade en tjej i personalen och sa att Elisabeth inte var anträffbar, jag sa till henne att jag behövde prata med Elisabeth snarast, jag behövde få svar på mina frågor och att jag tänkte ringa till Polisen för att höra deras version.

Det tog bara någon minut så ringde Elisabeth upp. Jag sa till henne att han måste varit borta längre och hon svarade "Ja, jag tyckte det var konstigt att du pratade om 40 minuter" - ändå hade hon inte sagt något i tidigare samtal... jag frågade när Buddha rymt och hur det gått till. Hon berättade då att hennes son varit ute med Buddha strax innan kl 08 på nyårsdagen, och Buddha hade gått lös (!). Plötsligt hade hennes son kännt att han inte haft kontroll på Buddha och då GÅTT IN för att hämta godis och när han kom tillbaka var Buddha borta. Hon berättade att folk hade sett Buddha men ingen kunde få tag på honom då han hade varit så rädd och stressad. Hon berättade att han hade hittats och fångats inne i Kungsbacka (mer än 1 mil bort) och lämnats till polisen. Jag ifrågasatte varför hon inte berättat för mig att han var borta så länge och att han lämnats på stationen, men inga bra svar kom.

Ju mer jag tänker på vad som hänt och hur Elisabeth hanterat detta, desto mer upprörd blir jag.

* Hennes son hade Buddha lös på gården!
* Hennes son hanterade min hund, ingår han i personalen?
* Hon skyller på sin personal att de sagt till henne att inget säga!
* Hon säger att polisen är falska som skickade brev och att hon sagt till dem att hon ska hantera situationen...?
* Hon sa att Buddha var så trött "för att har haft så roligt på Hundhotellet"!
* Hon skyller hans dåliga tassar på att han har svamp och säljer in en flaska Aloe Vera spray för 254:-
* Hon är tyst i förhoppning att jag inget ska få veta när jag tror att han varit borta i endast 40 minuter och sedan kommit tillbaka självmant till Hundhotellet.

Jag skrev ett omdöme på www.rejta.se (http://www.rejta.se/omdome/162997/Hundhotellet+i+Kungsbacka) om detta och hon har svarat på det som om det är JAG som ljuger!

VARFÖR i hela världen skulle jag ljuga? Jag var ju så glad att jag hittat Elisabeth som jag kände att jag kunde lita på... tänk så fel man kan ha.

Efter allt detta har hon inte hört av sig och frågat hur Buddha mår eller om vi vill ha tillbaka de 1200:- vi betalade för hans vistelse där.

Rymde verkligen Buddha på morgonen eller hade han rymt under kvällen innan? Det går runt många frågor i mitt huvud och även om jag skulle fråga Elisabeth så skulle jag då kunna lita på svaren?

Hur ska jag gå till väga? Jag tycker att det har begåtts många stora fel, det största att vi inte informerades om vad som hänt.

Elisabeth kände till min oro att lämna vår snart 9 åriga omplaceringshund på ett pensionat. Hon lovade och försäkrade många gånger att vi inte behövde vara oroliga. Hon sa också med stor självsäkerhet att har man en gång lämnat sin hund på Hundhotellet så kommer man ALLTID tillbaka! Nja... jag skulle vilja säga att vi inte kommer tillbaka, vi rekommenderar ej heller någon att lämna sin hund där.

Tråkigt, men nu har jag fått skriva av mig, kan inte vara tyst om det. Nu kan jag fokusera på Buddha istället och vara tacksam och glad att hans psyke är så stabilt att han klarade detta. Vad hade hänt om han varit en unghund? Kanske förstörd för livet?

Tack gode Gud att han klarade sig så bra och att han är hemma med oss igen!

27 kommentarer:

 1. Fruktansvärt att det finns så hjärtlösa typer, men det verkar vara ganska klassiskt fenomen i just den branschen. Jag har sett flera inslag och reportage på TV om just hundskötare som anser sig själva vara världsbäst och inte förrän polisrapport eller grävande journalist får fram fakta svart på vitt verkar de ge sig och säger bara att alla vittnen ljuger. Skrämmande eftersom en hund är som en familjemedlem och i många fall som ens barn.

  Hoppas att ni får både pengarna tillbaka och ett rejält skadestånd som ett litet plåster på såren. Vad som helst kunde ju ha hänt så det är ju helt klart oförlåtligt. Kom just att tänka på att hela händelsen är väldigt lik när min 3½ år gamla lillebror lämnades av min farmor obevakad utanför ett hus vid en sjö med svag is och han dog 3½ år senare efter att ha legat på långvård efter drunkningen. Så ni hade tur i oturen ändå att det gick så pass bra som det gjorde.

