torsdag 6 augusti 2009

Köpte vin idag

Jag är ingen direkt vinkännare, men jag har på senare tid lärt mig att uppskatta ett riktigt gott vin. Min favorit har blivit Amarone viner, så idag var jag på Systemet och köpte två olika Amarone, den ena efter rekommendation här på bloggen, och den andra för att den lät god. Köpte även en Gran Reserva som jag vet är god. Dessa ska Fredrik & jag ha med oss till stugan vi hyrt nästa vecka, vi ska sitta vid havet eller på verandan och smutta på dem... ska bli sååå mysigt!

Masi Amarone Costasera - 269:-

Ett härligt och av många omtyckt vin. Och utan tvekan är det gott, välgjort och muskulöst med massor av amaronetoner. För dagen ganska ungt och kantigt vilket lätt avhjälps med lagring. Doften är för dagen ung med inslag av torkad frukt, druvskal och fikon. Smaken är mycket eldig med återkommande torkad frukt, körsbär, plommon och en hel del ekfat. Ett klassiskt amaronevin till fördelaktigt pris.


Amarone Alpha Zeta - 199:-

En riktigt bra amarone finns också bland dyrgriparna. Utsökta A Amarone lanseras i såväl hel som halvflaska för 199 respektive 97 kronor. Håller en klart jämförbar klass med betydligt dyrare amarone.

Faustino I Gran Reserva - 159:-

Ryktbar världskändis i klassisk riojastil. Aromatisk doft med inslag av jord, dill och torkade frukter. Ganska fruktig smak med viss syrlighet med inslag av vanilj, plommon och torkade frukter.


Share/Save/Bookmark

3 kommentarer:

  1. Svar på Madonna;) ja den är bra ! Och Va gott med alla viner !
    Kanske ses ikväll :) Johan är utgångsugen !

    SvaraRadera
  2. Fina val Markus, skriv vad du tycker om dem sedan. Min favorit hittills är Aplha Zeta, den andra har jag inte provat.

    SvaraRadera