onsdag 18 mars 2009

Ytterligare 3 bidrag till ESC 2009

Gipsy.cz, Tjeckien
Patrick Ouchène, Belgien
Petr Elfimov, Vitryssland

För att lyssna på bidragen och se video från YouTube, klicka bara på landet så länkas du direkt. Dagens bidrag (Sätt dina poäng, klicka på kommentar):

Tjeckien - Gipsy.cz, "Aven Romale"

Oj... vad ska man säga om detta? Ända sedan Verka Serduchka kom tvåa i ESC 2007 utklädd till en discokula så har många länder försökt att göra skämtbidrag, tack och lov är den trenden ute... för nästan alla... men inte för Tjeckien! En superhero med en ganska dålig låt och med en video som är det sämsta jag skådat! T.o.m värre än videon BWO gjorde till "You´re Not Alone"! Jag hoppas att Tjeckien hamnar i botten! (Samma semi som Sverige)
Mina poäng: 1

Belgien - Patrick Ouchène, "Copycat"

Vad F-N håller Belgien på med? Klagar på att östländerna röstar på varann... är det konstigt när de skickar sån här skit - rent ut sagt! Ska man härma någon som kallas "The King", då får man göra det riktigt bra, inte så här! Dålig artist. Dålig låt. Dålig video. Jag hade skämts om jag var belgare. (Samma semi som Sverige) Sorry, mina non-existing points till Belgien: 0

Vitryssland - Petr Elfimov, "Eyes That Never Lie"

Blä... Usch! Fy! Tvi vale vad dåligt! Varför har Petr försökt att se ut som Charlotte Perrelli (1999)? Kan han anlita en proffsig stylist istället för att försöka själv!? Härlig platt frisyr, fantastisk vit kostym med åtsmitande byxor... USCH vad det lyser öststat!!! Låten är för mig tillintetsägande och tråkig. Tur för Vitryssland att de har grannar, någon annan kommer nog inte att ödsla sina röster på denna smörjan! (Samma semi som Sverige)
Mina poäng: 1

Jag är ledsen över att det blev tre URKASSA skitlåtar, men tar dem i ordning som de startar i Semifinal 1...

TOTALT:

Spanien 10 p
Montenegro 8 p
Ryssland 7 p
Frankrike 6 p
Tyskland 4 p
England 2 p
Tjeckien 1 p
Vitryssland 1 p
Belgien 0 p

3 kommentarer:

 1. WHITE RUSSIA
  som Perrelli sa förra året när hon menade Belarus. I alla fall, går inte alls igång på detta. Gammal östatspop som borde stannat där, 1p.

  TJECKIEN
  Zigenskt som skulle kunna funka om de la på mer bas och ändrade några toner me liknande Kroatiens förra året med den gamla gubben. Men det har dom gett fan i och därför faller det etniska platt, 1p

  BELGIEN
  Vill se ut som Elvis men låter som Shakin Stevens som jag skrev på escsweden för ett tag sedan. Efter några öl ihop med Bengan på Gossip skulle jag nog kunna sjunga med i refrängen på den här, 3p.

  TOTALT
  FRA: 7p
  ESP: 7p
  MON: 6p
  GER: 5p
  BEL: 3p
  UK: 2p
  CZE: 1p
  BLR: 1p
  RUS: 0p

  SvaraRadera
 2. Oj,oj.... Verkligen en uppvisning i dålig smak!
  Nåväl, man får väl glädjas över att de är med i "vår" delfinal så man kan reducera konkurenterna lite.

  Tjeckien
  Detta var nog det sämsta jag någonsin har hört i Eurovision. Kan inte sjunga och än mindre rappa. Sjunga som en zigenare? Hmm, inte ens det uppnår han. Nej jag är hård men rättvis 0 poäng!

  Belgien
  Nu ska jag bekänna att jag aldrig har gillat Elvis från början.... Men jag måste medge att efter detta bidrag kan jag nästan räkna honom som en favorit. Det har naturligtvis fart och det finns många som gillar kopior runt om i Europa... Belgarna själva bryr sig inte så mycket om denna tävling efter vad jag har förstått så då blir det väl skräp som skickas varje år...Jag ger iaf 1 poäng.

  Vitryssland
  Ok killen kan inte sjunga men melodin är inte totalt värdelös. Jag kan lyssna utan att må dåligt och det måste vara värt något ;)2 poäng


  Montenegro 9
  Spanien 8
  Tyskland 5
  Ryssland 4
  England 4
  Vitryssland 2
  Belgien 1
  Tjeckien 0
  Frankrike 0

  SvaraRadera
 3. Micke Hjernestam20 mars 2009 12:23

  TJECKIEN
  Galaxer i mina braxer sa Kapten Zoom.
  Skäms Tjeckien!
  BETYG: 0

  BELGIEN
  Faktiskt liiiite catchy. Vill inte gilla det här men stampar lite med foten ändå. Ful sångare vilket troligen minskar chansen till bra placering. Fast å andra sidan, glöm inte Bröderna Olsen.
  BETYG: 4

  VITRYSSLAND
  Konståkaren Plushenko från Dima Bilans nummer ifjol fick blodad tand och ger sig på en totalt ofräsig rockrökare med östförtecken. Utvisning!
  BETYG: 0

  TOTALT:
  Frankrike: 8
  England: 6
  Spanien: 5
  Tyskland: 4
  Belgien: 4
  Montenegro: 4
  Ryssland: 1
  Tjeckien: 0
  Vitryssland: 0

  SvaraRadera