lördag 21 mars 2009

Dagens ESC bidrag!

Krassimir Avramov, Bulgarien (Överst)
Johanna Gudrun Jonsdottir, Island (Mitten)
Next Time, Makedonien (Underst)

Som ni säkert vet vid detta laget är att jag lägger upp tre nya bidrag till Eurovision Song Contest 2009 varje dag som du kan lyssna på. Kul om du slänger in en kommentar eller t.o.m sätter betyg på låtarna! Vill du se och kommentera tidigare ESC bidrag så kolla i högerspalten under "Etiketter" så hittar du!

För att lyssna på bidraget är det bara att klicka på landet så spelas video upp från YouTube.

Bulgarien - Krassimir Avramov, "Illusion"

Nu kommer nog alla att tycka att jag är knäpp i huvudet.. men vet ni vad, jag är kanske lite knäpp... men jag gillar faktiskt denna låten! Sångaren ser ju ut som om han inte har alla hästar i stallet... grönbete kanske? Men visst är det coolt hur höga toner han tar!? Bulgarien har de senaste åren verkligen stuckit ut. 2007 med "Water" som placerades väldigt högt, kommer inte ihåg exakt placering, men topp-5 var det, förra året med en jättebra låt som heter "DJ Take Me Away" som tyvärr inte kvalade in i finalen. De kör sin egen stil i alla fall!
Mina poäng: 8

Island - Jóhanna Gudrún Jónsdóttir, "Is It True"

Mycket vackert! En riktigt bra ballad! Låten sätter sig ganska omgående och Johanna, eller Gudrun, eller vad hon heter, sjunger med inlevelse och trovärdighet - dessutom är hon skitsnygg! Tråkig klänning bara... Jag tror att denna kan bli farlig, men i så fall så säger jag bara - det är faktiskt Islands tur att vinna snart, men tror inte det blir i år dock. Kan slå Sverige...
Mina poäng: 9 +

Makeonien - Next Time, "Nesto Sto Ke Ostane"

Vilken utstrålning! Vilken karisma! Vilka grabbar!!! NOT! Fy vad 2.57 minuter kan kännas som en evighet... Detta faller inte mig i smaken! 1. Jag gillar inte rock. 2. Jag fattar inte ett ord. 3. Tråkig scen och framträdande. Mina poäng: 1

Sverige 10 + p
Spanien 10 p


Island 9 + p

Bulgarien 8 p
Montenegro 8 p

Ryssland 7 p

Frankrike 6 p
Turkiet 6 p

Israel 5 p

Andorra 4 p
Tyskland 4 p

Schweiz 3 p

Armenien 2 p
England 2 p

Makedonien 1 p
Tjeckien 1 p
Vitryssland 1 p

Belgien 0 p

4 kommentarer:

 1. Micke Hjernestam21 mars 2009 14:44

  BULGARIEN
  Arn-febern verkar ha nått Bulgarien också. Det här var första gången jag SÅG låten. Tycker studioversionen är fantastisk, rösten ekar av Anthony & The Johnsons eller Jimmy Somerville. Men liveframträdandet är ju bedrövligt!! Under sista halvminuten ylar och skriker karln så erbarmligt falskt att t o m en av styltakrobaterna drattar omkull. Kan bli kvällens skrattfest. Synd annars på en stark och spännande låt. Svårbedömd.
  BETYG: 6

  ISLAND
  Otroligt sval och vacker isländsk huldra! Snygg ballad som är som balsam för öronen efter Bulgariens tjutande. Tyvärr lyfter det aldrig och jag tror inte Johanna-Gudrun (läckert dubbelnamn) avancerar till final i år. Inget bra år för Island, först går hela landet i kånken och sen flopp i Moskva.
  BETYG: 4

  MACEDONIA:
  Totalt meningslöst i mina öron. Next Time? Näe tack, tror jag står över.
  BETYG: 0

  Totalt:
  TOTALT:
  Sverige: 9
  Frankrike: 8
  Turkiet: 8
  England: 6
  Armenien: 6
  Schweiz: 6
  Bulgarien: 6
  Spanien: 5
  Island: 4
  Tyskland: 4
  Belgien: 4
  Montenegro: 4
  Ryssland: 1
  Andorra: 1
  Tjeckien: 0
  Vitryssland: 0
  Israel: 0
  Macedonia: 0

  SvaraRadera
 2. Bulgarien
  Ett bidrag som kräver några lyssningar. Den drömska stämman får mig hypnotiserad och jag kan inte koncentrera mig på något annat. Tittade även på den officiella videon och låten blev till och med ännu bättre. Tror dock inte att detta blir någon succe i tävlingen men jag röstar efter egen smak så 7 poäng

  Island
  Mycket vacker ballad. Hon har en fin röst och inlevelsen är det absolut inget fel på. TYvärr så saknar jag ett lyft någonstans i låten. Den är inte odramatisk men ganska platt. Jag gillar detta och tror att det kommer att gå hem i Europa. Den får 8 poäng

  Makedonien
  Om man gillar den här genren så är det faktiskt en ganska bra låt. Bra melodi och man kan sjunga med. Jag gillar det dock inte speciellt mycket. 4 poäng får den av mig.

  Sverige 10
  Turkiet 9
  Montenegro 9
  Spanien 8
  Island 8
  Andorra 7
  Bulgarien 7
  Schweiz 6
  Tyskland 5
  Armenien 5
  Ryssland 4
  England 4
  Makedonien 4
  Israel 3
  Vitryssland 2
  Belgien 1
  Tjeckien 0
  Frankrike 0

  SvaraRadera
 3. BULGARIEN
  Det är egentligen inget fel på låten, men han förstör den. Nu vet jag att den skulle omarbetas och fixas med lite, så kanske den tar sig. Men i den version jag hört är detta 0p. Årets kalkon om inget görs åt gaphalsen.

  ISLAND
  Vackert osh soft som en rökridå från en isländsk värmekälla. Den klarar sig hyfsat bra jämfört med årets andra ballader. 17-åringen belönas med 5p.

  MAKEDONIEN
  Slags rock som bara finnarna brukar lyckas med, nä detta stänger jag bara av. Bort! 0p.

  TOTALT
  SWE: 8p
  TUR: 8p
  FRA: 7p
  ESP: 7p
  MON: 6p
  ISL: 5p
  GER: 5p
  SUI: 5p
  BEL: 3p
  AND: 3p
  ISR: 2p
  UK: 2p
  ARM: 2p
  CZE: 1p
  BLR: 1p
  RUS: 0p
  BUL 0p
  MAK: 0p

  SvaraRadera
 4. Oj! Är hon bara 17 år och heter Gudrun? Stackars...

  SvaraRadera