söndag 22 mars 2009

Dagens 3 bidrag till Eurovision Song Contest

Elena Gheorghe, Rumänien (Överst)
Waldo´s People, Finland (Mitten)
Flor-De-Lis, Portugal (Underst)

Då var det dags för ytterligare tre Eurovision Song Contest-bidrag. Läs, kommentera & betygsätt! Ju fler kommentarer och betyg, desto roligare!

För att lyssna på låten behöver du bara klicka på landet, så spelas en video från YouTube upp!

Enjoy!

Rumänien - Elena Gheorghe, "Balkan Girls"

"The Balkan girls they like to party like nobody, like nobody..." Vad menar hon? Jag menar, om man tittar på dansen som är ganska vulgo och att de sliter av henne kläderna... hur partar tjejerna på balkan? Texten är ju fantastiskt korkad och låten är egentligen ganska meningslös, men den är PARTY! Ett fenomen med ESC är att man FÅR sjunga på dålig engelska, det är nästan ett måste! Hennes engelska är ju inte jättebra precis...
I alla fall så älskar jag denna kassa låten!
Mina poäng: 8

Finland - Waldo´s People, "Lose Control"

Hur mycket pyro och eld man än använder så spelar det ingen roll så länge artisterna bara står helt stilla och ser likgiltiga ut. Denna "Finland goes E-Type" låt tyckte jag var usel första gången jag hörde den, men den växer efter ett par lyssningar, speciellt om man lyssnar på studioversionen som är klart bättre än liveframträdandet. Jag tror inte mycket på denna låten, men för Finlands skull hoppas jag att de kommer till final, det borde de göra.
Mina poäng: 6

Portugal - Flor-De-Lis, "Todas As Ruas Do Amor"

Jag vill så gärna tycka om den här låten. Varför vet jag inte för jag orkar aldrig lyssna igenom hela. Den ger lite "goodfeeling", men den tråkar ut mig, det känns som den aldrig tar slut och INGENTING händer! Tjejen som sjunger... hon.... öööhhh... hon är sååååå tråkig! "Killarna" (i 50-års åldern) som stojjar och spexar i färgglada tröjor i bakgrunden kunde ju kvitta... Nej, jag tycker det här är skittråkigt. Hoppas att de stannar i semifinalen.
Mina poäng: 3

Sverige 10 + p
Spanien 10 p


Island 9 + p

Bulgarien 8 p
Montenegro 8 p
Rumänien 8 p

Ryssland 7 p

Finland 6 p
Frankrike 6 p
Turkiet 6 p

Israel 5 p

Andorra 4 p
Tyskland 4 p

Portugal 3 p
Schweiz 3 p

Armenien 2 p
England 2 p

Makedonien 1 p
Tjeckien 1 p
Vitryssland 1 p

Belgien 0 p

3 kommentarer:

 1. Rumänien
  Jag är ett fan av Rumänsk schlager. Jag visste det innan och än en gång så bekräftas det. Härlig partylåt. Sången är väl sådär men vad gör det då man blir glad av den? 8 poäng

  Finland
  Ja, vad säger man? Rap hör nog inte hemma i den här tävlingen men resten är bra. Jag gillar verkligen låten mer varje gång jag hör den. 7 poäng

  Portugal
  Tjejen kan helt klart sjunga men låten är väldigt tråkig. Det händer verkligen inget intressant alls. Inte min tekopp. 4 poäng

  Sverige 10
  Turkiet 9
  Montenegro 9
  Spanien 8
  Rumänien 8
  Island 8
  Andorra 7
  Bulgarien 7
  Finland 7
  Schweiz 6
  Tyskland 5
  Armenien 5
  Ryssland 4
  England 4
  Makedonien 4
  Portugal 4
  Israel 3
  Vitryssland 2
  Belgien 1
  Tjeckien 0
  Frankrike 0

  SvaraRadera
 2. Micke Hjernestam22 mars 2009 22:28

  RUMÄNIEN
  Själva kvintessen av modern Eurovision. Östbrutta med kackig engelska och lite halvtacky nummer. Att Balkan-tjejer 'like to pääärty' undgår ju knappast någon efter dom här tre minuterna och refrängen fastnar direkt. Kanske blivande flatfavorit, det andas lite 'sistera are doing it for and with themselves' liksom. Gillar dock inte beatet i låten, dansmixarna funkar något bättre. Men nej, det här ger mig inget pirr alls.
  BETYG: 3

  FINLAND
  Skamlös kloning av E-Type, men eftersom han inte gjort något kul på länge så duger det här rätt bra. 90-talet är tillbaka och jag tror faktiskt att Finland tar sig till final med det här. Har i alla fall hitpotential.
  BETYG: 6

  PORTUGAL
  Portugisiska fans var alldeles lyriska över Flor-De-Lis både innan och efter deras Festival de Cancao. Tror tyvärr man behöver vara portugis för att fatta hela prylen. Antagligen lika spännande som om vi skickat Orsa Spelmän feat. Lisa Nilsson. Hatten av för att man har inslag av egen folkmusik, men för mig blir det bara en gäspning. Trots sång på ett av jordens vackraste språk.
  BETYG: 3

  TOTALT:
  Sverige: 9
  Frankrike: 8
  Turkiet: 8
  England: 6
  Armenien: 6
  Schweiz: 6
  Bulgarien: 6
  Finland: 6
  Spanien: 5
  Island: 4
  Tyskland: 4
  Belgien: 4
  Montenegro: 4
  Rumänien: 3
  Portugal: 3
  Ryssland: 1
  Andorra: 1
  Tjeckien: 0
  Vitryssland: 0
  Israel: 0
  Makedonien: 0

  SvaraRadera
 3. Tillbaka efter en snabbutflykt till Sthlm för jobbets räkning. Då ska vi se, vad har vi nu då?...

  RUMÄNIEN
  Lite östats-porr kan ju aldrig vara fel. Men räknas verkligen Rumänien till Balkan? Känns som hon sjunger om de "där" balkantjejerna söder om oss! Anyway, videon är kul men live är det betydligt sämre. Nä, för billigt, så det får bli 2p.

  FINLAND
  Äääntligen...finnarna vågade säga nej till rock! Låtmässigt bästa finländska bidraget sedan 2002, om ni frågar mig! Suomi goes E-Type och det ger jag en 6:a för.

  PORTUGAL
  Markus vet vad jag tycker. Den här låten gör mig glad och får mig att längta till varma maj! Att tjejen som sjunger dessutom har röstresurser gör det inte hela sämre precis. Kom ihåg var ni läste detta först, tillsammans med Norge tävlar Portugal om årets bästa etno. Det lär ge resultat i ESC, en klar 8:a.

  SWE: 8p
  POR: 8p
  TUR: 8p
  FRA: 7p
  ESP: 7p
  FIN: 6p
  MON: 6p
  ISL: 5p
  GER: 5p
  SUI: 5p
  BEL: 3p
  AND: 3p
  ISR: 2p
  UK: 2p
  ARM: 2p
  ROM: 2p
  CZE: 1p
  BLR: 1p
  RUS: 0p
  BUL 0p
  MAK: 0p

  SvaraRadera