onsdag 4 november 2009

I 5 år slet jag - tacken är att jag INTE får min lön!

Jag slutade för lite mer än en månad sedan på mitt förra jobb... Jag sa upp mig för att ägaren ville sänka min lön.

När jag slutade hade jag fortfarande lön kvar att få ut, men ännu har jag inte fått allt.
Det är inte någon enorm summa pengar kvar, men det är ju dock MIN lön.

Ägaren lovade att jag skulle få pengarna i slutet på Oktober. Det fick jag inte.
I lördags ringde han och sa att jag inte skulle få en krona av honom eftersom jag ska börja med Club Barbee på lördagar.
Efter det fick jag sms där han skrev om sin besvikelse på mig men att SJÄLVKLART skulle jag få min lön och den skulle vara på kontot som i måndags. Det var den INTE!

Inatt skrev jag i min status på Facebook om detta och har fått MÅNGA reaktioner.
Kl 02.20 ca inatt så ringde han upp mig. Han undrar hur jag kan göra så här mot honom. Varför jag vill honom illa. Han sa också att det var dumt av mig att bråka om detta - det handlar ju om så lite pengar... WHAT? Om det är så lite pengar det handlar om, VARFÖR ger han mig dem inte?

JAG VILL BARA HA DET SOM LAGLIGEN ÄR MITT!
Min lön. Pengarna jag borde få för det jobb jag redan utfört.

Jag vill inte honom något illa, jag bryr mig faktiskt inte. Jag har nog med mitt eget liv.

Jag har länge varit tyst om varför jag slutade och att han sänkte min lön är en liten del till varför jag slutade... men inte det enda skälet!

Share/Save/Bookmark

21 kommentarer:

 1. Fan vilken IDIOT! Kommer inte sätta min fot på gossip igen. Stå på dej Marcus!

  /Love

  SvaraRadera
 2. Hej Marcus! adda rickard_jakobson@hotmail.com så ska jag hjälpa dig om hur du kan får dina pengar tillbaka! det är självklart att man ska ha pengar för att man jobbar! adda den så hjälper jag dig gärna! // rickard_jakobson@hotmail.com

  SvaraRadera
 3. Markus! Du gjorde så att det stället hamnade på gaykartan. Utan dig hade det inte funnits idag. Du borde få dubbel lön.

  SvaraRadera
 4. MM jag håller med, utan dig hade det inte varit ett sådant bra ställe. Du gjorde goosip :)

  SvaraRadera
 5. Helt rätt! Stå på dig! Du har lagen på den sida vad ska han göra? Utan dig hade det aldrig blivit så stort som det blev varför inte uppskatta dig och göra allt för att inte få sådana här problem allt kommer ju ut till slut. Återigen stå på dig! Du gör helt rätt

  SvaraRadera
 6. Jag har inte varit på Gossip sedan du slutade där, och det var nog smart..
  Ses på Bee!

  SvaraRadera
 7. inte smart. har haft med honom att göra också. jag förstår precis vad du menar

  SvaraRadera
 8. Dejan Jovanovic Ägare till gossip4 november 2009 22:23

  Nu börjar detta gå för långt och jag känner att jag måste kunna få försvara mig..
  Självklart skall Markus få sina mycket omdiskuterade pengar! 3800 kr för att vara exakt :)
  Väldigt tråkigt att det ska bli en väldigt stor höna av en väldigt liten fjäder är väl min åsikt i det hela.
  Jag önskar Markus all lycka och framgång men
  tycker bara att han skötte det hela på ett felaktigt sätt efter han valde att sluta.Tråkigt att man framstår som en idiot när jag faktiskt är en ganska bra kille :)Att jag är slarvig är inget nytt men jag gör ALLTID rätt för mig.

  SvaraRadera
 9. Rent bedrövligt!!!!

  SvaraRadera
 10. Enligt mig handlar det i detta fallet inte om storleken - på summan alltså. Detta är pengar som jag skulle haft i april (fick inte ut hela min lön då och fortfarande inte fått...), 4000 fick jag i oktober och 3846:- (för att vara EXAKT) är kvar.