  / Din vän (Dj) Staffan

  SvaraRadera
 2. En riktigt tråkig historia. Det som är mest uppseendeväckande är att Elisabeth inte tog sitt ansvar, och det inte bara gällande fakta kring bortspringandet. Summan av kardemumman när man ser alla detaljer i det du skriver är ju tyvärr att Hundhotellet inte lever upp till sin fina slogan. Att på Rejta hänvisa till missförstånd gör det hela ännu värre. Pust och pina. Hoppas Buddha och ni hämtar er. Det positiva är kanske ändå att du med detta kan varna andra.

  / Stefan

  SvaraRadera
 3. Herregud! Jag har läst hela din berättelse med stigande fasa! Vilken oerhört oansvarlig och oseriös människa! Tack också för att du går ut med det här, det är ju verkligen inte ett ställe som man skulle vilja anförtro sin hund.
  Min första tanke är dock vilken oerhört tur ni har haft. Flera hundar försvann runt nyår, många på grund av fyrverkerierna och nätet är fullt med efterlysningar av älskade husdjur som inte kommit tillbaka än.
  Krama om din älskade vovve och tacka en högre makt för att det gick så bra ändå, trots dessa människor.

  Mvh//Indra

  SvaraRadera
 4. Men herregud, människan kan ju inte vara frisk.
  Skönt att Buddha är hemma igen med massor av trygghet och kärlek!
  Kram på er alla.

  SvaraRadera
 5. hej......ja jag måste säga att jag tycker att det var fruktansvärt.......att ens familjemedlem blivit utsatt på det sätt som Budda blivit..........en ärlig och sann människa som är beredd att ta sitt ansvar hade naturligtvis ringt upp er när hoin förstod att hunden var bortsprungen.....istället håller hon tyst och hoppas att ni ingenting får veta.....tycker att det var bra gjort av dig marcus att namnge detta ställe och berätta om hur det låg rill.......hon har ju förbrukat förtroendet att vara en oas för någon hundägare att ta till........naturligtvis ska hon ge en rimlig kompensation för detta......men bäst är att bojkotta ett sånt där ställe och se till att andra hundägare gör likadant.........men hon va så girig så hon sålde på er en dyr flaska dessutom...!

  SvaraRadera
 6. Fy sjutton vilket skithanterande av dem!

  Jag hade kontaktat den myndighet som kontrollerar och ger tillstånd för hundpensionat. Kan vara länsstyrelsen, men jag är inte helt insatt. Du kanske kan ringa dem eller JBV för att rådfråga om hur du kan gå vidare med detta, för bara att sonen är ute med hunden och lämnar den lös då han går in borde ju vara ett rejält fel och knappast godkänt hanterande av hundpensionat.

  Skönt iaf att han kom tillrätta, men bedrövligt det sättet de både hanterade hundpassningen på och hur de undanhöll dig denna info om rymningen. Usch usch! Hoppas Buddah mår bra nu!

  SvaraRadera
 7. Hej Markus, jag tycker att ni skall återkoppla till polisen och diskutera om det finns skäl att anmäla ärendet. Detta är ju trots allt en fråga om säkerhet, inte bara för hundarna som vistas på hundhotellet, utan också för allmänheten. En hund på rymmen som kanske springer ut på en trafikerad väg är ju tex kopplad till fara för både hund och människor...

  Hoppas att Buddha mår bättre, tänk om djur ändå kunde tala...!

  SvaraRadera
 8. Jag vet inte vad jag ska säga.. Misstag kan alla göra, att tappa bort en hund är fruktansvärt men kan hända den bäste. Men att inte stå för detta ens när du ringer upp henne är bedrövligt!! Ärlighet varar längst.. Vi kommer aldrig ta dit vår Albin, och mina vänner som jag rekommenderat detta till har nu fått länk hit. Jag hoppas att hon lär sig sin läxa för tid o evighet!

  SvaraRadera
 9. Hej Markus!skönt att det ordnade sig med din älskade hund,Bra att du informerar fler om det här.Ta hand om er allihop hälsar Pia och tibbarna Orban och Tore

  SvaraRadera
 10. Skönt att det inte va värre. Men förstår helt klart hur du känner dig. Hoppas han repar sig snabbt nu. Personligen skulle jag scanna in polisanmälan så du kan visa allmänheten svart på vitt. Såna ställen ska f-n inte ha hand om andras djur.

