tisdag 17 mars 2009

3 ESC bidrag till

Soraya - Spanien
Anastasia Prihodko - Ryssland
Andrea Demirovic - Montenegro

Dags för tre bidrag till i ESC. Idag blir det dessa tre (Klicka på landet för att se videon från YouTube). Lägg in en kommentar du också, betygsätt bidragen! Skala 1-10 (1= SUGER! 10= SUPER!):

Spanien - Soraya, "La Noche Es Para Mi"

Ett av misstagen Sverige gör är att inte göra en snygg och påkostad video som släpps i nästan samma stund som vinnarbidraget presenteras. Kolla in Spaniens video! Så snygg! Soraya är gudomligt vacker och låten är underbar! Bästa från spanien sedan Azucar Moreno med "Bandido"!
Jag hoppas och tror att Spanien får vara med i toppen i år, topp-5!
Mina poäng: 10

Ryssland - Anastasia Prihodko, "Mamo"

I mina öron låter det lite som en rysk folksång, en sån man ska dricka Koskenkorva och ena stunden skratta, nästa gråta till... men på något sätt gillar jag den. Slutet är lite hysteriskt.
Undrar om den kommer att framföras på Ryska eller Engelska. Den kommer nog inte att vara i toppen, men kanske omkring plats 10-15... Hade Ryssland lånat in Verka Serduchka från Ukraina 2007 så hade det funnits viss vinstchans...
Mina poäng: 7

Montenegro - Andrea Demirovic, "Just Get Out Of My Life"

Jaha... när jag kollar på Montenegros musikvideo så tänker jag "Jag har sett bättre dragshows i mina dar", för visst ser Andrea ut lite som en transa, och killarna ser ju inte direkt ut att träffas för att kolla en fotbollsmatch, hinka bärs och snacka madamer, eller? =)
Låten sätter sig ganska lätt, påminner om svenska gruppen TROLL från det glada 90-talet. Denna låten tävlar i samma semifinal som Sverige.
Mina poäng: 8

TOTALT:

Spanien 10 p
Montenegro 8 p
Ryssland 7 p
Frankrike 6 p
Tyskland 4 p
England 2 p

5 kommentarer:

 1. Spanien
  Detta är en snygg låt som mer än väl platsar i Eurovision. En bra refräng som man inte kan annat än gilla. Väl värda sina 8 poäng

  Ryssland
  Gäsp! Visserligen en catchig refräng men helt charmlös tyvärr. 4 poäng

  Montenegro
  Detta är redan en hit. Jag gillar enkelheten och bedåras av partykänslan. 9 poäng

  Totalt

  Montenegro 9
  Spanien 8
  Tyskland 5
  Ryssland 4
  England 4
  Frankrike 0

  SvaraRadera
 2. SPANIEN
  Spanien kommer med bra låtar nästan varje år, men det hjälper inte så mycket. Sorays bidrag påminner om NASH 2007 som jag oxå tyckte om men som kom på 20:e plats i ESC. Det är up to date och känns 2009, I like! 7p.

  RYSSLAND
  Antagligen en hyllning till moder Ryssland, men hos mig går den inte hem alls. Skitdåligt!, 0p

  MONTENEGRO
  Det bästa som kommit därifrån hittills, kunde ha varit nåt från Kylie 2001, 6p.

  Totalt
  FRA: 7p
  ESP: 7p
  MON: 6p
  GER: 5p
  UK: 2p
  RUS: 0p

  SvaraRadera
 3. Don Christo´s betyg:

  Soraya (Spanien)
  Snygg video, javisst; men utan känsla. Kall och opersonlig; låten har vi hört förut. Sorry, 4 poäng

  Anastasia Prihodko (Ryssland)
  Mycket känsla och närvaro. Spröd röst, melankoliskt ryskt. Jag gillar detta skarpt. 7 poäng

  Andrea Demirovic (Montenegro)
  Detta är USELT! Enformigt trallande. 2 poäng (och detta bara för de snygga killarnas skull!)

  SvaraRadera
 4. Spanien
  Har jag hört detta förut? Typisk medelhavsmusik. Den är dansvänlig men låten i sig ger mig ingen aha-upplevelse. Men den får nog hyffsad poäng på ett ganska säkert kort.
  BETYG: 4

  Ryssland
  Jag förstod ju inte riktigt varför Ryssland vann förra året. Kommer inte ens ihåg låten om jag ska vara ärlig... Men den här låten hoppas jag att jag kommer ihåg ännu mindre för det här var riktigt hemskt! Uschan. Okej för att ryskan är lite charmig men vem är hon och vad gör hon? Burr.
  BETYG: 1

  Montenegro
  Poppig låt med en rätt cool video. Hoppas de är lika coola på scen bara, annars riskerar nog låten att fallera lite. Den kommer nog poppas mycket på gayklubbarna i en något remixad version och den kan nog komma rätt okej till i tävligen.
  BETYG: 5

  SvaraRadera
 5. Micke Hjernestam20 mars 2009 12:11

  SPANIEN
  Älskar Soraya, hon har gjort två kanonplattor med fräscha 80-talscovers, kolla gärna in 'Ochentas' och 'La Dolce Vita'. Gillar den här också men kan inte riktigt fatta allt whoo-haa. Videon är apsnygg och låten är OK, men inte mer.
  BETYG: 5

  Ryssland
  Ger mig tusan på att ryska Channel One myglade in Anastasiya i sista minuten bara för att vara säkra på att inte behöva arrangera om tävlingen 2010. Valeriya som kom tvåa hade sopat hem hela tjottaballongen igen. Men det här är ett stort Njet!
  BETYG: 2

  MONTENEGRO
  Podgoricas egen Perrelli? Refrängen sätter sej som ett klister. Stör mig dock på slutklämmen. Bruden ber killen dra åt skogen hela låten och sen alldeles på slutet kommer ett litet ynkligt 'or just STAY!'. Det är minsann INTE girl power och medför poängavdrag!
  BETYG: 4

  England: 6
  Frankrike: 8
  Tyskland: 4
  Spanien: 5
  Ryssland: 1
  Montenegro: 4

  SvaraRadera