tisdag 3 mars 2009

Melodifestivalen & Eurovision Song Contest 2009Melodifestivalen 2009

* Artisterna var väl nästan de enda som var något att ha. Många bra namn så som t.ex; BWO, Agnes, Måns, Marie Serneholt, Shirley Clamp, Lili & Susie, Sarah Dawn Finer, Malena Ernman, Alcazar, Emilia, EMD mfl.

* Petra Mede... jag gillade henne inte på Gaygalan och jag tycker inte hon är i närheten av Luuk i Melodifestivalen. Alldeles för gäll röst. Hon är roligast när hon drar spontana skämt, hon borde improviserat sig igenom hela festivalen!

* "Vykorten" från de olika städerna, där de letar lokala stjärnor, men de sjunger "tingeling" hela tiden. VEM kom på detta? Fy f-n vad tråkigt och töntigt. USCH! Charlotte Perrelli & Martin Stenmark som gjorde sketcher i första delfinalen borde ha fortsatt...

* Duellerna... räcker det inte att vi ska telefonrösta EN gång varje vecka? Vem orkar hålla på och rösta om och om igen... Spännande? Nää...

*. Internationella juryn. Är vi inte myndiga i Sverige? Är det inte vi som ska rösta fram vår representant? Endast vid ett tillfälle har internationella juryn lagt sin nominering på ett bidrag som inte gick vidare genom våra telefonröstningar, det var låten "Alla" som en artist som heter Sofia framförde, på grekiska. Jag skulle vilja se ett bidrag i Grekland framfört av en grek, på svenska! Undrar hur det skulle låta!=)

* Christer Björkman. Han är fantastiskt duktig, men är det inte dags att lämna över till någon annan snart...?

* Låtarna.... inte många av riktigt hög klass va? T.ex. Star Pilots & låten Higher? Den är ju för f-n snodd rakt av!

* Sarah Dawn Finer eller Malena Ernman till Moskva säger jag!!! OM vi vill ha en chans att hamna 10-i-topp i Eurovision såklart... annars kan vi skicka Amy Diamond...

EUROVISION SONG CONTEST 2009 (16 Maj i Moskva)

På sidan escsweden.com kan ni läsa om de olika bidragen mm.

Av de länder som redan röstat fram sitt bidrag så tycker jag att Norge & Grekland är de bästa!
För Norge tävlar en kille som heter Alexander Rybak med låten Fairytale - mycket fiol, och coolast är att han spelar själv! Älskar låten och hoppas att Norge vinner!
För Grekland tävlar supersnygge Sakis Rouvas med låten This Is Our Night. Vet inte om låten är så himla bra... men Sakis är sååå snygg!!! (NÄSTAN lika snygg som Fredrik...)

Bilderna:

Alexander Rybak & Sakis Rouvas

1 kommentar:

  1. Verkar som att vi tycker rätt lika... SDF och Malle var lätt bäst i Sverige, men känner att man liksom hört SDF göra det där tidigare, mest en förfinad version av hennes förra. Malle däremot: så cool!

    Btw... tror också att Norge kan ta hem hela skiten (eller Malle då förstås)

    SvaraRadera