  SvaraRadera
 11. Hej! Jag blir så arg när jag hör sådana här historier! Om man överlämnar sin älskade hund (eller annat djur) till ett företag som säger sig vara så bra som hon sa så ska man kunna lita på att de är hundra procent professionella och ärliga. Jag hoppas att Buddha snart glömmer av det hemska han varit med om!
  //Nette

  SvaraRadera
 12. Fy vad hemskt! Vilken feg och egoistisk människa! Hon skulle ha informerat dig ögona-böj om vad som hänt, medans det hände! ARN kan hjälpa till, och vill det sig riktigt illa (för henne) så kan hon bli svartlistad och tappa en hel del kunder. Självklart ska du ha ersättning. Människan har väl ansvarsförsäkring? Det enda vettiga männuskan gjorde var att introducera aloevera-sprayen för din hund. Gör underverk för både päls och hud! Jag rekommenderar att ge aloevera gel som kosttillskott om han har en känslig mage. Gå in och läs mer på www.myaloevera.se/jessica Mina kontaktuppgifter finns där om du vill veta mer. Hoppas det löser sig!
  Mvh
  Jessica Velander

  SvaraRadera
 13. Men det här är ju inte riktigt klokt! Där kan INGEN lämna in sina hundar. Jag blir så arg så jag vet inte vad...!

  Så skönt att Buddah klarade sig så pass bra, men detta är helt oacceptabelt.

  SvaraRadera
 14. hundfrisörerna11 januari 2011 20:46

  bedrövligt att du inte blev informerad. Hon verkar inte heller brytt sig om hans utfodring, vad mer har han ätit förutom rökta djurdelar kan man undra. Tassarnas skick berodde säkert på att han sprungit sönder dom och inte svamp. Aloe Vera i all ära men det är kraftigt överreklamerat! Du ska kräva både de pengarna och inackorderingspengarna tillbaka samt ev. veterinärkostnader. Skadestånd för sveda o värk är jag dock tveksam till om du kan få. Men de andra pengarna tycker jag du ska kräva. Lycka till!

  SvaraRadera
 15. Stackars, stackars Buddha! Man blir både ledsen och förbannad när man läser hur folk behandlar djuren. Visst kan hundar smita, men man måste ju alltid stå för hur man tacklar en sådan situation och absolut inte undanhålla något för ägarna.
  Nästa gång ni behöver hundvakt får ni höra av er. Jag är övertygad om att han kan kampera med mina tibbar. Skulle det inte fungera har jag ett underbart ställe där jag lämnat mina hundar när vi varit borta.
  Mvh
  Kajsa

  SvaraRadera
 16. En enormt tragisk händelse, på alla plan! Det är inte försvarbart att inte berätta sanningen, dock är ingen människa felfri, och alla gör vi misstag. Man lär så länge man lever helt enkelt, och en sådanhär händelse gör tyvärr inte att en människa är "sjuk" eller "genomrutten". Hur man handlar i en sådan sitaution just när det händer, kanske inte är det man skulle gjort om man fått tänka igenom saken lite. Som sagt, det är fortf inget försvar, men att gå på så hårt att påstå att någon är sjuk, tycker jag bara är löjligt.

  jag har aldrig stött på ett hundpensionat som tar så väl hand om djuren och har så bra rutiner som på detta ställe, trotts att detta misstag blev gjort.

  Jag tror att dem ansvariga har tagit med sig en ny erfarenhet om hur man hanterar en sådanhär situation, och vad man gör och inte gör.
  Ett mynt har alltid två sidor.

  Sänder er en kram, och det är enormt trist när man råkar ut för en sådanhär dålig erfarenhet!

  SvaraRadera
 17. Det är aldrig lätt att ta hand om andras hundar. Och vilket ansvar man har!
  Den människan förstår varken det ena eller andra och ska uppenbarligen inte ha hand om andras hundar.
  Vilken skräckis. Det är såna här historier som gör att jag aldrig haft mina hundar på pang. Hoppas innerligt jag även i fortsättningen slipper det.
  Anmäl henne så andra inte behöver vara med om liknande.
  Kramar från Gunilla A

  SvaraRadera
 18. Vill säga till den anonyma som lade sin kommentar 12 Januari 2011 01:38:

  Jag har då aldrig påstått att någon är "sjuk" eller "genomrutten". Jag gillar bara inte alla lögner...

  SvaraRadera
 19. Tack för info om hundpensionatet! Jag tycker att det är bra att du delar med dig av era upplevelser och du har varit väldigt saklig. Tack.
  Det är skillnad på att vara trevlig och att vara kapabel. Hon är med säkerhet väldigt trevlig. Men den här händelsen visar på att hon inte har denna kapacitet,förståelse och ansvar som krävs för att ta hand om andras familjemedlemmar.