  Dejan tycker jag gör en höna utav en fjäder, men är det OK av en fd arbetgivare att ringa och hota med att vägra betala ut lön, sedan ändra sig, lova olika datum och ändå har jag fortfarande inte pengarna?

  Skulle kunna skita i detta. Överlever utan pengarna, men ska jag bara låta någon behandla mig så? Efter 5 års lojalt, hårt arbete med MÅNGA obetalda timmars arbete.

  Nä, jag vill ha det som är mitt... vare sig det skulle handla om 500, 1000 eller 10 000 kr.

  SvaraRadera
 11. Markus! Du o jag känner inte varandra men jag läser alltid din blogg och jag gillar dig mkt för du verkar vara den typen av kille man vill ha som vän/arbetskamrat. Du är rakryggad och rolig i din blogg, dessutom har du civil-kurage som många saknar totalt! Har fått många goa skratt, leende o hmmmmm..ar när jag läst dina blogginslag och jag läser varje dag. Sen ser du jävligt bra ut också.
  Nu till saken om din uteblivna lön:
  Har någon tänkt på vilken goodwill "Markus Gisslén" tillfört Gossip??? Bara undrar... Goodwill innebär att något får ett högre värde pga att varumärket är välkänt. Ex har Gossip fått två fina utmärkelser som bästa gayställe (har jag läst) och dessutom har kundkretsen/ gästerna ökat pga Markus idoga insats i 5 år.
  Bara detta borde ge Markus en välförtjänt bonus
  för självaste mannen Markus Gisslén är ju redan ett varumärke att räkna med. Jag är säker på att denne mannen kommer att nå framgångar oavsett vad han sysslar med och grattis till den som Markus väljer att arbeta hos. Till sist föreslår jag att Gossips ägare inser vad Markus Gisslén tillfört stället och lägger på en nolla till de tidigare uteblivna 3 800 kr...
  Egoboy

  SvaraRadera
 12. Slarv eller inte, Markus ska ha det han ska ha, punkt. Lycka till, alla på Gossip (Henkan & Co). Och lycka till Markus på Bee Bar (Ulf, Sten & Co)! Vi syns på Bee 14/11!

  SvaraRadera
 13. fy tusan vilken dåre, han är ju skyldig överallt.

  SvaraRadera
 14. Jag håller med det är han som har fel och en arbetsgivare har inte rätt att sänka din lön heller för den delen.

  SvaraRadera
 15. MARKUS!

  Jag kommer till din stad imorgon, ska mysa med en väninna hela dagen. På natten blir jag dumpad på ett hotell - ensam stockholmstjej i götet!! Var hänger ni? Var är det kul? Och VAR kan jag få komma och krama om dig och äntligen säga heeeeej?

  Jag skojar inte.

  rana.temporaria@yahoo.se

  KRAM!
  Rana

  :-)

  SvaraRadera
 16. Klart man ska ha sin lön.....han kan väl inte sno den så bara.....
  Vilken ynkrygg!!
  Stå på dig du bara..

  SvaraRadera
 17. Go kväll,
  Synd att 5 års arbete ihop ska krascha i en dispyt över pengar. Den som i längden förlorar på det här är Dejan. Inte så mycket över de skriverier det blir utan att han har förlorat dig, Markus, som jag har hört varit suverän på Gossip. Vinnaren blir Bee. Som inte bara har fått dig, Markus, utan som jag även förstår av inläggen, nya gäster. Rätt ska vara rätt. Du ska ha din lön men också ett stort tack för det arbete du har lagt ner på Gossip.
  Kramis

  SvaraRadera
 18. Gossip är inte samma utan dig, Dejan verkar helt galen. Nej, Gossip var grymt men inte längre. Jag går till Beebar & de andra ställena du kommer jobba på.

  Dejan, skön grej att kalla det slarv. Skärp dig!

  SvaraRadera
 19. Lika bra att vara färdig med det där stället sen. Stå på!

  SvaraRadera
 20. Stå på dig Markus!!! Klart du ska ha din lön!!!

  SvaraRadera