  SvaraRadera
 20. Vår Storpudel har varit hos Zakeya i Vallda.
  En duktig seriös tjej som heter Tina
  Vår hund är glad när vi närmar oss hennes hundgård!!

  SvaraRadera
 21. Marika Hollstedt12 januari 2011 14:04

  Hej Marcus,

  Jag äger 2 hundar från kennel Anzantra (bara så du vet vem som skriver:)

  När jag hörde om denna historia blev jah helt kall av fasa och urförbannad rent ut sagt!
  Det finns INGEN ursäkt för detta som ni har varit med om. Att ljuga och undanhålla sanningen för dig som ägare är dessutom förkastligt och det sista beviset för en oseriös verksamhet!
  Jag rekommenderar starkt en anmälan til Länsstyrelsen som tillhanahåller licens för att driva verksamhet som hundpensionat. Tycker absolut att det skall finnas en enmärkning på hennes verksamhet. Vem vet, det kan finnas ännu fler anmälningar innan dig och hennes verksamhet kan bli granskad ordentligt!
  Tvi och ve för sådana så kallade seriösa ställen.

  Jag delar självklart din glädje över att Buddha är välbehållen och hemma igen!! Så skönt att det inte gick så illa som det lätt kunnat gjort..

  Önskar er en gjädjefull vår och sommar nu!

  Varma hälsningar Marika

  SvaraRadera
 22. Hej Marcus !
  Vilken skräckhistoria! Skönt det slutade bra i alla fall.
  Det hade nästan varit resan värt hem till mig
  :-)) Där hade Buddah kunnat vila upp sig över nyårshelgen i lugn o ro, tillsammans med Tibbarna & Papillonerna.
  Lena

  SvaraRadera
 23. Gud vilken tur att detta löste sig bra till slut. Jag hade anmält hundstället om jag vore er även om "allt är bra" nu. Och framför allt att buddah mår bra nu när han är hemma hos er igen ,men sådär får det inte gå till och dom måste ju ha nån jävla skyldighet till att tala sanning.

  Undra hur många andra hundar som har haft uppflisade klor för att dom "haft så himla roligt" på stället.

  Usch, jag ryser. Vilka människor, vilken människa. Hon borde skämmas!!

  SvaraRadera
 24. Hej!
  Vilken tråkig historia!! Jag har haft mina hundar ett flertal gånger på hundhotellet och tycker att dom håller världsklass!! Detta är första gången jag hör om något klagomål hos Elisabeth. Men det är mänskligt att fela, tycker flera inlägg dömer lite väl mycket!!
  Skönt att det slutade lyckligt för din hund.
  Må gott!! En som kommer att fortsätta vara kund på hotellet, med 2 hundar som är överlyckliga när vi kommer dit, Carina

  SvaraRadera
 25. Hej!
  verkligen tråkig historia, men glad att eran hund iallfall mår bra under omständigheterna..

  Tyvärr så händer det ju olyckor, därav namnet, men hon skulle naturligtvis varit ärlig mot er..
  Du har rätt till att få tillbaka pengarna för visstelsen + självrisk hos vet & alla övriga utlägg..
  Du kan göra en anmälan men tyvärr kommer du inte vidare, pga alla andra ärenden hos polisen & att ditt slutade "lyckligt" du kan även kontakta miljö & hälsa på komunen men tyvärr kommer du inte vidare där heller då hundhotellet för övrigt följer deras regler..

  Men tycker absolut du ska ringa henne igen & ta upp det här med visstelsen & pengar tillbaka, konstigt att hon inte erbjöd det??
  Tycker åxå att du ska ta upp frågan med henne om det här med RÖKTA grisdelar blir jag nästan mest uppröd över.. Då du gång på gång påpekar att din hund har känslig mage + går på medi
  herregud mina hundar kan INTE äta grisdelar inte jag heller & desutom rökta INTE bra...Där tycker jag hennes omdömme verkligen brast...men men
  tack för ordet
  mvh Tina

  SvaraRadera
 26. Hej, jag är så glad att jag fick läsa detta kommer inte att välja det hund hotellet.

  Efter lite grävande ser jag även att ägaren INTE har någon hundutbildning.

  Får man verkligen starta ett hundcenter utan relevant hundskötarutbildning? Tur att det gick bra för din hund.

  SvaraRadera
 27. Puh, letade hundhotell inför helgen och hittade deras fina hemsida. Tur att jag är en mycket orolig matte som inte gärna lämnar bort min lilla prinsessa utan research. Tips på något hundhotell i GBG som du anlitat och är nöjd med?
  /M

  SvaraRadera